Reptielen

Sorteer op
Reptielen zijn unieke dieren. Ze moeten daarom ook op een specifieke manier worden verzorgd. Haal daarom je reptielenspullen bij de beste reptielenwinkel. In ons grote assortiment zal je precies vinden, wat jij allemaal nodig hebt om je koudbloedige vriendje te verzorgen!
cat image

Bodembedekking terrarium

cat image

Reptielenvoer

cat image

Terrarium

cat image

Terrarium decoratie

cat image

Terrarium toebehoren

Aanschaffen van reptielspullen

Mensen schaffen vandaag de dag steeds meer reptielen aan als huisdier. Bij het aanschaffen van een reptiel, moet er eerst goed worden nagedacht over welk specifieke diersoort je wilt kopen. Elk diersoort heeft weer zijn eigen soort verzorging. Sommige reptielen hebben relatief weinig verzorging nodig, ten opzichte van anderen. In Nederland zijn er een aantal soorten reptielen, die als huisdier worden gehouden:

• Baardagame;
• Rattenslang;
• Wimpergekko;
• Luipaardgekko;
• Groene boomkikker
• Waterschildpad

Het onderhouden van een reptiel is over het algemeen niet de gemakkelijkste taak. Het hebben van een reptiel als huisdier, kost gewoon veel tijd en geld. Bij MrAnimal proberen we je hierbij zoveel mogelijk te helpen, door jou de geschikte reptielen spullen aan te bieden in onze reptielenwinkel. Bij het hebben van een reptiel zijn er een aantal dingen, die zeker belangrijk zijn bij de verzorging van je reptiel. Er moet namelijk rekening gehouden worden met de:

• De geschikte warmtebronnen;
• De juiste UV-verlichting
• Regulatie van de temperatuur en luchtvochtigheid;
• Geschikte voedingssupplementen;
• Beregening.

Naast deze noodzakelijk reptielen spullen, zijn er natuurlijk ook een aantal spullen die het leven van jouw reptiel een beetje leuker maken. Denk hierbij aan decoratieve reptielen spullen. Spullen die ervoor zorgen, dat je terrarium er zowel van binnen als buiten leuk uitziet. Koop dus snel je reptielen spullen bij MrAnimal, zodat jij je reptiel de best mogelijke verzorging kan geven. In onze reptielenwinkel kun je alle benodigde spullen vinden. In onze reptielenwinkel kun je reptielenvoer, reptielenspeelgoed, een terrarium en terrarium decoratie vinden.

De verzorging van een reptiel

Het type voeding die een reptiel nodig heeft, is totaal afhankelijk van het type reptielen soort dat je hebt aangeschaft. Elk type reptielen soort heeft weer een andere voedingsbehoefte. Reptielen hebben namelijk een gevarieerde voeding nodig, dat wordt aangevuld met de nodige supplementen. Deze supplementen zijn nodig, zodat jouw reptiel de nodige vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Het is dus de bedoeling dat jij je van tevoren goed inleest in het soort voeding dat jouw reptiel nodig heeft. Bij MrAnimal bieden wij jou voor elk type reptiel verschillende soorten voeding aan. Zo garanderen we jou, dat jij je reptiel de geschikte voeding kan geven.

Het terrarium van een reptiel

Als je een terrarium aanschaft, moet je goed rekening houden met bepaalde behoeftes van je reptiel. Er zit namelijk veel verschil in de soorten reptielen. Sommige reptielen zijn echte klimmers. Het is dan handig dat er voor dit type reptiel een hoog terrarium wordt aangeschaft. Daarnaast zijn er natuurlijk ook reptielen die weinig tot nooit klimmen. Het is dan de noodzaak dat er voor deze soorten reptielen een lang terrarium wordt aangeschaft. Hierbij is de lengte van het terrarium belangrijker dan de hoogte. Hierdoor kan de oppervlakte voor de verschillende soorten reptielen optimaal worden benut. Verder zijn er natuurlijk ook reptielen die zowel op het land, als in het water leven. Hier moet je terrarium dan ook op worden aangepast. Een baardagame leeft bijvoorbeeld alleen op land. Je hoeft dan je terrarium alleen maar te vullen met wat planten en modder. Bij bijvoorbeeld een waterschildpad moet er ook voor worden gezorgd, dat er en klein zwem gedeelte wordt gecreëerd. Met water reptielen is het dan ook de noodzaak, dat er in vergelijking met de land reptielen een groter terrarium wordt aangeschaft. Hierdoor kun je al de benodigdheden voor je water reptiel kwijt in één terrarium.

Bij het aanschaffen van jouw perfecte terrarium, moet je ook rekening houden of je voldoende ruimte in jouw huis beschikbaar hebt. En terrarium neemt namelijk meer ruimte in beslag, dan je zult denken. De grootte van een terrarium is natuurlijk afhankelijk van het type diersoort. Verder moet je het terrarium neer gaan zetten op een wat rustige plek. Het is voor een reptiel namelijk niet fijn als er mensen vaak langslopen of als er te veel geluid wordt gemaakt. Denk dus goed na, voordat je een terrarium ergens neer gaat zetten.

De inrichting van je terrarium

Reptielen spenderen het grootste gedeelte van hun leven in een terrarium. Het is dus de noodzaak dat het terrarium zo comfortabel mogelijk wordt gemaakt voor jouw reptiel. Hierbij moet je dus goed gaan nadenken over de inrichting van je terrarium. Het is het beste als je het terrarium inricht, aan de hand van de natuurlijk leefomgeving van jouw reptiel. Je kunt ervoor kiezen om van je terrarium een woestijn te maken. Je kunt dan woestijnzand gebruiken als bodembedekking voor je terrarium. Of je kunt een aantal rotsen neerleggen, zodat je een schuilplaats kunt maken voor je reptiel. Of je kunt er een tropisch verblijf van maken, door een aantal kunstplanten neer te zetten. Er is dus keuze genoeg. En bij MrAnimal bieden we je het allemaal!

De technische kant van een terrarium

De meeste reptielen komen niet voor in de Nederlandse natuur. De meeste reptielen komen uit een gebied waar de luchtvochtigheid en de temperatuur heel anders is, dan in Nederland. Om de geschikte leefomstandigheden te creëren voor je reptiel, moet je terrarium aan een aantal eisen voldoen. Als je de juiste temperatuur wilt creëren, kan er het beste gebruik worden gemaakt van verlichting of een warmtebron. Als je reptiel in het water leeft, kan er het beste een filter worden aangeschaft, zodat het water schoon wordt gehouden. Een UV-B lamp biedt verder ook het nodige licht, zodat jouw reptiel de nodige vitamine D binnenkrijgt. Als het reptiel een nachtdier is, kan er beter een UV-bron worden aangeschaft met een lage UV-opbrengst. Hierdoor krijgen deze reptielen ook de nodige vitamine D binnen. Als beide soorten reptielen niet genoeg vitamine D binnenkrijgen, kan dit leiden to ernstige verzwakking en vervorming van de botten

De belangrijkste merken voor jouw reptiel spullen

Bij MrAnimal verkopen wij de beste mogelijke reptiel spullen van verschillende merken. Al onze merken zijn zorgvuldig uitgekozen, zodat wij jou de best mogelijke producten kunnen aanbieden. Of het merk nou heel erg bekend is of niet, maakt ons niet uit. Het gaat bij MrAnimal allemaal op de kwaliteit van het product. Wij verkopen onder andere reptiel spullen van:

JBL
Komodo
Lucky Reptile
Nature First
Repti-bark
Tetra
Trixie

Onze online website

Door ons grootte aanbod, garanderen wij jou dat jij hier jouw perfecte reptiel spullen zult gaan vinden. Onze website is ingericht met de beste producten voor ieder reptiel. De voorraad van de producten wordt zorgvuldig in de gaten gehouden, zodat jij niks hoeft te missen. Er is geen reden dus om je reptiel spullen ergens anders vandaan te gaan halen. Als je op een werkdag voor 12:00 besteld, krijg je het de volgende dag binnen. Dus weet niet te laat met bestellen!

Hebben je nog eventuele onduidelijkheden of gewoon een simpele vraag, neem dan gerust contact met ons op via de website. Onze specialisten zijn alle werkdagen beschikbaar. Dus wees niet bang, om je vraag te stellen.

Ook nog een ander huisdier?

Ben je nu een echte dierenvriend en heb je toevallig nog een aantal andere huisdieren, neem dan gerust even een kijkje bij onze andere categorieën. Bij MrAnimal bieden wij jou per categorie een breed assortiment aan producten aan. Eigenlijk alle producten die jij nodig zult hebben, om je huisdier de best mogelijke verzorging te geven. Bij MrAnimal bieden wij nog producten aan van de categorieën honden, katten, knaagdieren, vissen en vogels.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur