Hondenborstel

  Activet borstel coat grabber ultra zacht goud

  55,99

  Activet borstel coat grabber zilver

  55,99

  Activet borstel mega pro zacht groen

  74,95

  Activet mega coat grabber zilver

  84,99

  Activet mega undercoater duo zapper / grabber

  91,99

  Boon rubber massageborstel oranje / zwart

  5,95

  Borstel hond dubbel

  10,69

  Borstel rubber

  6,89

  Houten borstel dubbel

  3,754,49

  Houten borstel dubbel

  3,49

  Petcomfort verzorgingshandschoen

  6,99

  Rosewood 2 in 1 bad borstel

  8,75

  Slickerborstel

  8,15

  Slickerborstel grof

  10,69

  Slickerborstel zelf reinigend

  11,25

  Trimhark fijn rond getand

  20,75

  Trimhark fijn rond getand

  16,95

  Trimhark grof rond getand

  18,95

  Trixie borstel dubbelzijdig hout

  14,97

  Trixie borstel dubbelzijdig kunststof

  9,99

Hondenborstel

Wanneer je een hond hebt moet je hem of haar ook goed verzorgen, borstelen en kammen is daar ook een onderdeel van. Regelmatig borstelen en kammen helpt de vacht en huid van je vriendje gezond te houden en het zorgt voor een mooie uitstraling. Het is belangrijk om een goede hondenborstel te kopen van goede kwaliteit. Wanneer je gaat borstelen moet je al het haar borstelen en niet alleen de boven vacht. De meest gebruikelijke methode is om naar achteren tegen de vacht in te borstelen en daarna weer rustig terug te borstelen. Deze manier zorgt ervoor dat alle dode haren worden verwijderd.

Tijdens het borstelen van je maatje maakt het niet uit of je nou van de staart tot het hoofd borstelt of andersom. Begin aan één kant en werk zo door tot het andere uiteinde van de hond. Zo zorg je ervoor dat je niet een deel overslaat.

Begin bovenop te borstelen

De sleutel tijdens het verzorgen van je dier is om zachtaardig te blijven.

De huid en het haar rondom het gezicht van een hond zijn het gevoeligst en wees dus voorzichtig tijdens het borstelen van dit lichaamsdeel. Als de vacht vof haar van je viervoeter kort is moet je een zachte hondenborstel kopen die speciaal gemaakt is voor het gezicht. Als je hond lang gezichtshaar heeft plaats dan je vingers achter het lange haar en kam het voorzichtig uit zodat de gevoelige huid wordt beschermd tegen de scherpe kam.

Wees voorzichtig bij het oor haar

Om lang oor haar te verzorgen, plaats je je hand tussen de hondenkam en de tere huid van je viervoeter. Als in de oor vacht klitten of knopen zitten, gebruik dan een washandje gedoopt in ontwarringsoplossing om de klitten langzaam uit te kammen. Als de knopen toch te groot zijn dan is het verstandig om contact op te nemen met een professional.

Voorpoten

Kort haar op de voorpoten van een hond hoeft meestal niet te worden geborsteld, maar als je dier lang haar op de achterkant van de poten heeft moet je het uitkammen. Dit deel heeft namelijk vaak de neiging om meer in knoop te raken dan de rest van de vacht. Gebruik indien nodig een matsplitser of een mattenkam.

Onderbuik en zijkanten

Kam uitermate voorzichtig op de onderbuik van je hond. Gebruik een slicker om tegen de laag van het haar in te borstelen op de borst en buik van je hond. Wees voorzichtig want de onderkant van een hond is zeer gevoelig, vooral rond de buik en geslachtsdelen.

Het kammen van de zijkanten van je viervoeter zijn het makkelijkst. Je strijkt rustig tegen de vacht in waarna je weer rustig terug strijkt.

Achterkant

Gebruik een gladde hondenborstel om erachter te komen hoe tolerant het is voor de hond om aan de achterkant aangeraakt te worden, aangezien dit een gevoelig gebied kan zijn. Borstel en kam regelmatig en wees uiterst voorzichtig rond de basis van de staart bij de anus.

Achterpoten en staart

Net zoals de voorpoten hoeven de achterpoten van je viervoeter niet veel geborsteld te worden, tenzij je hond lange haren heeft. Als de staart van je dier te kort is, kun je die lekker laten gaan. Maar als de staart lang en harig is moet je een kam gebruiken. Gebruik voor de staart matsplitser of een mattenkam.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl