Konijnenhok

Sorteer op
Konijnenhok kopen? Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan met verschillende soorten verblijven voor jou trouwe vriend!

Een fijne huisvesting voor jou konijn is erg belangrijk. Verblijft jou konijn in de nacht ook in het verblijf, zowel buiten als binnen, bedek de bodem dan met voldoende bodemdekking en richt een konijnen toilet in. Het wekelijks schoonmaken van zijn verblijf is ook een echte aanrader.

Konijnenhok

Knaagdieren kunnen zowel buiten als binnen gehouden worden. Konijnen kunnen alleen niet goed tegen: grote verschillen in temperatuur, te felle zon en veel tocht. Gedurende het aanschaffen van een konijnenhok zijn deze aspecten belangrijk om reken mee te houden. Het is belangrijk dat het konijnenhok ook niet zomaar verplaats word van warme naar koude plekken of andersom.

Konijnenhok binnen

Wij bieden geen konijnenhokken voor binnen aan, maar wel een konijnkooi voor binnen. Bij dit hok is de bovenzijde van het verblijf van tralies, dit is erg gunstig voor de ventilatie binnen de kooi en dus gemoedelijk voor jou knaagdier.

Konijnenhok buiten

Het konijnhok buiten moet gedurende het jaar altijd goed geïsoleerd zijn. Het duik moet ruim oversteken om de regen tegen te gaan. In het buitenhok zijn twee delen, het eerste deel is een warm en donker gedeelte en het tweede gedeelte bevat tralies en is open. Onder het verblijf is een ruime konijnen ren waar het knaagdier heerlijk zijn het gras kan eten en fijn rond kan huppelen. Het konijnhok dient vaak verplaatst te worden zodat het beest weer nieuw en vers gras kan eten.

Belangrijke eisen voor een konijnenhok

  • Het buitenhok regent niet in en de regen blijft niet op het dak staan
  • Het hok kan niet kapot worden geknaagd.
  • Het hok is makkelijk en goed schoon te maken.
  • Het nachtverblijf is beschut en donker.
  • De verf van het hok is niet giftig voor je konijn.
  • Het buitenhok staat in de schaduw en de luwte,

De juiste afmetingen

Het is belangrijk dat het konijnhok hoog en ruim genoeg is, ook voor grote konijnen. Voor bijvoorbeeld een dwergkonijn moet het verblijf minimaal 100 cm lang zijn, 60 centimeter breed en 60 centimeter hoog. Denk van te voren goed na over hoe groot het beest gaat worden en koop hier het juiste verblijf bij. Voor het dier is het fijn als hij zijn hupjes kan maken en recht op kan staan.

Rennen

Voor jou konijn is het fijn als hij lekker rond kan rennen en rond kan huppelen. De bevordert zijn conditie en gezondheid, maar zal zijn humeur ook ten goede doen. Je kan bijvoorbeeld een konijnen ren aanschaffen voor hem, of je laat hem rustig door je huis heen huppelen, in dit geval zal het wel fijn zijn als hij zindelijk is.

Vulling van het verblijf

Het begint bij de bodem van het verblijf, het is belangrijk dat dit goed geïsoleerd is, goed het vocht opneemt en lekker zacht is voor de fijne viervoeter. Dit kan bijvoorbeeld met stro, hennep of hooi. Stro neemt wel beter vocht op dan hooi, hoe hier zeker rekening mee. Voor de rest richt het verblijf fijn is voor het beest, hang drinkflessen op, zet voederbakken klaar en richt een toilet hoekje in. Zo kan jou knaagdier heerlijk vertoeven in zijn eigen verblijf.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur