Trainingslijn hond

Opzoek naar een trainingslijn voor je hond? Wij hebben een breed assortiment waar je zeker een mooie lijn voor je viervoeter zult vinden.

  Hunter trainingslijn nylon rood

  17,99

  Hurtta hondenriem trainingslijn rope cherry

  32,95

  Hurtta hondenriem trainingslijn rope juniper grijs

  32,95

  Hurtta hondenriem trainingslijn rope zwart

  32,95

  Karlie buffalo rund trainingslijn bruin

  89,-

  Karlie buffalo trainingslijn bruin

  99,-

  Karlie buffalo trainingslijn bruin

  89,-

  Karlie buffalo trainingslijn bruin

  75,-

  Karlie hondenriem trainingslijn connex zwart

  44,99

  Karlie hondenriem trainingslijn tartan rood

  17,99

  Karlie hondenriem trainingslijn tartan rood

  19,99

  Karlie kunstleer plus trainingslijn paris rood

  24,99

  Karlie kunstleer plus trainingslijn paris rood

  17,99

  Karlie kunstleer plus trainingslijn paris zwart

  17,99

  Karlie kunstleer plus trainingslijn paris zwart

  24,99

  Karlie rodeo traningslijn zwart/cognac

  39,99

  Karlie rodeo traningslijn zwart/cognac

  49,99

  Karlie rondo trainingslijn gevlochten zwart

  29,99

  Karlie rondo trainingslijn zwart geklonken

  17,9934,99

  Karlie sportief plus trainingslijn roze

  15,99

Hoe leer je een hond aan de lijn lopen met een trainingslijn?

Veel mensen denken dat honden van nature heel goed aan een lijn kunnen lopen. Helaas is dit een vaardigheid die getraind moet worden. Toch is het een heel belangrijke vaardigheid om aan je viervoeter te leren. Telkens als je met je harige vriend gaat wandelen zal je deze vaardigheid dan ook echt gaan waarderen.

Je hond trainen om aan de trainingslijn te lopen 

Kennismaken

Laat je huisdier kennismaken met de halsband of het tuigje en de riem. Begin door hem te laten wennen aan het dragen van een halsband. Laat je harige vriend het voor korte periodes thuis dragen. Doe dit terwijl je met hem speel en geef hem af en toe wat lekkers. Je viervoeter moet namelijk dol worden op zijn halsband en riem doordat het voedsel en plezier hoort te vertegenwoordigen.

Cue

Leer een cue. Laat je kleine vriend kennismaken met een geluid dat het volgende gaat betekenen: “eten komt eraan”. Sommige mensen houden ervan om te klikken, sommige gebruiken woorden als “ja” en sommige kakelen met hun tong. Het maakt niet zoveel uit wat je gebruikt want de methode blijft hetzelfde. Maak het geluid in een rustige, afleidingsvrije omgeving met je hond aan de trainingslijn. Zodra je kleine vriend zich naar je toedraait beloon je hem vervolgens met iets lekkers. Dit moet je een aantal keer herhalen. Na een paar keer zal je gaan merken dat je kleine vriend niet alleen naar je kijkt maar ook naar je toe komt voor de traktatie.

Lopen

Laat je viervoeter naar je toe komen. Terwijl je hond op weg is naar jou (nog wel aan de trainingslijn), ga je een paar passen achteruit en beloon je hem wanneer hij naar je toe komt. Ga door met deze training totdat je harige vriend bij het horen van het cue geluid, naar je toe komt en een paar passen met je meeloopt. Het is belangrijk om te weten dat puppy’s een korte aandacht span hebben. Houd daarom je sessies kort en beëindig ze wanneer je kleine viervoeter nog steeds graag dingen wilt doen, en niet wanneer hij mentaal is uitgeput.

Binnen

Oefen binnen. Nu je viervoeter begrijpt hoe hij naar je toe moet komen, kun je oefenen met het lopen van een paar passen in een kamer met weinig afleiding. Let wel op dat het voelen en zien van de riem al een uitdaging is voor je harige vriend. Bied traktaties aan op dit proces gemakkelijk te maken. Maar doe dit wel met een trainingslijn aan je hond.

Buiten

Neem je viervoeter mee naar buiten. Nu ben je eindelijk klaar om de vaardigheden van je harige vriend in de buitenlucht te testen. Het is belangrijk om te weten dat er nieuwe uitdagingen zullen zijn bij deze stap. Waarom? Omdat alle geluiden, geuren en bezienswaardigheden intrigerend en nieuw voor hem zullen zijn. Wees daarom altijd geduldig en houd de eerste wandelingen kort.

Belangrijk

Als je harige vriend tijdens een wandeling eruitziet alsof hij op het punt staat afgeleid te worden of op het punt staat naar iets uit te springen, laat dan je cue klinken en ga een paar stappen verder lopen. Beloon hem vervolgens met een traktatie voor het volgen. Je moet je kleine vriend altijd in de gaten houden om dit op te merken.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl