Aquarium

Sorteer op
Jouw vissen verdienen natuurlijk een goed onderkomen. Koop dan nu je aquarium in de beste aquariumwinkel. Bij MrAnimal bieden wij jou een groot assortiment, met verschillende soorten aquariums aan. Bestel dus nu het beste aquarium online!

Soorten aquariums

De leefruimte van een vis is vrij belangrijk. Een vis kan namelijk niet zoals veel andere dieren leven op zuurstof. Een vis heeft kieuwen en moet dus in het water zijn om te overleven. Als je en vis als huisdier wilt hebben, moet je dus een geschikt aquarium aanschaffen. Een aquarium kan uit veel verschillende vormen en maten bestaan. Zo kun je een vierkant aquarium aanschaffen of wellicht een vissenkom. Bij MrAnimal beiden we jou het allemaal aan. Van kleine aquarium tot aan de grote aquariums.

Aquarium onderhouden

Vissen verdienen net zoals andere huisdieren, de beste zorg en aandacht. Deze zorg moeten ze dan ook zeker gaan ontvangen van hun eigenaar. Een vis vertrouwt er namelijk op dat zijn omgeving schoon wordt gehouden. Een gezond aquarium is best eenvoudig te realiseren en te onderhouden. Helaas gaat dit niet vanzelf en zul je bepaalde dingen zelf moeten doen.
In rivieren, meren en oceanen wordt water op natuurlijke wijze gezuiverd en gefilterd. Helaas werkt dit niet zo in een aquarium. Om aquariumwater schoon een gezond te houden, moet je zelf een klein handje bijdragen. Dit kan je doen door regelmatig een deel van het water te verversen, het grindbed te reinigen en voor de juiste filtratie te zorgen. Dit klinkt misschien als veel werk, maar het kost in feite maar ongeveer 30 minuten per week. Hieronder staan een aantal producten die je nodig zult hebben, om je aquarium goed te kunnen onderhouden:

• Grind – Gecoat of voorgewassen is ideaal.
• Decoraties – Alleen die bedoeld zijn voor aquaria (zoals levend of kunstmatige planten en ornamenten).
• Water conditioner – De chloreert leidingwater maakt het visveilig.
• Net – Zodat je de vissen kan overzetten.
• Grindwasser – Voor waterverversing en reiniging.
• Visvoer – Kijk goed naar wat je vis nodig heeft en wat geschikt is.

Aquarium opzetten

Als je een aquarium hebt aangeschaft, zijn er nog wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De verzorging van je aquarium vereist namelijk wel nog de nodige voorbereiding. Als je een nieuw aquarium aanschaft, is het belangrijk dat je het aquarium wel eerst grondig schoonmaakt, voordat je je vissen erin gaat doen. Om je aquarium goed schoon te maken, kun je het beste gebruikmaken van een vochtig doekje. Dit kun je gebruiken om de tank van binnen en van buiten grondig schoon te maken. Het wordt totaal niet aangeraden om dit te doen met zeep, wasmiddelen of schoonmaakmiddelen. Je kunt hiervoor het beste gebruikmaken van alleen water. Als je je aquarium schoon wilt maken, op het moment dat je vissen al in het aquarium zitten, kun je het beste je aquariums schoonmaken met algenschraper. Vervolgens kun je dan met en algennet de algen uit je aquarium verwijderen.

Breekbaar

De meeste aquariums worden natuurlijk van glas gemaakt. Hierdoor is een aquarium vrij breekbaar. Hieronder zullen wij daarom jou een aantal tips geven, over hoe jij het beste met je aquarium om kan gaan. Hierdoor wordt dat de kans dat je aquarium kapotgaat kleiner.

• Probeer nooit een volledig of gedeeltelijk gevulde glazen bak te verplaatsen.
• Til je aquarium nooit op met natte handen.
• Probeer de glazen bak nooit op te tillen door de bovenste randen of het frame vast te pakken.
• Grijp en draag de glazen bak altijd van onderaf en ondersteun de bodem te allen tijde.

Locatie

Een aquarium met liters water, met decoraties en met vissen erin, is natuurlijk vrij zwaar. Je kunt daarom niet overal je aquarium plaatsen. Plaats daarom je aquarium altijd op een goede locatie, die genoeg gewicht kan dragen. Plaats je aquarium ook op een vlak, waterpas oppervlak en zorg ervoor dat er een stopcontact in de buurt is. Zet je aquarium nooit in de buurt van een warmtebron (bijvoorbeeld een verwarming) of airconditioner. Dit is namelijk niet goed voor de gezondheid van je vissen. Plaats verder je aquarium ook niet in direct zonlicht. Volledig of gedeeltelijk zonlicht kan voor overmatige algengroei zorgen.

Aquarium bedekking

Als je je aquarium wilt bedekken, zorg er dan voor dat je niet een straal water rechtstreeks in je aquarium giet. Hierdoor wordt namelijk het grindbed verstoord. Het wordt daarom aangeraden om een schone schaal op het grind te plaatsen en het water geleidelijk over de schaal te gieten. De stroom wordt hierdoor voorzichtig afgebogen, zonder het grind te verplaatsen. Vul je aquarium verder ook altijd met water op kamertemperatuur. Koelwater produceert namelijk condensatie, en dit kan indruk geven van lekkage. Mocht er toch condensatie optreden, veeg dat het oppervlak af met een schone doek totdat de temperatuur is gestabiliseerd. Je kunt er ook voor kiezen om je aquarium te vullen met zoutwater. Behandel verder het water altijd met een dechlorinator, voordat je het aan je tank toevoegt. Het wordt niet aangeraden om onbehandeld leidingwater toe te voegen, in sommige gevallen kan het je vissen doden.

Voeg ook een halve tot een hele kilogram grind toe voor elke liter water in je tank. Zorg er wel voor dat je het grind grondig afspoelt voordat je het toevoegt. Het moet namelijk geleidelijk aflopen naar de voorkant van je aquarium.

Aquarium decoraties

Als je aquarium halfvol is met water en grind, kun je eventueel waterplanten (levend of kunstmatig) en/of decoratieve stenen of ornamenten toevoegen. Let hierbij ook op, dat je de decoraties eerst grondig afspoelt, voordat je deze toevoegt aan je aquarium. Bij het plaatsen van planten wordt het ook aangeraden om grotere planten aan de achterkant van je aquarium te plaatsen en kleinere planten aan de voorkant van je aquarium. Dit zorgt voor een open zwemgedeelte voor je vissen. Hoe groter je aquarium is, hoe meer planten je kunt toevoegen aan je aquarium. Check verder ook de categorie aquarium decoraties, voor de leukste spullen om jouw aquarium mee te vullen. De goedkoopste aquariumspullen vind je bij MrAnimal.

Interesse in meer dan alleen een aquarium?

Ben je nu opzoek naar meerdere spullen voor je vis? Dan ben je bij MrAnimal op het juiste adres. Doordat wij jou een zo groot mogelijk assortiment aanbieden, kunnen wij ervoor zorgen dat jouw vis de beste mogelijke verzorging krijgt. Check dus gerust onze andere categorieën nog uit. Bij MrAnimal bieden we jou ook nog producten, zoals visvoer en producten voor de verzorging voor je aquarium aan.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur