Knaagdier transportbox

Sorteer op

Hoe vervoer je een knaagdier

Over het algemeen houden knaagdieren er niet van om ver buiten het bereik van hun huis te reizen. De meeste knagers vinden het prima om een tweedaagse toch te maken, maar langere periodes weg van huis kunnen erg stressvol voor hen zijn. Je knager meenemen naar de dierenarts is prima. Als hij naar een nieuw huis verhuist zal hij uiteraard met je mee moeten reizen. Maar je knager meenemen op vakantie of met hem door de stad reizen zoals je dat misschien met een hond zou doen, zijn erg ongepast voor je knaagdier. Als je om een specifieke reden met je knager moet reizen, dan zijn er enkele dingen die je moet overwegen voor een veilig en stressvrij transport.

Schaf een knaagdier transportbox aan

Schaf een knaagdier transportbox aan die speciaal bedoeld is voor konijnen. Vervoersboxen voor knaagdieren moeten stijf, niet opvouwbaar, goed geventileerd en veilig zijn om ervoor te zorgen dat je knager er niet doorheen kan kauwen of eraan kan ontsnappen. Je vervoersbox moet ook een opening aan de bovenkant hebben. Hierdoor kan je nerveuze knager gemakkelijk worden verwijderd uit de kooi. Kartonnen dozen zijn niet geschikt hiervoor. Ze kunnen namelijk worden doorgekauwd en onveilig worden als je knager urineert of als het regent. Neem een kijkje in ons assortiment voor goede vervoersboxen.

Juiste maat knaagdier transportbox

De drager moet kleiner zijn dan de normale kooi van je knager. Wel groot genoeg zodat alle knaagdieren die vervoerd worden gemakkelijk naar binnen kunnen, comfortabel in elke richting kunnen liggen en ongehinderd kunnen ronddraaien. Er kunnen meerdere knaagdieren in één kooi worden vervoerd, maar je moet er zeker van zijn dat de kooi groot genoeg is om ze allemaal comfortabel te maken. Daarnaast moet de vervoersbox klein genoeg zijn om een gevoel van veiligheid te bieden en om te voorkomen dat je knager tijdens het bewegen tegen de muur wordt geslagen. Je kan een gedeelte van de box overdekken om de veiligheid van een klein hol na te bootsen. Let wel op dat als je de kooi gedeeltelijk bedekt dat je dan wel voor voldoende ventilatie zorgt.

Vloer bedekken

Je wilt niet dat je knaagdier wegglijdt. Puppy pads werken best goed als bodem voor een reiskooi. Deze zijn verkrijgbaar in ons assortiment, dus neem zeker een kijkje. Je kunt de bodem ook bekleden met krantenpapier of een handdoek en dan een papieren strooisel toevoegen voor geuropname. Veel mensen die deze route volgen gebruiken een kattenbakvulling.

Voer en water

De meeste knaagdieren zullen tijdens het reizen niet veel eten vanwege toegenomen stress, maar hooi is een lekker tussendoortje voor het geval dat. Let wel op dat je geen gewone voerbak in de vervoersbox doet. Deze kan namelijk je knager verwonden tijdens het bewegen. Er zijn speciale voerbakken en waterflessen voor tijdens het reizen, gebruik deze. Je kan ze alvast laten wennen om uit deze speciale voerbakken en waterflessen te eten en drinken voordat je op reis gaat. Dit bevordert het gehele proces.

Verkennen

Laat je knager de vervoersbox verkennen voordat je op reis gaat. Duw je knager niet zomaar in de box. Dit kan voor stress en angst zorgen bij het associëren met een transportbox. Laat de deur van de box openstaan en verleid je harige vriend om naar binnen te gaan met snacks. Laat je kleine vriend daar met de deur open zodat hij naar binnen en buiten kan gaan wanneer hij wil. Het is het beste om dit een dag of twee voor de daadwerkelijke reisdatum te doen. Hierdoor raakt je harige vriend gewend aan de vervoersbox.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur