Verzorging

Sorteer op
Mr. Animal biedt de juiste verzorgingsproducten aan om het je knaagdier zo comfortabel mogelijk te maken in zijn territorium.
cat image

Hooi & stro

cat image

Knaagdiershampoo

cat image

Medicijnen

Verzorging van knaagdieren is erg belangrijk met betrekking tot de levensduur.

Zoals je hoogstwaarschijnlijk al weet is de verzorging van je huisdier erg belangrijk, zo is dat ook voor knaagdieren. De juiste verzorging bevorderd de levensduur van jouw huisdier. Hieronder geven wij een aantal tips om de verzorging van je knaagdier zo goed mogelijk uit te voeren.

De verzorging van een konijn:

Om te beginnen bij de verzorging van een konijn is het wel zo fijn/hygiënisch als het hok van het beestje minimaal één keer per week wordt verschoont. Maak je het hok meerdere keren per week schoon bevorderd dat ook de bodemdekking van het hok. Mr. Animal geeft ook als tip om het verblijf van het beestje nooit in de volle zon te zetten. Konijnen vinden het ook niet fijn als hun hok in de volle tocht staan, zo worden zij snel verkouden, mocht je konijn wel ziek worden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de plaatselijke dierenarts. Knaagdieren vinden het ook niet fijn als zij constant last hebben van hard geluid, zet ze bijvoorbeeld niet naast de televisie. Konijnen vinden het fijn om binnen of buiten los te lopen, hierbij moet je wel met enkele factoren rekening houden. Laat je de dieren buiten loslopen doe dat dan vooral met behulp van een bench, zo lopen ze niet weg. Wil je de konijnen binnen laten loslopen, houd er dan rekening mee dat ze vaak knagen op elektriciteitskabels en dat is gevaarlijk!

Het verzorgen van een cavia:

Evenals bij de konijn, adviseren wij ook bij deze knaagdieren op het hok van de cavia minimaal één keer per week schoon te maken. Het hok maak je het best schoon door middel van warm water en droog het daarna goed. Dek daarna het hok weer in met een dikke laag bodemdekking, bedek ook delen met hooi zodat de cavia hier kan schuilen. Cavia’s houden ook niet van tocht dus probeer deze plekken te vermijden voor het hok. Al het groenvoer wat de cavia niet eet, dient net als bij het konijn, opgeruimd te worden anders gaat het rotten in het verblijf. Zorg ervoor dat de cavia’s iets hebben om op de knagen in het verblijf, zo slijten de voortanden af. Voor een cavia is het van belang dat hij elke dag voldoende vitamine C binnenkrijgt.

De verzorging van een rat:

Om te beginnen zijn ratten echte groepsdieren, schaf er dus minimaal twee aan. Zorg ervoor dat de ratten ergens op kunnen knagen, zo slijten zij hun voortanden. Ratten dienen speciaal voer te krijgen met voldoende dierlijke eiwitten. Vergeet niet om overgebleven groenvoer uit het hok te verwijderen anders gaat het rotten. Ratten vinden het fijn om knusse schuilplaatsen te hebben, zorg dus dat ze dit hebben in hun verblijf.

Verzorging van een hamster

De voeding van de hamster is erg belangrijk, ze dienen voldoende dierlijke eiwitten binnen te krijgen. Ook voor de hamster is het goed als hij iets heeft in zijn hok om op te knagen. Haal ook hier altijd overgebleven groenvoer uit het verblijf anders gaat het rotten. Voor de rest is de verzorging van knaagdieren bij elk soort gelijk.

Het zorgen voor een fret:

Fretten dienen speciaal voer te krijgen, met voldoende dierlijke eiwitten en de juiste vetten en vezels, mocht dit niet toegediend worden zal de fret op lange termijn erg ziek worden. Fretten zijn erg goed in ontsnappen, zorg ervoor dat dit niet mogelijk is in zijn territorium. Fretten kunnen niet in een verblijf geplaatst worden met zaagsel, de ademhaling van de fret is hier erg gevoelig voor en kunnen hier erg ziek van worden. Tip: fretten houden van hangmatten.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur