Hondenzwembad

Is de zomer begonnen? Dan kan je overwegen om je harige vriend een eigen zwembad te geven. Neem een kijkje in ons assortiment voor verschillende soorten zwembaden.
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Hondenzwembad

Doel

Een hondenzwembad ziet er misschien net zo uit als een gewoon zwembad, maar er zijn een paar kenmerken die het verschil maken.

Er zijn verschillende soorten zwembaden die speciaal voor honden zijn gemaakt. Deze baden zijn meestal van plastic of metaal gemaakt. Er zijn ook mensen die in de grond liggende zwembaden installeren voor hun viervoeters. Maar waarom zou je een bad willen voor je harige vriend? Hier zijn een aantal redenen:

  • Het is mentaal stimulerend.
  • Goed voor de beweging van je harige vriend.
  • Goed voor oudere viervoeters. Zwemmen legt namelijk niet veel druk op de gewrichten, en het is niet belastend (ook goed voor pups met overgewicht). Zwemmen is een oefening met hoge intensiteit en weinig impact.
  • Goed tegen hoge temperaturen. Viervoeters kunnen namelijk last hebben van zonnesteek en andere gezondheidsproblemen als ze niet even kunnen afkoelen. Een duik in hun eigen bad kan dit oplossen en zal ze koel houden.
  • En natuurlijk plezier. Het is een leuke manier om je huisdier gelukkig te maken.

Plastic zwembad

Een plastic kinderzwembad is toch ook prima? Dat kan, maar het is niet erg duurzaam. Plastic baden voor kinderen zijn dunner en lang niet zo stevig als baden die speciaal zijn ontworpen voor viervoeters zoals je harige vriend. Deze bassins worden over het algemeen gemaakt van hetzelfde type materiaal als de binnenbekleding van vrachtwagens. Dit betekent dat ze dik, sterk en in staat zijn om de teennagels of tanden van je harige vriend te weerstaan. Ze gaan erg lang mee, en het is heel onwaarschijnlijk dat ze doorboord of beschadigd raken.

Andere bassins zijn gemaakt van supersterk PVC. Deze kun je heel makkelijk in pakken, ideaal voor koudere maanden dus. Het PVC-zwembad is gemakkelijk inklapbaar en kan worden opgerold en opgeborgen tot de zomer. Daarnaast zijn deze plastic bassins vaak ontworpen met een ingebouwde oprit of schuine zijkanten die het gemakkelijk maken voor je harige vriend om zelfstandig in en uit te stappen.

Tips

Dacht je misschien aan het delen van je bassin tussen je kinderen en je harige vriend? Dat moeten we je helaas teleurstellen, het is namelijk niet heel handig. Je huisdier weet niet dat hij zijn voeten moet afvegen voordat die het zwembad in gaat. Dus het is niet heel hygiënisch. Daarom is het beter om 2 aparte bassins te hebben. Plezier is er nog steeds, maar hygiëne wordt eraan toegevoegd. Vergeet niet om goed toezicht te houden om problemen te voorkomen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur