Aquarium decoratie

Sorteer op
Wij hebben een groot assortiment aan decoratie voor jouw aquarium. Van planten tot aan grind.

Aquarium decoratie

Voor veel aquariumliefhebbers is het decoreren van een aquarium één van de belangrijkste dingen van het kweken. Er zijn veel soorten aquariumdecoraties om uit te kiezen. Het is dus erg makkelijk om een thema te creëren. Moderne thema’s, natuurlijke thema’s en zelfs ouderwetse thema’s. De decoraties in je tank zijn er niet alleen om het uiterlijk van je glazen bak te beïnvloeden. Maar ook het gedrag van je vissen wordt beïnvloed. Aquarium decoratie geeft je vissen de mogelijkheid om te verstoppen. Daarnaast kunnen ze hierdoor ook hun eigen territorium claimen.

Waarom

Veel vissen gebruiken wat wij decoraties noemen als schuilplaats. Levend gesteente hoewel ook decoraties, is van onschatbare waarde in termen van natuurlijke biologische filtering die ze bieden. Ook al noem je het “levend gesteente”, is het eigenlijk geen levend gesteente. Het is eigenlijk gesteente dat wemelt van bacteriën en andere micro-organismen evenals macro-organismen die helpen bij het reinigen van water.

Zoetwaterdecoraties

Decoraties voor zoetwateraquaria zijn erg variabel. Je hebt niet alleen opties die je in de winkel kan kopen. Je kunt namelijk ook natuurlijke voorwerpen en decoratieve huishoudelijke voorwerpen vinden die je creatief kan gebruiken. Maar wat voor versiering je ook kies, het is erg belangrijk dat je deze goed schoonmaakt voordat je ze in je tank gebruikt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat het object geen scherpe randen bevat die je visjes kan verwonden. We hebben een lijstje voor je opgesteld met populaire soorten zoetwaterdecoraties:

 • Nepplanten
 • Nepstenen
 • Drijfhout
 • Substraten (grind, strandzand, rivierzand en koraalzand zijn populaire keuzes)
 • Levende planten

Zoutwaterdecoraties

Decoraties voor zeewateraquaria zijn vaak anders dan voor versieringen voor zoetwatertanks. Om te beginnen zullen levende planten die je in een zoetwatertank zou gebruiken niet overleven in een zoutwateromgeving. Ondanks dit heb je nog steeds genoeg anorganische en andere items om uit te kiezen. We hebben een lijstje opgesteld met voor zeewateraquaria:

 • Rubber/ synthetisch koraal
 • Neppe schelpen
 • Echte schelpen
 • Dood koraal
 • Levend koraal
 • Levende algen

Tips

Voordat je je tank gaat versieren is het handig als je al iets in gedachten hebt. Je hoeft niet alle details te hebben, maar je moet wel een idee hebben wat voor soort look je wilt creëren. Een natuurlijke, ouderwetse of moderne look, er zijn erg veel opties. Je moet ook rekening houden met de vorm en grootte van de tank als het gaat om decoreren. Je versieringen moeten namelijk evenredig zijn met de grootte van je tank.

Wat je misschien kan overwegen is om een soort achtergrond voor je tank te kiezen. Dit kan een poster, plaatje of gewoon een kleur zoals blauw of zwart zijn. Het helpt namelijk bij het verbergen van de uitrusting die je achter in je tank hebt, en houdt ook al het andere op de achtergrond verborgen voor je zicht. Een achtergrond maakt erg vaak het verschil tussen een professionele uitstraling en een amateuristische uitstraling.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur