Kattenbakvulling

Sorteer op
Kattenbakvulling geschikt voor elke kattenbak!
cat image

Houtkorrels kattenbak

cat image

Kattenbak geurverdrijver

cat image

Kattengrit

Kattenbakvulling

Het nemen van een nieuwe kitten is een gedenkwaardige en opwindende gebeurtenis in het leven van elke kattenliefhebber. Een kitten hebben is natuurlijk geweldig, maar het is wel belangrijk om deze kitten vroegtijdig te gaan trainen. Dit begint met het aanleren dat je kitten zijn of haar behoeftes in een kattenbak doet en daar hoort natuurlijk kattenbakvulling bij!

Vanaf welke leeftijd moet je beginnen met het gebruik van een kattenbak?

Zodra je nieuwe kitten arriveert in  huis is het gelijk van belang om gebruik te gaan maken van een kattenbak. Het voorstellen aan zijn of haar nieuwe huis is niet heel moeilijk. Katten zijn namelijk nette dieren en hebben een sterk instinct om hun ontlasting te begraven. Als dit niet het geval is kun je overleggen met je dierenarts om te checken of de kitten wel in goede gezondheid verkeert.

Hoe kun je je kitten het best trainen om een kattenbak te gebruiken

Een kattenbak moet in een rustig gedeelte van je huis worden geplaatst. Klonterend strooisel is het type strooisel dat de voorkeur heeft, omdat het makkelijker op te ruimen is. Het is natuurlijk altijd je eigen keus welk type strooisel je wilt gebruiken. Daarom raden wij je ook aan om verschillende types uit te testen. Laat tijdens het trainen van een kitten een kleine hoeveelheid urine en uitwerpselen in de kattenbak liggen, zodat de kitten eraan kan ruiken en de bak kan associëren met een toilet. Als de kitten eenmaal getraind is, kun je het huis van je kitten indien nodig volledig schoonmaken.

Om je kitten een goede verzorging te garanderen en ongevallen te beperken, is het een goed idee om uw kitten in de kattenbak te plaatsen nadat je kitten klaar is met slapen, eten of spelen. Als je merkt dat je kitten aan de vloer krabt of andere tekenen dat het misschien zijn behoefte moet doen, plaats hem dan onmiddellijk in de kattenbak. In het begin kun je er ook voor kiezen om je kitten in één ruimte te houden, om de kitten te laten wennen aan de kattenbak. Om te voorkomen dat je kitten het toilet niet op tijd haalt, kun je op elke verdieping een kattenbak plaatsen.

5 tips tegen de geur van een kattenbak

Natuurlijk is het trainen van een nieuwe kat in de kattenbak maar het halve werk. Zodra je kitten gewend is om te urineren in de kattenbak moet je natuurlijk wel de kattenbak onderhouden, dit zorgt namelijk anders voor vreemde geuren. Hieronder staan een aantal tips om zowel de geur als het uiterlijk van een kattenbak binnenshuis te verbergen.

  1. Maak het huis van je vriend elke dag schoon Het kan tijdrovend zijn, maar het regelmatig schoonmaken  is een zekere manier om vreemde geuren te voorkomen. Leeg daarnaast ook één keer per week al de kattenbakvulling, maak dan de bak schoon en vul de bak met verse vulling.
  2. Leg zuiveringszout op de bodem van je kattenbak, voeg dan de vulling toe, vervolgens nog een laag zuiveringszout en dan ten slotte nog meer vulling. De combinatie van kattenbakvulling van hoge kwaliteit en zuiveringszout vormen samen een krachtig team om de vreemde geuren te bestrijden.
  3. Gebruik elke dag een luchtverfrisser, dit zorgt er namelijk voor dat de vreemde geuren van een kattenbak zullen verminderen.
  4. Dek het huis van je kat af met een deksel. Een verdekte kattenbak vangt namelijk veel van de geuren op die vaak ontsnappen met openluchtmodellen.
  5. Plaats je kattenbak in de badkamer of een wasruimte, uit de buurt van dingen zoals tapijt of meubels die de vreemde geuren kunnen absorberen. Pas wel op als je je kleding in een wasruimte ophangt, want kleren kunnen namelijk ook de vreemde geuren absorberen.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur