Voer & drinkbak

Sorteer op
Elke verantwoordelijke hondenbezitter kent het belang van een goede voeding. Maar niet iedereen is zich bewust van de factoren die in feite de gezondheid en het welzijn van onze huisdieren beïnvloeden. Het is niet alleen het voer met de juiste voedingsstoffen dat ertoe doet. De juiste manier van eten serveren is ook van belang.
cat image

Dubbele voerbak hond

cat image

Opvouwbare drinkbak hond

cat image

Anti schrokbak hond

cat image

Drinkbak hond

cat image

Drinkfles hond

cat image

Drinkfontein hond

cat image

Voerbak hond

cat image

Voercontainer hond

Voer & drinkbak voor je hond

Elke viervoeter is anders en heeft zijn eigen individuele behoeften. Als huisdierhouders is het onze plicht om ze tevreden te stellen. Tegenwoordig verschillen hondenrassen erg veel van elkaar. Een kenmerk dat belangrijk is bij het kiezen van de juiste voerbak (of drinkbak) is bijvoorbeeld de grootte van je viervoeter.

Verschillende voerbakken

In elke dierenwinkel kunnen we een groot assortiment aan voerbakken vinden. Iedereen kan wel iets vinden dat geschikt is voor zijn unieke huisdier. Er zijn wel een paar dingen waar we rekening mee moeten houden bij het zoeken naar de juiste voerbak voor onze harige vriend. Het materiaal van de hondenbak is erg belangrijk. Vaak zijn er 3 basismaterialen die verkrijgbaar zijn.

Plastic

Plastic voerbakken zijn ongetwijfeld de goedkoopste. Ze hebben de meeste verschillende vormen en kleuren en breken niet gemakkelijk. De nadelen zijn dat ze vrij moeilijk schoon te maken zijn en er kunnen makkelijk krassen op komen (hier kunnen vuil en bacteriën zich ophopen). Bovendien zijn plastic voerbakken ook erg licht waardoor ze gemakkelijk verplaatsen terwijl je harige vriend aan het eten is. Daarnaast zijn er ook opvouwbare drinkbakken waar je hond makkelijk water kan drinken onderweg of in de tuin, zo houd je je viervoeter altijd gehydrateerd! Heb je een energieke viervoeter? Dan kan de plastic kom een ander kauwspeeltje worden.

Keramisch

Keramische kommen hebben verschillende stijlen en kleuren, zijn zwaarder dan plastic kommen en het gladde oppervlak zorgt voor een gemakkelijke reiniging. Daarnaast kunnen ze ook een leuk element zijn in het interieurontwerp van je huis. Keramische bakken zijn gemakkelijk te breken, en als er een scheur in zit kunnen bacteriën zich ophopen in de scheur. Dus als je keramische kom beschadigd is geraakt, kan je er beter geen gebruik meer van maken.

Metaal

Metalen kommen zijn de meest duurzame en onbreekbare kommen. Ze zijn bijtbestending en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn verkrijgbaar in uitvoeringen met een rubberen bodem om uitglijden te voorkomen. Verschillende kleuren en stijlen zijn helaas wel beperkt. Sommige huisdierhouders houden niet van metalen hondenbakken vanwege het lawaai dat ze maken bij het inschenken van voer, of tijdens de maaltijd.

De juiste grootte kiezen

Als je het materiaal hebt gekozen, kunnen we door naar de volgende stap. Het bepalen van de grootte. Als de bak te klein is, dan kan de aanbevolen portie voer of water niet volledig worden ingeschonken. Dit kan tragische gevolgen met zich meebrengen op langer termijn. Je kan hierbij denken aan ondervoeding of uitdroging. Aan de andere kant kan een te grote kom het moeilijk maken voor je harige vriend om uit te eten. Op de verpakking van hondenvoer kan je de voedingsrichtlijnen en de aanbevolen dagelijkse porties op basis van het gewicht en de leeftijd van je harige vriend vinden. We moeten ze in overweging nemen voordat we de juiste hondenkom kiezen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur