Faunabox

Sorteer op
Voor betere veiligheid van je geschubde vriend tijdens het reizen of verplaatsen is een faunabox of vervoersbox ideaal. Bekijk ons assortiment voor verschillende soorten faunaboxen en vervoersboxen voor reptielen.

Hoe vervoer je je reptiel

Het correct en veilig inpakken en vervoeren van je huisdier begint niet pas op de dag zelf. Er zijn namelijk een aantal stappen die je moet nemen voordat de “verhuisdag” aanbreekt.

  • Koop de juiste faunabox of laat er één maken voor je geschubde vriend. Of je kiest voor een kant en klare of op maat gemaakte container hangt af van de grootte en het type van je geschubde vriend. De wijze van transport is ook erg belangrijk. Giftige reptielen moeten in een stoffen zak worden gewikkeld voordat ze in een beveiligde container worden geplaatst. Je moet dan de zak vastbinden en deze in een bak met stijve zijkanten met ventilatiegaten doen. Een bord met “levend dier” aan de buitenkant wordt ook aangeraden.
  • Als je eenmaal je faunabox hebt is het tijd om je geschubde vriend te laten wennen aan zijn vervoersbox of krat. Probeer niet hun hele dagelijkse schema te verstoren. Dit kan namelijk veel stress veroorzaken voordat de verhuisdag zelfs maar aanbreekt. Je wilt je huisdier echter in de aanloop naar de verhuizing een uur of twee per dag gedurende een week of langer in de faunabox plaatsen. Dit is een goede manier om je huisdier tijd te geven om aan zijn nieuwe omgeving te wennen. Daarnaast kan het ook veel stress verminderen wanneer het tijd is om ze te verplaatsen.
  • Voordat je je geschubde vriend verplaatst is het ook een goed idee om ervoor te zorgen dat je huisdier in een goede gezondheid verkeert. Ga je een grote reis maken? Zorg er dan voor dat je je dierenarts binnen 10 dagen na vertrek bezoekt.

Vervoeren met de auto

Als je geschubde vriend veilig en goed in de faunabox is verpakt, is het tijd om de auto in ye laden. We hebben een paar stappen voor je opgesteld om je verhuisdag zo stressvrij mogelijk te maken.

Het is erg belangrijk dat je de juiste maat vervoersbox voor je geschubde vriend hebt. De faunabox moet groot genoeg zijn zodat je huisdier zich makkelijk kan verplaatsen. Let er wel op dat de vervoersbox niet te groot is waardoor ze op de oprit kunnen schuiven. Het is erg verstandig en belangrijk om de box op zijn plaats vast te zetten. Dit kan met een veiligheidsgordel of andere voorwerpen in de auto die het verschuiven van de drager zullen ontmoedigen.

Zorg ervoor dat je je geschubde vriend uit direct zonlicht houdt of investeer in raamvizieren om licht buiten te houden.

Probeer zo min mogelijk te stoppen met de auto en laat je huisdier nooit onbeheerd achter in de auto. Als je ze een minuutje moet laten staan zorg er dan voor dat er een raam op een kiertje staat. Auto’s kunnen namelijk erg snel warm of koud worden zonder dat je dit door hebt. Het is dus erg belangrijk dat je de temperatuur in de auto onder controle houdt. Ga je van een warm naar koud klimaat? Dan zal een warmwaterkruik gewikkeld in een handdoek je geschubde vriend behaaglijk houden. Is het andersom? Dan houdt een coldpack in de faunabox van je reptiel je huisdier koel. Hoe dan ook, het oppervlak van de container mag de huid van je geschubde vriend te raken.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur