Frettenvoer

Fretten zijn een obligaat carnivoor, het frettenvoer moet dus vlees bevatten zodat hij zijn levensbehoeften kan voorzien.
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Verschillende soorten frettenvoer voor jouw trouwe vriend thuis!

Zoals als hierboven benoemd zijn fretten carnivoor, dus hebben zij een geselecteerde hoeveelheid vlees nodig zijn levensbehoeften te voorzien. De voorouders van de fret (de bunzing) leefde voornamelijk van eieren, insecten en kleine prooidieren zoals muizen, ratten, konijnen, hagedissen, vogels en egels. Deze dieren werden met huid en haar opgegeten door de fretten/bunzings. De fret is een obligaat carnivoor en zo is het maagdarmkanaal van een fret gespecialiseerd in vertering van dierlijke voedingsstoffen.

Dieet voor een fret:

Hoogwaardige eiwitten en vetten van dierlijke oorsprong moeten een aanzienlijk deel uitmaken van het dieet van een fret. Hieronder staat de samenstelling van het dieet van een fret aangegeven:

  • De voedingstoffen voor een fret zouden zoveel mogelijk van dierlijke oorsprong moeten zijn.
  • Het percentage koolhydraten dient zo laag mogelijk te zijn.
  • Het vetgehalte dient evenals de koolhydraten ook zo laag mogelijk te zijn.
  • De aangeboden vetten en eiwitten dienen hoogwaardig te zijn.

Door het etiket van de voeding te lezen weet je of het desbetreffende voer geschikt is voor jouw fret thuis. Voor de ingrediëntenlijst is het van belang dat de eerste drie producten die genoemd worden op de lijst van dierlijke oorsprong zijn; kippenvlees, dierlijke bijproducten of producten van landdieren. De streef samenstelling van het voer zal zijn: minimaal een eiwitgehalte van 30% en een vetgehalte van minimaal 20% en de vezelgehalte dient zo laag mogelijk te zijn. De betere frettenvoeding bevatten geen suikers, het voegt voor de fret niks toe en zijn alleen maar lege calorieën.

 Het geschikte voer voor fretten:

Hondenvoer

Fretten kunnen niet leven op hondenvoer, dit vanwege het veel te hoge gehalte aan plantaardige vezels en eiwitten. De fret zal uiteindelijk sterven door maagdarm klachten of door ondervoeding, dit komt doordat het immuunsysteem van een fret enorm achteruit gaat door deze voeding.

Kattenvoer

Katten hebben een compleet anders maagdarmkanaal dan frette. Katten kunnen leven van een aanzienlijke lagere kwaliteit voeding dan de fret. De goedkope kattenvoeding is meer dan ongeschikt voor de fretten en wordt ten strengste afgeraden. Het enige kattenvoer wat fretten eigenlijk kunnen eten is: hoogwaardige kwaliteit kittenvoer. Het normale kattenvoer zal op een langere termijn erg schadelijk zijn voor een fret, al vinden ze dit voer vaak wel lekker door een dierlijk vetlaagje wat aan de buitenkant van het voer zit. Het voeden van je fret met normaal kattenvoer wordt dus afgeraden, het voeren van hoogwaardige kwaliteit kittenvoer met de juiste voedingsstoffen wordt wel aangeraden.

Frettenvoer

De populariteit van fretten is enorm gestegen de afgelopen jaren, tegenwoordig zijn er dan ook veel meer aanbieders van frettenvoer dan voorheen. Helaas bieden deze verkopers niet altijd het beste voer aan. Voor de baasjes van de fretten wordt het daarom ook moeilijker om het juiste voer te kiezen, hierboven hebben wij daarom ook een juiste opsomming gegeven van de voedingstoffen die het voer moet bevatten. Wij willen je ook waarschuwen voor goedkoop voer: 9 van de 10 keer voldoet het goedkope voer voor fretten niet aan de kwaliteitseiwitten en is dus geen goed voer voor je fret. Kies daarom voor het juiste voer met het juiste gehalte qua voedingsstoffen.

 

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur