Knaagdier mandje

Sorteer op

Knaagdier mandje

Als je de ideale huisbeurs van dit jaar hebt bezocht barst je misschien van creativiteit en plannen om je bescheiden onderkomen op te fleuren. Maar denk ook aan je knaagdier. Volgens een studie gepubliceerd in Royal Society Open Science, heeft het type accommodatie dat je biedt een grote impact op het welzijn van knaagdieren.

Onderzoek

Onderzoekers van de John Moores University in Liverpool hebben 30 hamsters getest om te bepalen of het verrijken van hun omgeving (door speelgoed, knaagdier mandje of beddengoed) de beslissing die ze namen bij een onzekere keuze zou veranderen. Wat ze ontdekten was dat hamsters met extra speelgoed en gezelliger beddengoed eerder optimistische beslissingen namen dan hamsters met minder luxe. Eén van deze beslissingen was bijvoorbeeld uit verschillende drinkflessen drinken om te zien welk water het lekkerst is.

Vloeroppervlak

Als hamsters ’s nachts wakker worden, zijn ze erg actief en hebben ze veel ruimte nodig om te verkennen, spelen, klimmen en oefenen. Voorzie ze van een zo groot mogelijke kooi. Zorg er wel voor dat de spijlen van de kooi smal genoeg zijn, vooral als je een dwerghamster hebt, anders kunnen deze slimme kleine knaagdieren ontsnappen.

Meerdere niveaus

Een kooi met meerde niveaus met verschillende platforms zal het meeste uit de beschikbare ruimte halen. Hierdoor heeft je knaagdier meer gebieden om te verkennen. Daarnaast kan je ook een privé locatie opzetten. Denk hierbij een slaapkamer. Maak gebruik van een knaagdier mandje om een perfect slaapkamer te creëren.

Een rustige locatie

Knaagdieren zijn erg gevoelig voor hoogfrequente geluiden (bekend als echografie) die we niet kunnen horen. Dit kunnen ze erg stressvol vinden. Plaats je harige vriend daarom op een locatie uit de buurt van alles dat echografie kan genereren. Denk hierbij aan televisietoestellen, computerschermen, stofzuigers of stromend water. Bewaar ze in een kamer waar de lichten pas laat in de nacht aan blijven. Waarom? Ze wachten vaak op de duisternis om naar buiten te gaan en te spelen. Heb je je knaagdierbed of knaagdier mandje? Zoek dan ook een rustige plek hiervoor.

Zachte meubels

In het wild zijn knaagdieren buitengewoon goede gravers. Ze bouwen diepen, donkere, ondergrondse holen. Je harige vriend zal een dikke laag bodembedekking erg waarderen. Hierin kunnen ze namelijk hartenlust in graven. Er moet voldoende nestmateriaal zijn om een goed bekervormig nest te maken.

Slaapkamer

Je knaagdier heeft een nestkast of schuilplaats nodig om zich in terug te trekken, warm te blijven, zich veilig te voelen en te slapen. Een schuilplaats moet groot genoeg zijn voor je harige vriend om voedsel in de buurt op te slaat, een nest te maken en comfortabel te bewegen. Er zijn erg veel opties beschikbaar. In ons assortiment kun je een knaagdierbed, knaagdier mandje en meer vinden. Als je wilt kun je ook alledaagse kartonnen voorwerpen gebruiken, zoals lege tissuedozen. Je harige vriend zal het leuk vinden om deze objecten te gebruiken en om erop te kauwen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur