Terrarium

Sorteer op
Het kiezen van een geschikt terrarium is heel belangrijk voor een reptiel. Bij MrAnimal bieden wij jou een groot assortiment aan terrariums aan, voor verschillende soorten reptielen. De terrariums zijn beschikbaar in verschillende maten. Bestel dus nu je terrarium goedkoop bij MrAnimal.
cat image

Faunabox

Een terrarium opzetten

Als je een reptiel als huisdier wilt hebben, moet je natuurlijk ook een geschikt huisje kopen. voor een reptiel kun je het beste een terrarium kopen. Een terrarium is eigenlijk een container, die ontworpen is om kleine planten en dieren in een gecontroleerde omgeving te houden. Je kan het zien als een klein stukje van een landschap in je eigen huis. Hierdoor kan je je huisdier bekijken in zijn natuurlijke habitat.

Het is handig om je terrarium te kopen, voordat je je reptiel aanschaft. Maar je moet niet vergeten dat verschillende reptielen verschillende omgevingsbehoeften hebben. Dus het is handig om ervoor te zorgen, dat je terrarium geschikt is voor het type reptiel dat je zoekt of gaat kopen. Bij de aankoop van je terrarium moet je verder ook op een aantal dingen letten, zoals de grootte van je terrarium of bijvoorbeeld de veiligheid van je terrarium. Hieronder worden de belangrijkste punten van een terrarium nog kort even benoemd.

Grootte

De grootte van het terrarium doet ertoe. Sommige reptielen kunnen namelijk behoorlijk groot worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld slangen of hagedissen. Veel reptielen willen ook de ruimte hebben om zich vrij te bewegen. De meeste reptielen willen bijvoorbeeld kunnen zonnen, kunnen verstoppen of zelfs kunnen afkoelen/ zwemmen in hun terrarium. Bij het kopen van een geschikt terrarium, moet hier wel degelijk rekening mee worden gehouden. Het is daarom handig om een terrarium te kiezen, op basis van hoe groot je huisdier zal worden en niet op basis van de huidige grootte van je reptiel. Maak dus een weloverwogen keuze als je een klein terrarium of een groot terrarium aanschaft.

Veiligheid

Reptielen houden over het algemeen veel van ontsnappingen. Om te voorkomen dat je reptiel ontsnapt, raden we je aan om een terrarium met een houten frame te kopen. Hierdoor zal je terrarium zeer stevig zijn. Ook is het handig om de bovenkant van je terrarium veilig te stellen, zodat je reptiel niet vanuit de bovenkant van je terrarium kan gaan ontsnappen. Verder kan de behuizing ook worden bedekt. Dit zou eventueel extra veiligheid bieden voor je terrarium. Dit kan gedaan worden, door middel van gaas of vliegenhor. Wat ook een mogelijkheid zou kunnen zijn, is om de bovenrand van je terrarium in te smeren met een beetje vaseline. Dit voorkomt over het algemeen de meeste ontsnappingen.

Warmte en licht

Veel reptielen hebben hele specifieke behoeftes, als het gaat om verwarming en verlichting. Daarom is het van belang om de juiste waterlamp en verlichting te kopen voor je terrarium. Afhankelijk van het soort reptiel, kunnen sommige reptielen hun warmte en licht uit dezelfde bron halen. Andere reptielen hebben weer een apart warmtekussen, warmtelamp of warmteband nodig. Vaak zijn deze gemaakt van foliestroken, die zijn gewikkeld in duurzame plasticfolie. Besluit je om warmtetape te gebruiken, dan is het erg belangrijk dat de temperatuur wordt geregeld door een thermostaat of een reostaat. Dit verlengt namelijk de levensduur van het product en voorkomt onbedoelde brandwonden.

Vochtigheid

Het kan zijn dat jouw reptiel een vochtige omgeving nodig heeft. Het is dan belangrijk dat het terrarium een gesloten deksel heeft. Een gaasblad zou in dit geval niet het juiste niveau aan luchtvochtigheid bieden. Vergeet verder ook niet om een paar gaten in je terrarium te boren voor ventilatiedoeleinden. Vervolgens kan je een gat ter grootte van de warmtelamp uit de bovenkant van het terrarium worden gesneden. Hierdoor kan er een warmtelamp aan je terrarium worden gekoppeld.

Decoratieve tips

Het terrein van je reptiel moet zo snel mogelijk bekend voor hem worden. Je kunt daarom het beste je terrarium zo veel mogelijk op zo’n manier gaan inrichten, dat het gaat lijken op de natuurlijke habitat je van reptiel. Voorbeelden van terrarium benodigdheden zijn sponsachtige en vochtige materialen, een zanderig substraat met graafgebieden, een omgeving waarin je reptiel een gebied heeft om in te zwemmen en een stukje land heeft. Een stukje land kan je creëren door het substraat af te laten lopen in water, zodat je zowel een zwembad als een droogplek kunt aanbieden.

Verder zou je ook een achtergrondfoto op de achterkant van je terrarium kunnen plakken. Dit geeft je reptiel niet alleen het gevoel thuis te zijn in de natuur, maar het verfraait de plek ook enorm. Daarnaast kun je de tank ook gaan vullen met planten, rotsen, takken en andere soorten bodembedekking, die geschikt zouden kunnen zijn voor jouw soort reptiel.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat dit slecht de basis is van het opzetten van een terrarium. Er zijn onwijs veel soorten reptielen en elk heeft zijn eigen eisen en behoeftes. Zoek dus voor jezelf uit, wat het beste bij jouw reptiel past. Als jij je terrarium wilt voorzien met de leukste terrarium decoratie, bestel dan nu je spullen bij MrAnimal.

Nog meer reptielen spullen kopen?

Bij MrAnimal bieden wij jou een breed assortiment aan verschillende soorten reptielspullen aan. Wij beperken ons niet alleen tot terrariums. Kijk dus gerust verder op onze website, als je nog interesse hebt in andere reptielspullen. Bij MrAnimal verkopen wij ook nog reptielenvoer, reptielen speelgoed en verzorgingsproducten voor je terrarium.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur