Hondenbot

Hondenbot bestellen voor jouw viervoeter? Wij bieden verschillende varianten aan!

  Petsnack dino bot groot

  43,50

  Petsnack dinobot verpakt

  7,99

  Petsnack gerookte kalfspoten

  89,85

  Petsnack mini dinobot

  47,40

  Petsnack smulkluiven

  37,25

Hondenbotten voor jouw trouwe vriend!

Hondenbotten werken als een soort tandenborstel voor de mens. Tandplak kan snel voorkomen bij je hond, het ziet er erg onaantrekkelijk uit, maar is ook erg slecht voor de gezondheid van jouw trouwe vriend. Tandplak kan de oorzaak zijn van pijnlijke ontstekingen en/of tandverlies. Deze hondenbotten dragen bij aan het verwijderen van tandplak en tandsteen, dit helpt voor een lange gezondheid van het gebit van jouw viervoeter. Ook vinden honden het erg fijn om te knagen aan stevige botten. Binnen ons assortiment bestaan alle hondenbotten uit 100% runder, varkens- of paardenvlees.

Hieronder zullen wij onze verschillende soorten botten uit het assortiment toelichten, zodat het voor jouw makkelijker is om een keuze te maken voor welk bot je zou gaan voor je trouwe vriend.

De risico’s van botten voor honden:

Splinteren/afbreken van stukjes van het bot

Botten klauwen heeft ook enkele nadelen voor je hond. Botten kunnen namelijk best gevaarlijk zijn voor je trouwe vriend. Met name als er niet het juiste soort bot geserveerd word. Botten die gekookt zijn zijn de gevaarlijkste botten voor je viervoeter. Met name gekookte botten van vogeltjes, omdat hier makkelijk een klein stukje van kan afbreken die in de luchtpijp van je hond kan komen.

Afbreken van tanden

Andere gevaren voor je hond zijn dat er stukken tand kan afbreken en dat kan als gevolg hebben dat je hond veel pijn lijdt. Bacterie kunnen zich gaan vormen in de wonden/gaten van het gebit van je hond, dit kan ervoor zorgen dat de tandwortel van het gebit wordt aangetast. Dit kan tot verschillende problemen leidden, zoals abcessen of ontstekingen. Het knagen van een bot kan bijna niet leidden tot het afbreken van een tand.

Darmproblemen

De meeste honden kluiven de botten goed af, maar sommige honden kluiven wat minder goed het bot af en slikken dus grotere stukken vlees door. Soms kan het kluiven van een bot leidden tot ontstoppingen in de slokdarm van de hond, deze kans in nihil.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl