Hondenluik

Sorteer op
Opzoek naar een hondenluik geschikt voor jouw unieke viervoeter? Dan zit je op de goede plek, wij bieden verschillende soorten en maten hondendeuren aan.

Hondenluik

Honden zijn over het algemeen actieve huisdieren die graag uit willen gaan en zelfstandig weer naar binnen willen. Loop je regelmatig naar de deur om deze voor je viervoeter te openen of te sluiten? Dan kan je een hondenluik overwegen. Een luik heeft veel voordelen voor jou en je harige vriend. Je hebt altijd de controle om je viervoeter toegang te geven om naar buiten of naar binnen te gaan. Moderne luiken hebben meerdere manieren om toegang te verlenen tot je huis. Er is in ieder geval de mogelijkheid om het luik open of dicht te draaien bij eenvoudige hondenluiken, vaak kan je het ook helemaal op slot doen.

Hebben andere dieren toegang tot je hondenluik?

Een veel voorkomende zorg is dat andere dieren toegang hebben tot je huis. Het laatste wat je wilt is dat wilde dieren je huis binnenkomen. Bepaalde luiken bevatten functies die voorkomen dat dieren naar binnen kunnen.

Waar kan je een hondenluik plaatsen?

Je kunt een luik in bijna elke muur of deur in je huis installeren, inclusief glazen deuren, schuifdeuren en openslaande deuren. De plek waar je je deur wilt installeren, kan bepalen welke type luik je nodig hebt. Als je eenmaal de locatie hebt besloten kan je erachter komen welke type hondendeur je nodig hebt. Deuren voor honden heb je in verschillende materialen zoals aluminium, kunststof en glas.

Welke maat?

Wees voorzichtig bij het kiezen van een hondenluik, de afmetingen verschillen namelijk per model. Daarnaast hebben sommige modellen de mogelijkheid voor een verlenging. Met een verlenging is het mogelijk om luiken in dikkere muren of deuren te plaatsen.

Voordat je de deur of muur gaat opmeten en een gat begint te snijden is het belangrijk om eerst je viervoeter te meten. Hier een paar tips:

Hoogte: Twee centimeter boven schouderhoogte zou meer dan voldoende moeten zijn. Je harige vriend moet namelijk bukken om de deur of klep open te duwen met zijn hoofd.

Breedte: Het luik moet minstens 5 centimeter breder zijn dan de schouders of heupen van je viervoeter. Hou rekening met een potentieel gewichtstoename van je harige vriend.

Heb je meerdere honden? Dan moet het luik laag genoeg zijn voor je kleinste en hoog genoeg voor je grootste.

Hoe installeer je een hondendeur

  • Stap 1. Bepaal waar je de deur wilt plaatsen. Deuren en muren zijn haalbare opties, inclusief glazen schuifdeuren.
  • Stap 2. Heb je ervoor gekozen om het luik in een deur te installeren? Verwijder de deur dan eerst uit de scharnieren. Vervolgens kan je het op een vlakke ondergrond plaatsen.
  • Stap 3. Knip een sjabloon uit voor je hondendeur (soms krijg je die erbij). Trek de omtrek van je sjabloon over op het door jou gekozen oppervlak.
  • Stap 4. Boor gaten in de hoeken. Vervolgens ga je met een decoupeerzaag vanaf de hoeken het gat uitsnijden. Doe dit veilig.
  • Stap 5. Plaats het frame in het gat om de pasvorm te controleren. Als dit het geval is dan kan je de binnen- en buitenframe aan elkaar vastschroeven.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur