Hondentuig & hondenharnas

Sorteer op
Hondentuig is een goed alternatief voor de standaard hondenriem.

Hondentuig zorgt voor minder tractiekracht op de nek van jouw hond

Een hondentuig of hondenharnas draagt enorm bij aan de comfort van jouw viervoeter tijdens het uitlaten of wandelen. Een tuigje voor de hond is een sterk alternatief voor de standaard hondenriem. Het grootste voordeel van een tuigje voor jouw viervoeter is dat de tractiekracht verdeeld worden over het tuigje, dit leidt tot minder kracht op de nek van jouw trouwe vriend. Dit zorgt ervoor dat jouw viervoeter minder last zal hebben van een trekkend/drukkend gevoel bij de hals tijdens het wandelen. Mr. Animal biedt verschillende varianten aan: de hondentuig, het hondenharnas, de y-tuig hond en een k9 tuig voor je viervoeter.

Pluspunten van een hondentuig

Vele viervoeters trekken enorm aan de riem tijdens het uitlaten. Dit is voor zowel het baasje als je trouwe vriend erg oncomfortabel, voor het baasje is het een trekkracht op de arm en dit leidt tot een risico op vallen. Voor de viervoeter is het dat er een trekkracht werkt op zijn hals, dit is voor het beest niet fijn. Een tuig is hier het beste alternatief voor. Het tuigje zit bevestig op de nek en de borst van jouw trouwe vriend, dit zorgt ervoor dat de trekkracht verdeeld wordt over verschillende plekken. Voor jouw trouwe vriend is de een betere bewegingsvrijheid en vermindert de kans op verstikkingsaanvallen. Voor het baasje is het ook gemakkelijker om de viervoeter zo onder controle te houden en zorgt dus voor een fijnere wandeling.

Het juiste hondenharnas

Houd met het aanschaffen van een tuig goed rekening met de grootte van jouw beest, bij de product omschrijving staat altijd de afmetingen van het product vermeld. Door het meten van de borstgrootte van je trouwe vriend weet je precies welk product geschikt is.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur