Katten kleding

Sorteer op
Ben je opzoek naar katten kleding? Wij hebben een breed assortiment waar je zeker mooie kleding voor je viervoeter zult vinden.

Kattenkleding

De meeste van ons hebben het weleens gedaan. Een schattige trui, een stijlvol jasje of zelfs een gek Halloween-kostuum, de meeste huisdierhouders hebben geprobeerd verkleedpartijtjes te spelen met hun trouwe viervoeters.

Wil je je harige vriend verkleden tijdens bijvoorbeeld een feestdag? Of gewoon een keertje voor als iemand op visite komt? Gelukkig hebben wij enkele tips voor je, die je kunnen helpen bij het kleden van je viervoeter.

Natuurlijk hoeven de meeste katers geen kleding te dragen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals bijvoorbeeld de haarloze rassen. Die dragen ze regelmatig om warm te blijven in de winter. Katers die onlangs een operatie hebben gehad, moet soms ook kleding dragen om een incisieplaats te beschermen. Wat je reden ook is om verkleedpartijtjes met je harige vriend te spelen, het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Je kan hierbij gebruik maken van positieve bekrachtigingen zodat je je viervoeter niet van streek maakt.

Hou het simpel

Hou het simpel en besef dat katten kleding vreemd kan aanvoelen, grappige geluiden kan maken en je harige vriend kan wrijven op manieren die hij niet gewend is. Als je je viervoeter een kostuum gaat aandoen, laat dan de uitgebreide jurken achterwege en kies voor iets gemakkelijks zoals een vlinderdas, hoes, eenvoudig T-shirt, bril of een onesie.

Juiste maat

Zorg bij alle kledingstukken die je harige vriend aantrekt, dat die de juiste maat heeft. Dit geldt voor zowel kattenhalsbanden als kleding. Zorg ervoor dat de outfit die je viervoeter draagt niet te strak (of te los) zit en niet zijn vermogen om te springen, bewegen of ademen belemmert.

Begin vroeg

Je kan je harige vriend aan een kledingstuk laten wennen door het bijvoorbeeld op de grond te laten liggen. Leg de kleding na een tijdje over de rug van je viervoeter om dit proces te verbeteren. Zorg er wel voor dat je je kater beloont met een traktatie of speeltijd. Hierdoor gaat hij het kostuum met positieve dingen associëren.

Nu is het tijd

Nadat je kater tijd heeft gehad om aan een kledingstuk of kostuum te wennen, kun je nu proberen je harige vriend erin te kleden. Laat je viervoeter meteen nadat je iets op hem hebt gedaan met een speeltje spelen of op jacht gaan naar lekkernijen met veel beloningen. Dit laat je viervoeter snel beseffen dat de outfit hem niet zal belemmeren en dat hij er vrij in kan bewegen.

Nooit onbeheerd achterlaten

Als je kater katten kleding aan heeft, laat hem dan nooit onbeheerd achter. Je harige vriend mag alleen kleding dragen onder jouw toezicht, om ervoor te zorgen dat er niets gebeurt. Een kater die alleen in kleren wordt achtergelaten, kan proberen eruit te komen en uiteindelijk een shirt om zijn middel dragen of zijn been uit een armsgat trekken. Geen van deze scenario’s is leuk voor je harige vriend.

Stress

Let op tekenen van stress. Sommige katers tolereren het dragen van kleding zonder problemen (sommige vinden het zelfs leuk). Maar anderen zullen bevriezen en omvallen, zich verstoppen of zelfs krabben aan hun blindganger. Als het duidelijk is dat je harige vriend zich ongemakkelijk voelt bij het dragen van kleding, trek dan de kleren uit. Hoewel een kat in een kledingstuk schattig kan zijn, is het simpelweg niet de moeite waard als hij er gestrest van raakt.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur