Caviahok

Sorteer op
Op zoek naar een fijn caviahok voor jou knaagdier? Wij hebben verschillende verblijven voor de scherpste prijzen!

Caviahokken

De huisvesting van jou cavia is belangrijk, je wilt natuurlijk dat jou beest ook goede nachten maakt en zich helemaal thuis voelt in zijn verblijf. Daarom is het aanschaffen van een mooi/goed verblijf erg belangrijk voor het onderhouden van een knaagdier. Het welzijn van jou knaagdieren word behoorlijk beïnvloed door de ruimte en grootte van het verblijf, bij een groter en ruimer verblijf zijn cavia’s veel gelukkiger.

Het verblijf

De aanbevolen afmetingen voor het verblijf zijn: 120 centimeter x 55 centimeter diep, dit geldt voor twee cavia’s! Voor elke cavia die erbij komt word ongeveer 30 centimeter extra ruimte aanbevolen. Ook kan er een ren aan het verblijf bevestigd worden, hiermee wordt het verblijf flink uitbereid en hebben de beesten meer leefruimte.

Caviahok binnen/buiten.

Voor knaagdieren is het fijn als zijn een goed huisvesting hebben, een aantal punten zijn belangrijk bij het huisvesten van de beesten. Cavia’s houden niet van veel tocht, zet de cavia’s zowel binnen als buiten niet op plekken waar het veel tocht. Het is van belang dat de beesten het ook niet te koud krijgen, staat het verblijf buiten, zorg dan dat het hok goed geïsoleerd is en goed aangevuld is met stro of hooi. Staat het verblijf binnen, verplaats het dan niet te vaak van warme naar koude plekken of andersom. De knaagdieren houden ook niet van teveel warmte. Zorg ervoor dat als zij buiten staan zij niet in de volle zon staan. Staan ze binnen, zet ze dan niet voor het raam mocht het heel warm zijn.

Cavia’s zijn makkelijk te huisvesten, denk daarbij aan bovenstaande punten en de beesten zullen hartstikke gelukkig zijn. Mr. Animal raadt ook aan om het verblijf 1 á 2 keer per week te verschonen.

 

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur