Knaagdier

Sorteer op
Het blij houden van je kleine vriend is een belangrijk onderdeel van het verrijken van zijn leven. Knaagdierspullen kunnen hier goed bij helpen. Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan waar je veel verschillende soorten knaagdierspullen en knaagdierartikelen voor je knaagdier kunt vinden.
cat image

Knaagdierenspeelgoed

cat image

Buizen & tunnels

cat image

Diversen

cat image

Hooi & stro

cat image

Knaagdier transportbox

cat image

Knaagdierenvoer

cat image

Knaagdierhuisjes

cat image

Knaagdierspeelgoed

cat image

Kooien & hokken

cat image

Manden & kussens

cat image

Rat & muis bestrijding

cat image

Toiletartikelen

cat image

Verzorging

cat image

Voer & drinkbak

Voeding

Knaagdieren zijn dol op allerlei soorten voedsel. Dit gaat van gezond hooi tot verse groenten. Veel knaagdierhouders geven hun knaagdieren voorverpakte muesli of pellets, ze bieden namelijk een geweldige bron van voedingsstoffen en mineralen voor je kleine vriend. Maar wat ook vaak wordt aangeraden is hooi van hoge kwaliteit en veel verse groenten en fruit. Knaagdieren voelen zich namelijk op hun best als ze een gezond en vers dieet krijgen. Maar hoe kies je het perfecte voedsel voor je kleine vriend? Neem een kijkje in ons assortiment en maak gebruik van onze filters om het beste voedsel voor je knaagdier te vinden.

Activiteit

Alle knaagdieren hebben mentale stimulatie en beweging nodig voor een optimale gezondheid. Gelukkig zijn er veel leuke en gemakkelijke manieren om dit te doen. Het gebruik van knaagdierspeelgoed is één van deze manieren. Bij knaagdierspeelgoed kun je denken aan Buizen en tunnels, knaagdierhuisjes, Ladders en bruggen, loopwielen, snuffelmatten, voerballen en meer.

Manden & Kussens

Of je kleine vriend nu een vrije uitloop is of in een omheining, een schuilhokje of een knaagdierbed zorgt ervoor dat je knaagdier zich veilig, comfortabel en thuis gaat voelen. Een knaagdier mandje is een goede optie. Deze zijn vaak gemaakt van wilgen, zeegras of zelfs plastic. Deze manden kunnen ovaal zijn of zelfs een dak hebben. Hoe dan ook, kies voor je huisdier! Denk niet te veel aan decoratie of interieur. Vind je de mand niet zacht genoeg voor je harige vriend? Dan kan je een handdoek of een fleecedeken plaatsen in de mand.

Speelgoed knaagdieren

Zoals elk huisdier hebben ze een vorm van vermaak nodig en een uitdaging. hierbij kan speelgoed een grote rol in spelen. Zo zijn er veel verschillende soorten speelgoed voor knaagdieren. er is konijnenspeelgoed, hamsterspeelgoed en caviaspeelgoed en nog veel meer in ons assortiment. er is speelgoed voor buiten het verblijf van uw knaagdier en zelfs voor binnen hun kooi of hok. ook is het leuk vermaak om te kijken naar uw knaagdier als ze aan het spelen zijn en blij zijn in hun omgeving. het is natuurlijk ook van belang dat uw huisdier een uitdaging heeft anders gaan ze zich vervelen of worden ze depressief. het is best om af en toe af te wisselen qua speelgoed maar ook qua omgeving. hierbij heb je verschillende opties zoals een hangmat, loopwielen, huisjes en buizen. hierbij kan je het verblijf van het konijn, cavia, hamster of zelfs rat enorm blij mee maken.

Waarom knagen knaagdieren eigenlijk?

Zoals elk ander dier een trekje heeft hebben knaagdieren dat ook. waarom is een knaagdier nou eigenlijk een knaagdier? Knaagdieren hun tanden blijven heel hun leven lang groeien waardoor ze eigenlijk altijd hun tanden moeten slijpen. en dit doen ze dan ook op veel verschillende manieren. knaagdieren schuren ook hun eigen tanden om ze scherper te maken, dit is vooral handig in het wild wanneer ze zelf of zoek gaan naar eten. Ook knagen knaagdieren vaak rond om hun omgeving om hun territorium herkenbaar te maken. Als jou knaagdier niet genoeg knaagt kan dit ernstig aflopen, het is namelijk een grote gezondheidsreis voor jouw knaagdier. Door genoeg speelgoed en artikelen hiervoor bij de hand te hebben die beschikbaar zijn op mranimal moet het vast goedkomen.

Hooi en stro

Hooi en stro worden heel vaak met elkaar vergeleken maar er zijn best wel wat verschillen en ze zijn beiden van groot belang binnen de knaagdieren wereld. Hooi is namelijk gedroogd gras en stro zijn gedroogde stengels van verschillende soorten graan. Hooi is ook een groot onderdeel van voeding voor knaagdieren, vooral voor cavia’s en konijnen. Hooi bevat ontzettend veel voedingsstoffen die cruciaal zijn voor de huisdieren. Stro daarentegen wordt door de knaagdieren gebruikt om hun nest te bouwen. Hiermee voelen ze zich beschermd en ook vooral tegen de kou. Stro is namelijk ontzettend isolerend voor de beestjes. Los daarvan is stro ook gewoon een fijne ondergrond voor de knaagdieren in hun omgeving. Al met al is hooi een belangrijk voedingselement voor knaagdieren vooral cavia’s en konijnen en is stro een belangrijk huiselijk element voor de knaagdieren.

Knaagdieren verzorging

Knaagdieren zoals elk ander huisdier hebben natuurlijk ook nood aan verzorging. Gelukkig biedt mr.animal een ruim assortiment wat u kan helpen bij de verzorging van uw knaagdier. zo zijn er natuurlijk wat bodembedekkers, schoonmaakproducten, hygiëne producten. Er zijn meerdere schoonmaakmiddelen die uw goed van pas kunnen zijn tijdens het reinigen van het knaagdierenkooi. De reinigingsmiddelen die wij aanbieden zijn dan ook volledig veilig voor uw knaagdieren. nog iets dat een knaagdier typeert is dat ze enorm zindelijk zijn. Meestal doen knaagdieren hun behoefte in hetzelfde hoekje, daarmee dat mr.animal ook knaagdier toiletten in de aanbieding heeft. Dit houdt in dat je een specifiek hoekje het toilethokje maakt. dit helpt bij het schoonmaken en heeft voordelen op hygiëne voor uw knaagdier. Tijdens het schoonmaken van uw knaagdierenkooi is het van belang dat het fris blijft. Ook is het belangrijk om een ongediertespray in te slaan en een kooireiniger tegen de urinegeur. Andere schoonmaakmiddelen voor uw knaagdier variëren van:

bodembedekkers zijn cruciaal voor konijnenhokken en eigenlijk meerdere soorten knaagdierhokken. Verschillende soorten bodembedekkers voor knaagdieren zijn:

  • beukenhoutsnippers
  • vlasvezel
  • houtvezel
  • hennepvezel

Waarom wil ik een knaagdier?

Een knaagdier is een ontzettend leuk en makkelijk huisdier. Als je jonge kinderen hebt is het de ideale manier om te beginnen met een knaagdier. Een huisdier is erg leerzaam voor kinderen, dan leren ze vroeg met het leren van verantwoordelijkheid. Ook zijn er heel veel verschillende soorten knaagdieren zoals:

Nog een ander huisdier?

Heeft u nog een huisdier? En is dat huisdier toevallig geen knaagdier? Geen probleem, want bij MrAnimal verkopen wij ook nog andere producten voor andere huisdieren. Bij MrAnimal zorgen wij ervoor, dat er aan al uw behoeftes worden voldaan. Neem dus gerust een kijkje bij onze producten over honden, knaagdieren, vissen, vogels en reptielen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur