Verzorging

Sorteer op
Voor honden is een gezonde levensstijl erg belangrijk. Hierbij speelt de verzorging van je viervoeter een grote rol. Wij hebben daarom een groot assortiment voor je klaarstaan om je hierbij te helpen.

Verzorging van je hond

Net als bij mensen is het belangrijk dat onze honden en huisdieren een gezonde levensstijl behouden en er goed uitzien. Het is belangrijk om het trimproces zo aangenaam mogelijk te maken voor je harige vriend. Dit kan je doen door langzaam te beginnen en je vriend te belonen met lekkernijen. Is je harige vriend nog niet echt gewend met het trimmen? Dan kan je het proces over meerdere dagen verdelen. Het is de bedoeling dat je vooral van deze ervaring kan genieten en een speciale band opbouwt met je viervoeter.

Nagels knippen

Dagelijkse lichaamsbeweging en wandelingen met je harige vriend moeten de nagels in goede conditie en lengte houden, aangezien ze van nature versleten zijn. Toch kunnen lange nagels problemen en ongemak bij het lopen veroorzaken. Dus je harige vriend onderhouden volgens zijn individuele behoeften eenmaal per maand wordt aangeraden.

Plaats je viervoeter met respect en liefde op een goede positie zodat je de onderkant van zijn poot kan zien tijdens het knippen. Pas op dat je de nagel niet te kort afknipt. In elke nagel van een hond zit een ader die “de snelle” wordt genoemd. Als je deze ader doorknipt, zal de nagel gaan bloeden. Als je viervoeter transparante of witte nagels heeft dan is het bloedvat duidelijk zichtbaar. Bij zwarte nagels zie je een kleine stip omgeven door wit wanneer je dicht bij het bloedvat komt. Bloedstelpend poeder stopt het bloeden wanneer de nagels te kort worden geknipt. Voel je je niet op je gemak? Raadpleeg dan een professional. Nagelslijpmachines zijn ook een veilige manier om de nagels glad te maken en in te korten.

Borstelen

Alle honden hebben er baat bij als hun vacht wordt geborsteld, zelfs kortharige Bulldoggen. Borstelen verwijdert losse haren en verspreidt natuurlijk voorkomende oliën door het haar voor een glanzende, gezonde afwerking.  Borstelen zou voor het baden moeten gebeuren en kan in sommige gevallen de noodzaak van een volledige wasbeurt verminderen. Een haarverzorgingssessie zal de positieve relatie tussen jou en je viervoeter versterken. Hierdoor bouw je vertrouwen op en worden andere verzorgingstaken zoals nagelknippen gemakkelijker.

Hoe was ik mijn hond

Bereid jezelf voor op het baden door de juiste producten en uitrusting voor je harige vriend te gebruiken. Hypoallergene shampoo dat speciaal is gemaakt voor honden is het beste. Gebruik nooit shampoo dat is bedoeld voor mensen. Je kan de shampoo eerst testen op een klein gebied om er zeker van te zijn dat er geen reactie of irritatie is en zoek professionele hulp voor viervoeters met speciale huidaandoeningen. Als je het haar van je harige vriend te veel wast dan kan de huid uitdrogen. Dus het wordt aangeraden om ook een conditioner te gebruiken.

De omgeving is ook belangrijk bij het wassen van je harige vriend. Grote honden kunnen het beste buiten zijn (je kan gebruik maken van een tuinslang), terwijl kleine honden in een badkuip kunnen worden gewassen. Gebruik indien mogelijk een flexibele sproeieropzet of een emmer en pollepel en laat het water door de afvoer lopen, net als bij een douche. Je kan je viervoeter voorbereiden door de gehoorgangen af te dekken met wattenbolletjes, dit kan infecties voorkomen doordat er geen water naar binnen kan komen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur