Hondentuig & hondenharnas

Sorteer op
Welkom bij onze collectie hondentuigen en hondenharnassen! Hier bij Mr.Animal begrijpen we dat het belangrijk is om jouw trouwe viervoeter comfortabel en veilig te houden tijdens wandelingen en andere activiteiten. Daarom hebben we een zorgvuldig samengestelde selectie van hondentuigen en hondenharnassen van hoge kwaliteit voor jou beschikbaar.
cat image

Puppy tuigje

Hondentuig zorgt voor minder tractiekracht op de nek van jouw hond

Een hondentuig of hondenharnas draagt enorm bij aan de comfort van jouw viervoeter tijdens het uitlaten of wandelen. Een tuigje voor de hond is een sterk alternatief voor de standaard hondenriem. Het grootste voordeel van een tuigje voor jouw viervoeter is dat de tractiekracht verdeeld worden over het tuigje, dit leidt tot minder kracht op de nek van jouw trouwe vriend. Dit zorgt ervoor dat jouw viervoeter minder last zal hebben van een trekkend/drukkend gevoel bij de hals tijdens het wandelen. Mr. Animal biedt verschillende varianten aan: de hondentuig, het hondenharnas, de y-tuig hond en een k9 tuig voor je viervoeter.

Pluspunten van een hondentuig

Vele viervoeters trekken enorm aan de riem tijdens het uitlaten. Dit is voor zowel het baasje als je trouwe vriend erg oncomfortabel, voor het baasje is het een trekkracht op de arm en dit leidt tot een risico op vallen. Voor de viervoeter is het dat er een trekkracht werkt op zijn hals, dit is voor het beest niet fijn. Een tuig is hier het beste alternatief voor. Het tuigje zit bevestig op de nek en de borst van jouw trouwe vriend, dit zorgt ervoor dat de trekkracht verdeeld wordt over verschillende plekken. Voor jouw trouwe vriend is de een betere bewegingsvrijheid en vermindert de kans op verstikkingsaanvallen. Voor het baasje is het ook gemakkelijker om de viervoeter zo onder controle te houden en zorgt dus voor een fijnere wandeling.

Veiligheid en Comfort Staan Voorop

De veiligheid en het comfort van jouw hond zijn onze prioriteit. Onze hondentuigen en hondenharnassen zijn gemaakt van duurzame en sterke materialen, zonder schadelijke stoffen die de gezondheid van jouw hond kunnen aantasten. Ze zijn ontworpen om de druk gelijkmatig over het lichaam van jouw hond te verdelen, waardoor de nek en rug worden ontlast en jouw hond comfortabel en vrij kan bewegen.

Ondersteuning bij Training

Onze hondentuigen en hondenharnassen zijn ook ontworpen om jou te helpen bij het trainen van jouw hond. Anti-trektuigen kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van trekken aan de lijn en het bevorderen van positieve trainingstechnieken. Instap-tuigen zijn ideaal voor honden die moeite hebben met het aantrekken van een traditioneel tuig, en y-tuigen zijn geschikt voor honden met nek- of rugproblemen.

Comfortabel en Veilig Wandelen

Onze hondentuigen en hondenharnassen zijn ontworpen om jouw hond comfortabel en veilig te houden tijdens wandelingen. Ze verdelen de druk gelijkmatig over het lichaam van jouw hond en ontlasten de nek en rug, waardoor jouw hond vrij kan bewegen en geen ongemak ervaart tijdens het wandelen.

Diverse Stijlen en Functies voor Verschillende Behoeften

Onze collectie hondentuigen en hondenharnassen biedt diverse stijlen en functies om aan de verschillende behoeften van honden te voldoen. Of jouw hond nu een sterke trekker is, een gevoelige nek heeft, of rugproblemen heeft, we hebben een geschikte optie beschikbaar. Onze collectie omvat onder andere:

  • Anti-trektuigen: Deze tuigen zijn ontworpen om het trekken aan de lijn te verminderen door het creëren van een draaieffect wanneer de hond trekt. Dit helpt bij het bevorderen van positieve trainingstechnieken en maakt wandelen aangenamer voor zowel de hond als de eigenaar.
  • Instap-tuigen: Deze tuigen zijn ideaal voor honden die moeite hebben met het aantrekken van een traditioneel tuig. Ze kunnen eenvoudig over de kop van de hond worden geschoven, waardoor het aantrekken van het tuig een stressvrije ervaring wordt.
  • Y-tuigen: Deze tuigen zijn geschikt voor honden met nek- of rugproblemen, omdat ze de druk gelijkmatig verdelen over de borst en rug van de hond. Dit helpt bij het ontlasten van de nek en rug en zorgt voor een comfortabele pasvorm.
  • Tuigen met borst- of rugbevestiging: Deze tuigen bieden verschillende bevestigingspunten voor de lijn, zoals aan de borst of aan de rug. Dit geeft jou meer controle over de bewegingen van jouw hond tijdens het wandelen en kan helpen bij het corrigeren van ongewenst gedrag.

Het juiste hondenharnas

Houd met het aanschaffen van een tuig goed rekening met de grootte van jouw hond, bij de product omschrijving staat altijd de afmetingen van het product vermeld. Door het meten van de borstgrootte van je trouwe vriend weet je precies welk product geschikt is.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur