Baardagaam voer

Net zoals ons hebben baardagamen ook een gezonde voeding nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig staat Mr. Animal voor je klaar met een breed assortiment aan baardagaam voer.
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat eten baardagamen?

Op het eerste gezicht kan het dieet van een baardagaam ingewikkeld lijken. In het wild zijn deze hagedissen namelijk alleseters. Ze eten een mengsel van insecten groenten en fruit. Je geschubde vriend moet een verscheidenheid aan voedsel krijgen om er zeker van te zijn dat die gezond is en blijft. Naast het voeren van verschillende soorten voedsel moeten de kleintjes en baby’s verschillende soorten diëten krijgen. Het is erg belangrijk om het dieet van je geschubde vriend te veranderen naarmate die groeit. Zo een dieet kan erg ingewikkeld lijken, maar zelfs eigenaren van een eerste reptiel kunnen hun voeding gemakkelijk onder de knie krijgen. We gaan je proberen zoveel mogelijk uit te leggen over baardagaam voer.

Verschillend baardagaam voer

Deze geschubde wezens hebben een zeer gevarieerd dieet en eten insecten, fruit en groenten die veilig kunnen worden gevoerd. Toch zijn de onderstaande voedingsmiddelen qua voedingswaarde beter:

  • Mieren en kevers.
  • Dubia-kakkerlakken, regenwormen, krekels en superwormen.
  • Boerenkool en paardenbloemen.
  • Druiven, bananen, appels aardbeien, watermeloen en bosbessen.

Zoals je kunt zien zijn het niet echt kieskeurige eters.

In het wild zijn ze erg behendig en jagen ze op levende prooien. Ze verpletteren meelwormen en krekels met hun onwijs sterke kaken en eten elke dag. Worden ze als huisdier gehouden? Dan moeten volwassenen één keer per dag worden gevoerd. Het voer van deze geschubde wezens verschilt wel per levensfase.

Een jonge baardagaam heeft bijvoorbeeld meer eiwitten in zijn voer nodig. Dit is omdat ze snel groeien. Jongeren moeten daarom ook drie keer per dag worden gevoerd. Een dieet voornamelijk van insecten wordt aangeraden aan jongeren in vergelijking met volwassenen die minder insecten en meer fruit en groeten eten. Insecten zoals krekels worden erg aangeraden. Het is erg belangrijk dat deze hagedissen de juiste voeding en voedingsstoffen binnenkrijgen zodat ze sterk en gezond blijven. Veel huisdierhouder bieden hun baardagamen ook twee keer per week een calciumpoeder aan. Deze strooien ze op hun voedsel. Het is namelijk nodig voor botontwikkeling, neurologische processen en een tal andere lichaamsfuncties.

Een juist dieet

Het juiste dieet voor een baardagaam moet eiwitten, groenten en fruit bevatten. Het voeren van een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor hun gezondheid. Het wordt aangeraden om je geschubde vriend 25 procent insecten en gewervelde diertjes aan te bieden en 75 procent groenten en fruit. Wanneer je een wild reptiel als huisdier wilt introduceren is het belangrijk dat hun voedsel het voedsel nabootst dat ze van nature eten. Dit helpt je geschubde vriend niet alleen om gelukkig te blijven, maar ook om gezond te blijven.

Jonge baardagaam | Voer

Jonge baardagamen groeien erg snel en hebben veel eiwitten nodig. Hierdoor hebben deze jonkies een ander voedingsschema nodig dan volgroeide volwassenen. Een goede verhouding tussen proteïne en groenten en fruit zou 75/25 moeten zijn. Ze moeten 75 procent insecten en 25 procent plantaardig materiaal binnenkrijgen. Gedurende de eerste twee maanden zullen deze geschubde wezens de hele dag krekels moeten krijgen. Het wordt erg aangeraden om in de “kuiken stadium” van je reptiel twee krekels om de 10 tot 15 minuten te voeren. Naarmate je geschubde vriend groeit moet je hem geleidelijk minder vaak voeren totdat hij op de leeftijd van twee maanden zit en maar drie keer per dag gevoerd hoeft te worden.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur