Hondenfietsmand

Sorteer op
Ben je opzoek naar een geschikte hondenfietsmand? Wij hebben een breed assortiment waar je zeker een mooie mand voor je viervoeter zult vinden. De hondenfietsmanden verschillen qua kleuren, qua bevestiging en qua plaatsing (voorop of achterop).

Fietsen met je hond

Hondenfietsmand

Wilt u een hondenfietsmand kopen? Dan bent u bij Mr. Animal aan het juiste adres. Wij bieden verschillende soorten fietsmanden aan. De hondenfietsmanden zijn geschikt voor honden tot de 25 kg. Ze zijn beschikbaar voor zowel voorop als achterop en zijn er in verschillende kleuren en maten. Wij bieden verschillende merken hondenfietsmanden aan, maar onder andere vele Trixie fietsmanden. De hondenfietsmanden kunnen voorzien zijn van een draadkoepel of er zit een hele kap over. Dit maakt het voor uw viervoeter stukken aangenamer.

Een vaak gestelde vraag, vooral in Nederland: “Ik wil mijn harige vriend meenemen op de fiets. Heb je enkele voorstellen?”. Dit kan een lastige vraag zijn op basis van een paar factoren:

  • Wat voor soort hond je hebt
  • Type fiets
  • Type mand
  • Locatie (waar ga je fietsen?)

We gaan het hebben over een paar opties en hun voor- en nadelen. Deze opties zijn ideaal voor viervoeters van ongeveer 10kg en minder. Voor grotere honden zou een fietsbeugel een alternatief kunnen zijn.

Hondenfietsmand aan de voorkant

Als je een voormand wilt, zorg er dan voor dat je fiets compatibel is. Sommige fietsen zijn niet gebouwd voor bagagedragers of kunnen niet overweg met steunen om het gewicht aan de voorkant te verdelen. Hoewel rieten manden die alleen op het stuur worden gemonteerd er schattig en leuk uitzien, zijn ze vaak veerkrachtig en vaak niet in staat om het gewicht van een huisdier te dragen. Een mand met degelijke bodemsteun of op de vork gemonteerde stutten is de enige manier om op weg te gaan. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de voorste mand het gewicht van je harige vriend kan dragen. Zorg er ook voor dat de mand diep genoeg is zodat je viervoeter zich kan verplaatsen tijdens de rit.

Voordeel: Je harige vriend is altijd in zicht

Nadeel: Je viervoeter is nu best hoog van de grond. Als je om de een of andere reden een beetje hard stuurt zal je harige vriend waarschijnlijk een beetje schrikken.

Mand aan de achterkant (Bagagedrager/ Koffer)

Een andere optie: een aan de zijkant /bovenkant gemonteerde fietstas/ fietsmand, bevestigd aan de bagagedrager van je fiets. Zorg ervoor dat het rek het gewicht kan dragen en dat de tas of mand een stevige en vlakke bodem heeft.

Voordelen:

  • Lager op de grond.
  • Sturen gaat gemakkelijker met het gewicht aan de achterkant.
  • Je bagagedrager kan meer gewicht aan.

Nadelen:

  • Je hebt een goede bagagedrager en betrouwbare tas/mand nodig.
  • Je hebt weinig zicht op je harige vriend. Ook is het een uitdaging om je viervoeter met je hand te bereiken.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur