Kattenbak

Een groot assortiment kattenbakken voor jouw viervoeter. Bekijk de perfecte opties in ons aanbod. Zowel goedkope bakken als meer luxe. Natuurlijk in alle kleuren en maten.

  Beeztees kitten kattenbak junior grijs

  12,95

  Bionaire schoonloop mat

  16,99

  Canadiancat blackhole uitloopmat antraciet

  39,99

  Canadiancat blackhole uitloopmat beige

  39,99

  Catit filter katten toilet

  7,95

  Curver kattenbak rotanstijl antraciet

  53,95

  Curver kattenbak rotanstijl grijs

  53,95

  Deur voor kattenbak nestor medium

  6,49

  Duvo+ kattenbak schep inox rvs

  6,49

  Ebi hoek kattenbak prism 60 charcoal zwart

  25,75

  Ebi overdekt kattenbak eclipse 70 charcoal zwart

  42,75

  Flap voor flip cat / flip corner kattenbak transparant

  4,75

  Happy pet kattenbakschep

  1,89

  Imac deur voor kattenbak zuma

  4,29

  Imac flap voor easy cat

  2,99

  Imac kattenbak easy cat 2nd life antraciet

  22,99

  Imac kattenbak easy cat 2nd life blauw

  22,99

  Imac kattenbak easy cat blauw

  23,49

  Imac kattenbak easy cat taupe

  23,49

  Imac kattenbak funny aqua groen

  24,95

Wanneer je voor het eerst een kater krijgt, is je volgende stap waarschijnlijk een dierenwinkel voor alle kattenbenodigdheden. Een kattenbak staat vaak bovenaan in de lijst, alleen denken weinig mensen na over de bak zelf. Als je ernaar kijkt zou je kunnen denken dat elke doos ongeveer hetzelfde is als alle andere. Maar helaas is dit niet zo. Niet alle bakken zijn gelijk gemaakt voor alle katers. Ze kunnen heel kieskeurig zijn over de grootte, vorm, diepte en andere kenmerken. Eigenlijk best logisch als je erover nadenkt. Hoe zou je het zelf vinden als de badkamer die je elke dag moet gebruiken super klein en benauwd is. Of als je over een muur moet klimmen of door een doolhof moet navigeren om bij de badkamer te komen. Beide scenario’s klinken niet leuk. En dat is het ook niet voor katers wiens enige optie kattenbakken zijn die te klein voor ze zijn, of zijwanden en omhullingen hebben die te omslachtig zijn om te navigeren.

Als je harige vriend bang is voor zijn kattenbak, of ongemak voelt door de grootte of complexiteit ervan, dan is de kans groot dat hij op zoek gaat naar een andere plek die comfortabeler is, zoals je bed of wasgoed. Wil je dat vermijden en de stress die verkeerde bakken bij je viervoeter kunnen veroorzaken? Dan kunnen wij je hierbij helpen.

Hoeveel kattenbakken zou je moeten hebben?

Zelfs in een huishouden met één kat zou het niet “één en klaar” moeten zijn. Iedereen houdt van meerdere opties. Daarom kan het ook een goed idee zijn om je kater meer opties te geven als het gaat om waar ze plassen en poepen. Een algemene regel is om één bak meer te hebben dan het aantal katers dat je hebt. Dit wordt ook wel de “n + 1 regel” genoemd. Bij 2 twee katten heb je dus 2 + 1 = 3 bakken. Soms kan het hebben van te weinig bakken een oorzaak zijn van veel voorkomende toiletproblemen. Deze problemen kunnen ertoe leiden dat katten naar de dierenarts worden gebracht.

Grootte

Dit is misschien wel het belangrijkste om rekening mee te houden bij het kiezen van een kattenbak voor je harige vriend. Zorg ervoor dat de bak groot genoeg is zodat je viervoeter er comfortabel in past met wat ruimte over. Er moet voldoende ruimte zijn om erin te bewegen en te graven zonder eruit te hoeven stappen. Een algemene regel voor de juiste maat (dit is om de minimale maat te bepalen): de neus van je harige vriend tot het puntje van zijn staart. De breedte moet minstens zo breed zijn als je viervoeter lang is (staart hoeft hier niet uitgestrekt).

Hoogte

De hoogte van de zijkanten van de bak is ook erg belangrijk om te overwegen. Een doos met muren van ongeveer 13 tot 18 centimeter hoog is perfect voor de meeste katers. Dit geldt niet voor sproeiers (Katers die een vorm van territoriaal markeringsgedrag vertonen door urine te sproeien, vaak uitgevoerd door volwassen katten) of katers die routinematig kattenbakvulling uit hun box schoppen.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl