Drinkbak hond

Sorteer op
Opzoek naar een drinkbak voor je hond? Wij hebben een breed assortiment waar je zeker een mooie kom voor je viervoeter zult vinden.

Drinkbak voor jouw hond

Een drinkbak voor je hond is toch maar een kom? Helaas is dat niet het geval. Er is namelijk weleens een geval geweest dat een bedrijf een terugroepactie deed voor roestvrijstalen voerbakken die radioactief waren. De voerbak van je huisdier is een cruciaal product, aangezien je harige vriend gedurende zijn hele leven meerdere keren per dag zal eten en drinken. Het is duidelijk dat het kopen van de verkeerde voerbak de gezondheid van je viervoeter in gevaar kan brengen, maar wat is de beste voerbak voor een hond?

Materialen

De meeste bakken zijn gemaakt van de volgende drie materialen:

  • Plastic
  • Keramiek
  • Roestvrij staal

We gaan je nu wat meer vertellen over deze 3 materialen.

Plastic

Deskundigen zijn het erover eens dat plastic de slechtste optie is die je zou kunnen kiezen voor je viervoeter. Sommige soorten plastic bevatten chemicaliën die hormonen lijken na te bootsen. Als deze worden ingeslikt kunnen ze de balans van de hormonen van dieren verstoren. Dit kan weer leiden tot een aantal mogelijke negatieve gezondheidseffecten. Daarnaast verzamelt plastic gemakkelijk diepe krassen die bacteriën bevatten en die je bijna onmogelijk schoon kan maken. Eten uit plastic bakjes kan kin-acne en irritatie rond de mond veroorzaken bij veel huisdieren. Dierenartsen raden je dan vaak aan om je plastic bakjes weg te gooien. Bespaar jezelf de moeite en het risico door het volledig te vermijden.

Keramiek

Keramiek is over het algemeen beter dan plastic. Het is relatief zwaar in vergelijking met andere materialen. Maar het is helaas wel minder duurzaam. Een duw of klap kan je keramische kom laten breken of barsten. Hierdoor is de kom niet langer veilig voor gebruik. De glazuren die worden gebruikt om keramiek te coaten, bevatten lood, een giftig zwaar metaal. Helaas is lood niet verwijder uit alle keramische glazuren. Toch is keramiek een redelijk goede optie. Je kan altijd checken of het is gemaakt met een loodvrij glazuur. Houd er ook rekening mee dat keramiek alleen schoon kan worden gehouden als de coating intact blijft. Als er een scheur of barst in de coating is ontstaan wordt het aangeraden om de kom te vervangen.

Roestvrij staal

Vrijwel iedereen is het erover eens dat roestvrij staal de beste algemene optie is voor drinkbakken voor huisdieren. Het is erg duurzaam (het barst of breekt niet al het valt), het is relatief licht, het is gemakkelijk mee te nemen en het is erg makkelijk om schoon te maken.

Er zijn talloze soorten roestvrij staal en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een veel voorkomend type roestvrij staal dat wordt gebruikt in voedsel gerelateerde toepassingen wordt type 304 roestvrijstaal genoemd (soms wordt het ook wel 18/8 roestvrij staal genoemd).

Kleine samenvatting

De beste drinkbakken voor honden zijn gemaakt van roestvrijstaal. Keramiek is ook een redelijk goede optie, plastic wordt niet aangeraden. Niet alle roestvrijstalen kommen zijn gelijk gemaakt. Daarom kan het belangrijk zijn om de exacte kwaliteit te weten.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur