Hondensnacks

  Antos bullepeespuntjes

  24,99

  Antos chicken d’light lollies

  5,75

  Antos geperste knoop wit kip

  4,49

  Antos geperste rol wit kip

  5,75

  Antos heavy prime bot wit

  5,95

  Antos micro trainers mix

  6,75

  Antos mixed brush

  14,99

  Antos schoen wit met strik

  39,50

  Beaphar glucosamine snacks

  3,85

  Biofood 3 in 1 hondenkoekjes met cranberry

  4,50

  Biofood 3 in 1 hondenkoekjes met cranberry mini

  2,50

  Biofood 3 in 1 hondenmineralenkoekjes

  2,50

  Biofood 3 in 1 hondenmineralenkoekjes

  4,50

  Biofood dogbite hondensnoepje naturel (tandverzorging)

  3,99

  Biofood hondensnoepje sensitive hypoallergeen skin en coat

  3,99

  Biofood hondensnoepjes bij vlo pens

  3,99

  Biofood hondensnoepjes bij vlo zeewier

  3,99

  Biofood hondensnoepjes zeewier bij vlooien

  3,99

  Biofood kaantjes stick dental

  2,50

  Biofood knoop naturel

  11,99

Hondensnacks

Als je hond een uitgebalanceerd dieet volgt, heeft hij geen hondensnacks nodig. Je viervoeter zal tussen de hoofdmaaltijden door geen honger krijgen en geen gebrek aan specifieke voedingsstoffen hebben. In feite kunnen te veel ‘’extra’s’’ buiten de maaltijden door de voedingsbalans van je hond verstoren.

Maar laten we eerlijk zijn. Hondensnacks zijn wel handig voor trainingsdoeleinden, en honden, net als iedereen, genieten van overheerlijke snacks. Daarom geven wij in deze blog een paar tips voor het kiezen en voeren van lekkernijen. En een klein overzicht van eenvoudige snacks.

De risico’s en voordelen van hondensnacks afwegen

Vele honden hebben overgewicht. Door overgewicht lopen ze een verhoogd risico op aandoeningen, zoals artrose, kanker en hartaandoeningen. Vele commerciële hondensnacks zijn beladen met calorieën, suiker en dubieuze ingrediënten, en kunnen dus leiden tot overgewicht.

Populaire hondensnacks onder de baasjes zijn vooral: koekjes, malse lekkernijen, reepjes vlees, kauwstokjes en tandverzorgingssticks. De meeste van deze snacks overschreden het dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën van je viervoeter. Dit is dus vaak ook een oorzaak van overgewicht van een hond.

Wat zit er nou in hondensnacks?

Normaal gezien moeten de daadwerkelijke ingrediënten in een hondensnoepje ook overeenkomen met de aangegeven ingrediënten op het etiket, maar dit is vaak niet het geval. Dit kan gevaarlijk zijn voor honden met een gecontroleerd dieet. Neem als voorbeeld een hond met een nieraandoening die hun voedingseiwitten moeten beperken. Als je niet kunt vertrouwen op het etiket, hoe kun je er dan zeker van zijn dat je hondensnoepje niet te veel eiwitten bevat? Neem dus altijd contact met je dierenarts om te vragen welke snacks of voeding goed is voor je kleine vriend.

Welke hondensnacks zijn dan wel goed voor je viervoeter?

Commerciële traktaties van bedrijven die je vertrouwt of zelfgemaakte traktaties bereid onder begeleiding van een gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundige, zijn natuurlijk twee veilige opties. Zij zullen vaak groenten en fruit aanbevelen, omdat ze veel voedingsstoffen en weinig calorieën bevatten. Hieronder zijn enkele keuzes die, met mate gevoerd, het lichaam van je kleine vriend goed zullen doen.

Appels en bananen

Appels zijn geweldig en vormen een gezonde snack voor honden. Ook bevatten appels relatief veel vezels, wat kan helpen bij de spijsvertering van je hond. Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten (vitamine A en C). Let op: Het klokhuis bevat amygdaline, dit is een vorm van cyanide die bij consumptie giftig is. Verwijder dus altijd de zaadjes en het klokhuis voordat je ze aan je pup voert.

Bananen bevatten weinig cholesterol en natrium, relatief veel vezels en bevatten kalium, vitamines en koper, wat kan bijdragen aan een gezonder hart, een betere spijsvertering en meer energie. Houdt er rekening mee dat een banaan veel suikers bevat, dus serveer het in kleine stukjes.

Zoete aardappel

Zoete aardappelen bevatten vele bètacaroteen en vitamine B-6 en C. Ze bevatten ook mineralen die vele doelen dienen in het lichaam van een hond; kalium helpt bijvoorbeeld de nieren goed te laten functioneren, zorgt ook voor de juiste vochtbalans en helpt bij de zenuw- en spierfunctie. Hun hoge gehalte aan voedingsvezels bevordert ook de spijsvertering. Als je thuis zoete aardappelen voor je hond bereidt, kies dan voor om te stomen of te koken.

Let op: rauwe aardappelen kunnen behoorlijk ruw zijn voor het spijsverteringsstelsel van je hond, dus zorg ervoor dat je echt goed kookt.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl