Nat kattenvoer

Sorteer op
Opzoek naar nat kattenvoer? Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan met verschillende soorten smaken!

Nat kattenvoer

Voor hydratie

Veel kattenvoedingsdeskundigen waarschuwen ervoor je kater niet strikt droge brokjes te voeren. Een dieet dat alleen bestaat uit droogvoer heeft een gemiddeld vochtgehalte van ongeveer 7-12 procent. Dit maakt je harige vriend vatbaar voor uitdroging als die niet veel water drinkt. Omdat katers weinig dorst hebben is je harige vriend waarschijnlijk op zijn minst licht uitgedroogd als hij alleen droogvoer krijgt. Maar zelfs milde chronische uitdroging kan leiden tot urinewegproblemen en gezondheidscomplicaties. In het wild krijgen katten het grootste deel van hun hydratie van de prooi die ze zouden eten. Dit is meestal zo 60 tot 70 procent water. Met een vochtgehalte van ongeveer 70 tot 80 procent komt ingeblikt of nat kattenvoer heel dicht bij het natuurlijk prooidieet van je harige vriend. Probeer bij het kiezen van natvoer iets te kiezen met bijna 70 procent watergehalte. Ook al is hydratie goed, je wilt niet voor voornamelijk water betalen.

Voor problemen met de urinewegen

Binnenkatten, met name gecastreerde mannetjes zijn vatbaar voor problemen met de urinewegen. Chronische uitdroging bij je harige vriend kan leiden tot:

  • Urineweginfecties
  • Nierstenen
  • Feline Idiopathische Cystitis (Blaasontsteking met onbekende oorzaak)
  • Ziekte van de lagere urinewegen

Omdat kattenvoer in blik van nature meer vocht bevat dan droogvoer, heeft je viervoeter minder kans op uitdroging. Erg simpel is het eigenlijk. Overschakelen van droog kattenvoer naar blikvoer of nat kattenvoer onderdeel laten maken van de dagelijkse routine van je harige vriend is het beste wat je kunt doen. Vooral voor de gezondheid van de nieren van je viervoeter. Veel katers met gezondheidsproblemen en die hun nieren belasten door hyperthyreoïdie, diabetes en kanker om er maar een paar te noemen, zouden erg veel baat hebben bij een overschakeling van droog naar ingeblikt voer.

Droogvoer is ongetwijfeld gemakkelijk te voeren en misschien vind je harige vriend het ook heel lekker. Maar droog kattenvoer als enige voedselkeuze is niet gezond voor je viervoeter. Katers hebben niet zo’n sterke dorst als honden en daardoor zijn ze veel minder geschikt voor brokjes met een laag vochtgehalte. Als je je kater alleen droogvoer geeft, is de kans groot dat hij problemen kan krijgen met de urinewegen als die ouder wordt.

Gewichtsverlies

Vocht is hier weer de winnende factor voor nat kattenvoer. Het hoge watergehalte van ingeblikt kattenvoer maakt het perfect voor het afvallen of onderhouden van je harige vriend. Water helpt je huisdier namelijk om een vol gevoel te krijgen. Het hoge proteïnegehalte en het lage koolhydraatgehalte helpt ook. Dit is omdat de verzadiging wordt bevorderd. Dit zorgt ervoor dat je viervoeter niet met honger terugkeert naar de kom na een paar uur. Het kan voor katers moeilijk zijn om af te vallen als ze alleen brokjes krijgen. Brokjes zijn compact en bevatten niet veel vocht, hierdoor kan het gemakkelijk zijn voor je harige vriend om veel te eten. De maaltijden van je kat beperken en ook een uitgebalanceerde voeding behouden is niet makkelijk. Ingeblikt voedsel kan dan de beste keuze voor je zijn, zelf als je slechts één maaltijd per dag vervangt.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur