Schildpaddenvoer

Sorteer op
Net zoals ons hebben schildpadden ook een gezonde voeding nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig staat Mr. Animal voor je klaar met een breed assortiment aan schildpaddenvoer.

Wat eten schildpadden?

Afhankelijk van de soort kunnen schildpadden herbivoren zijn (eten alleen planten), carnivoren (eten alleen vlees) of alleseters (eten zowel planten als vlees). Neem een kijkje in ons assortiment voor verschillende soorten schildpaddenvoer. Dit voer is samengesteld voor verschillende soorten schildpadden. Vaak is dit een uitgebalanceerde voeding met de juiste vitamines en mineralen om je huisdier gezond te houden. Je kan je vriend ook vers voedsel aanbieden.

Verschillende soorten schildpaddenvoer

Voedingsmiddelen die populair zijn voor huisdierschildpadden, afhankelijk van de soort, zijn onder meer:

 • Eiwit ­- Gekookte eieren, meelwormen, krekels, slakken en regenwormen.
 • Groenten – Maïs, bonen, wortelen, bieten, erwten, pompoen en yams.
 • Groen – Worteltoppen, sla, boerenkool en spinazie,
 • Vruchten – Appels, aardbeien, druiven, meloen, kiwi, banaan, tomaat en mango.
 • Bloemen – Geraniums, paardenbloemen, petunia’s, lelies en anjers.

Naast alle voedingsmiddelen en supplementen is het ook een goed idee om je huisdier een extra bron van calcium aan te bieden. De volgende dingen zijn geweldige calciumbronnen die je regelmatig aan het dieet van je vriend kan toevoegen:

 • Geplette eierschalen
 • Oesterschelpen
 • Cuttlebone

Tips voor het voeren

Het beste dieet voor een huisdierschildpad is er een die vers en gevarieerd is om een breed scala aan voedingsbronnen te bieden. Net als on hebben schildpadden ook een individuele smaak. Door verschillende soorten schildpaddenvoer aan te bieden, blijft je huisdier goed gevoed en gelukkig. Hier onder hebben we een paar tips voor je opgesteld:

 • Bied je reptiel geen zuivelproducten aan. Voorbeeld zijn melk, yoghurt of kaas. Ze kunnen namelijk geen zuivelproducten verteren en het kan zelfs ziekte veroorzaken.
 • Bied eiwitbronnen slechts om de twee tot drie dagen aan om te veel eiwitten in het dieet van je kleine vriend te vermijden.
 • Het wordt aangeraden om rauw vlees of hamburgers te vermijden. Het kan namelijk bederven voordat je reptiel het gaat eten.
 • Vermijd gefabriceerd voedsel, zoals crackers of brood, dat mogelijk ingrediënten bevat die de gezondheid van je schildpad niet ondersteunen.
 • Het bieden van voedsel in kleine stukjes maakt het eten gemakkelijker voor je reptiel (vooral bij babyschildpadden). Deze reptiel soort heeft namelijk geen tanden, ze gebruiken hun kaken om voedsel in hapklare stukjes te snijden.
 • Vers voedsel wordt erg aangeraden. Let er wel op dat je geen voedsel achterlaat in zijn aquarium of kooi. Het kan gaan schimmelen of rotten en dat wil je niet. Dus maak de schaal waar je zijn voedsel in legt altijd schoon voordat je een andere maaltijd toevoegt.

Gezond dieet

Huisdierschildpadden kunnen een breed scala aan voedingsmiddelen eten. Van kleine insecten tot fruit en groeten tot bloemen. Daarom is het als huisdierhouder erg belangrijk om een gevarieerd, uitgebalanceerd dieet aan te bieden aan je huisdier. Hierdoor blijft je vriend gezond en gelukkig. Door verschillende soorten voedsel te kiezen en je reptiel goed te voeren (inclusief het toevoegen van supplementen om voor voldoende vitamines en mineralen te zorgen) kan een huisdierschildpad een lang en goed gevoed leven leiden.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur