Kattenbak

Sorteer op
Een kat kan natuurlijk niet zonder een kattenbak. Het is dan van belang dat jij de beste kattenbak koopt voor je kat. Bekijk de perfecte opties in ons aanbod. Zowel goedkope kattenbakken als meer luxe kattenbakken. Natuurlijk in alle kleuren en maten. Bij Mr.Animal hebben wij het allemaal!
cat image

Kattenbakzak

cat image

Grote kattenbak

cat image

Hoek kattenbak

cat image

Kattenbak accessoires

cat image

Kattenbak filters

cat image

Kattenbak mat

cat image

Kattenbakschep

cat image

Zelfreinigende kattenbak

De geschikte kattenbak

Wanneer je voor het eerst een kat krijgt, is je volgende stap waarschijnlijk een dierenwinkel bezoeken voor alle kattenbenodigdheden. Gelukkig hoef je voor de kattenbenodigdheden van MrAnimal de deur niet uit. Een kattenbak zal dan waarschijnlijk hoog op je lijstje staan. Bij de aankoop van een kattenbak, denken mensen vrij weinig na over de bak zelf. Als je naar een kattenbak zou kijken, dan zou je kunnen denken dat elke kattenbak hetzelfde is als alle andere. Helaas is dit niet het geval. Niet alle bakken zijn even handig voor alle type katten. Katten kunnen namelijk heel kieskeurig zijn over de grootte, vorm, diepte en andere kenmerken van de kattenbak. Eigenlijk best logisch als je erover nadenkt. Iedereen wil zich zo comfortabel mogelijk voelen in zijn of haar badkamer. Voor katten is dit niet anders. Het is voor katten namelijk ook niet leuk als hun kattenbak te klein is of als de zijwanden omhullingen hebben, waardoor de kattenbak omslachtig te navigeren is. Denk bij de aankoop van je kattenbak dus eerst goed na over wat voor soort kattenbak het beste past bij jouw kat.

Het kan ook voorkomen dat een kat bang is voor een kattenbak, of zich ongemakkelijk voelt door de grootte of complexiteit van de kattenbak. De kans is dan groot, dat jouw kat op zoek zal gaan naar een andere plek die voor hem of haar comfortabel is. Denk hierbij aan je bed of aan je wasmand. Wil je deze situatie voorkomen en ervoor zorgen dat je kat niet bang is voor kattenbak, scrol dan rustig door onze website op zoek naar de geschikte kattenbak voor jouw kat. Vind je het dan nog steeds lastig om een kattenbak te kiezen, neem dan contact met ons op via onze website en onze medewerkers zullen voor je klaarstaan.

Grootte

Bij het kiezen van de geschikte kattenbak voor je kat, is de grootte van de kattenbak het belangrijkste waar rekening mee moet worden gehouden. Zorg ervoor dat de kattenbak groot genoeg is, zodat je viervoeter er comfortabel in past. Houd voor de zekerheid altijd nog rekening met wat extra ruimte. Hierdoor zal je nooit een te kleine kattenbak kopen.
Er moet namelijk voldoende ruimte zijn om als kat erin te bewegen en om erin te graven zonder dat je kat eruit moet stappen. Een algemene regel om de juiste maat kattenbak te kopen is, dat je moet meten vanaf de neus van je harige vriend tot aan het puntje van zijn staart. En de breedte van de kattenbak moet minstens zo breed zijn als je viervoeter lang is. Hierbij hoeft de staart niet per se uitgestrekt te zijn.

Hoogte

Met de hoogte van de zijkanten van de kattenbak moet ook rekening mee worden gehouden. Een kattenbak met muren van 13 tot 18 centimeter hoog is perfect voor de meeste katten. Dit geldt niet voor sproeiers. Dit zijn katten die een vorm van territoriaal markeringsgedrag vertonen door urine te sproeien. Dit wordt vaak gedaan door wat oudere katten of katten die routinematig kattenbakvulling uit hun box schoppen. Voor deze type katten is het handig om een wat hogere en grotere kattenbak aan te schaffen, zodat de urine beter in de kattenbak blijft en zodat er minder kattenbakvulling uit de kattenbak kan worden getrapt.

De schoonmaak van je kattenbak

Bij de aanschaf van je kattenbak, is de schoonmaak van de kattenbak haast nog wel het belangrijkst. Katten moeten namelijk meerdere keren per dag gebruikmaken van het kattentoilet. Door middel van het kattengrit zal de poep en de plas van je kat gaan samenklonteren op het moment dat je kat gebruikmaakt van de kattenbak. Deze samengeklonterde grit moet één à twee keer per dag uit de bak worden geschept. Daarnaast moet de kattenbak minimaal één keer per week helemaal worden geleegd en schoongemaakt worden met heet water en allesreiniger. Het samengeklonterde kattengrit kan met een schepje of met de hand uit de kattenbak worden gehaald. Op het moment dat de kattenbak helemaal geleegd wordt, moet er weer een nieuwe kattenbakvulling komen. Er moet dan een laagje van drie tot vijf centimeter grit komen in de kattenbak. Tenzij de verpakking van je kattengrit anders vermeld. De meeste katten zullen het fijn vinden om voldoende kattengrit te hebben om de ontlasting onder te kunnen graven. Een beetje extra kattengrit leggen in de kattenbak, kan dus nooit kwaad.

Hoeveel kattenbakken zou je moeten hebben?

Zelfs als je in je huis maar een kat hebt, is het aanschaffen één kattenbak soms niet genoeg. Iedereen houdt namelijk van meerdere opties. Daarom kan het ook een goed idee zijn om je kat meerdere opties te geven, als het gaat om waar ze plassen en poepen. Een algemene regel is om één bak meer te hebben dan het aantal katten dat je hebt. Dit wordt ook wel de “n + 1 regel” genoemd. Bij 2 twee katten heb je dus 2 + 1 = 3 bakken. Soms kan het hebben van te weinig bakken een oorzaak zijn van veel voorkomende toiletproblemen. Deze problemen kunnen ertoe leiden dat katten naar de dierenarts worden gebracht. Ondanks deze regel, zullen ook veel katten gewoon content zijn met één kattenbak. Als je je kat bijvoorbeeld net dat beetje extra wilt geven, kan een extra kattenbak de beste oplossing zijn. Anders is één kattenbak ook voldoende. Hou je kattenbak lekker schoon met een praktische kattenbakzak.

Nog andere kattenspullen kopen?

Wil je je kat nog op andere manier gaan verwennen, dan alleen op de aanschaf van een kattenbak? Wees dan niet bang om een kijkje te gaan nemen bij de andere categorieën die MrAnimal te bieden heeft. Door onze ruime aanbod, kunnen wij jou nog van alles aanbieden, wat te maken heeft met katten. Wij verkopen namelijk ook spullen voor kattenvoer, kattenspeeltjes, verzorging reizen & vervoer.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur