Vogel

Sorteer op
cat image

Medicijnen

cat image

Voederhuis

cat image

Kooien & hokken

cat image

Vogel speelgoed

cat image

Vogelvoer

Vogelvoeding

Bij Mr.animal is er een grote keuze aan vogelvoeding. dit varieert namelijk onder welke vogelsoort je als huisdier hebt natuurlijk. Zo zijn er natuurlijk veel verschillende soorten vogels die verschillende soorten voeding nodig hebben. Zo variëren de vogels van papegaaien naar parkieten net zoals ons vogelvoeding varieert. Ook zijn er mogelijkheden om vetblokken, vetbollen en vogelvoer slingers te vinden bij ons. Strooivoer kan ook een enorm leuke element zijn. Dan maak je de vogeltjes in de tuin ontzettend blij vooral door de winter. Een leuk element voor jou en mooi meegenomen voor de vogels. Strooivoer bestaat uit heel veel verschillende soorten voer, zo zijn er fruiteters maar zelfs verschillende soorten per seizoen. Ook draag je vooral een steentje bij in de winter wanneer u strooivoer in de tuin strooit en het is wel gezellig om een variatie van vogels in je tuin of balkon tegen te komen.

Vetvoer voor vogels

Vetvoer is een cruciaal soort voer voor vogels. In de winter hebben vogels veel vetten nodig om de koude winter te overleven. In de winter is het namelijk zo dat vogels heel snel heel veel gewicht verliezen. Daarom hoe meer vet en energie in het vetvoer hoe beter voor de vogels voor de winter. Dit geldt voor de vogeltjes in de tuin maar ook voor de vogeltjes in huis. De verschillende soorten vetvoer hebben de volgende ingrediënten vooral:

 • Zonnebloem pitten
 • Pinda’s
 • Vogelpindakaas
 • Vetbollen
 • Vetblokken
 • Kokos

Vogelslingers

Net zoals vetvoer zijn vogelslingers ook een leuke toevoeging aan jouw tuin. Dit helpt de vogels in de tuin enorm en is ook een leuke toevoeging aan jouw balkon of tuin. Het is een enorm fascinerend om de verschillende vogeltjes langs te zien komen. Er zijn verschillende soorten slingers zoals, zonnepit slingers, mix slingers en pindaslingers. Vogel Slingers zijn ook beschikbaar via onze website Mr.animal

Vogelkooien

Vogelkooien zijn algemeen verkrijgbaar in verschillende soorten materiaal. Het hangt er vanaf welke vogel dat je hebt en ook wat je zelf mooi vindt. vogels hebben de gave om te vliegen, hierbij is een ruime vogelkooien wel van belang. Ook zijn er vogels die natuurlijk graag aan hout knagen, dan moet je dus voor een ander soort materiaal kiezen zoals metaal. Er is natuurlijk een groot assortiment bij Mr.animal voor de verschillende vogelsoorten. Kanaries en parkieten hebben een hele andere kooi nodig, gelukkig zijn er veel verschillende kleuren en materialen. Zo heeft een papegaai een extra grote en sterke kooi nodig en zitten graag iets hoger in hun kooi.

Vogel accessoires

Vogels zijn natuurlijk ook op zoek naar een uitdaging zoals elk ander dier moeten ze wel gestimuleerd blijven om gezond en blij te blijven in hun omgeving. Zo heeft de kooi van een vogel meerdere accessoires nodig denk hier bij een zitstok, een waterbak en natuurlijk een voedselbank. Vogels vinden het ook echt enig om een soort klim hangmat in hun omgeving te hebben. Er zijn nog meer opties zoals:

 • Klimtouw
 • Spiegel
 • Schommel
 • Belletjes
 • Vogel ligbad

Vogel verzorging

Zoals elk ander huisdier hebben vogels ook verzorging nodig. voor de kooi is het handig om iets van een bodembedekking in te slagen. dit kan variëren van schelpenzand en tabak zaagsel. Ook zijn sommige vogels erg enthousiast over een zwembadje. Een vogelkooi moet ongeveer 1 keer per week gereinigd worden om het fris en schoon te houden. Naast de hygiëne zijn er ook vitamine en supplementen die je kan verwelkomen in hun dieet om ze gezond te houden. Naast dat ze gestimuleerd moeten zijn door speelgoed en goed verzorgd moeten worden zijn vogels een heel chill huisdier.

Binnenvogels

Heeft u graag een binnen vogel? Dat kan zeker want er zijn veel verschillende en kleurrijke binnenvogels die enorm geschikt zijn als huisdier voor binnen. Zo heb je de grasparkiet, dit is een klein vogelsoort met een erg vriendelijk karakter en stel te temmen dus ook ideaal voor als u kinderen heeft. De welbekende kanarie is een echte zangvogel die liedjes kan fluiten en dat met veel plezier doet. De kanarie kan ook buiten! En natuurlijk ook de papegaai, dit is wel een stuk groter vergeleken met een grasparkiet en een kanarie. Hou hier dus ook rekening mee want ze nemen iets meer ruimte in dan de meeste binnen vogels. Papegaaien worden ook heel oud, dus als je een echte vriend voor het leven zoekt raden wij een papegaai aan.

Buitenvogels

Heb je liever een huisdier dat graag buiten leeft? Dan is een vogel ook ideaal, er zijn ontzettend veel leuke, vrolijke en kleurrijke buitenvogels. bijvoorbeeld de dwergpapegaai, een dwergpapegaai is graag als koppel of als groep in een kooi of ook in het wild en passen zich goed aan in de winter. Ook hebben ze veel ruimte nodig en klimmen ze heel graag. ook erg leuk voor de tuin zijn zangvogels, ze zingen en maken vrolijke geluiden door de dag heen. Verschillende soorten zangvogels zijn de putter, nachtegaal, roodmus en nog veel meer. Vinken zijn ook kleine leuke vogels voor in de tuin die in principe ook in de winter kunnen maar dat je wel een soort huisje nodig in behuizing.

Nog een ander huisdier?

Heeft u nog een huisdier? En is dat huisdier toevallig geen vogel? Geen probleem, want bij Mr.animal verkopen wij ook nog andere producten voor andere huisdieren. Bij Mr.animal zorgen wij ervoor, dat er aan al uw behoeftes worden voldaan. Neem dus gerust een kijkje bij onze producten over honden, katten, knaagdieren, vissen en reptielen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur