Hondenfietsmand

Sorteer op
Ben je opzoek naar een geschikte hondenfietsmand? Wij hebben een breed assortiment waar je zeker een mooie mand voor je viervoeter zult vinden. De hondenfietsmanden verschillen qua kleuren, qua bevestiging en qua plaatsing (voorop of achterop).

Fietsen met je hond - fietsenmand

Fietsen met je hond is een leuke manier om quality time door te brengen en samen te genieten van de buitenlucht. Bij Mr. Animal vind je een ruim assortiment hondenfietsmanden die geschikt zijn voor honden tot 25 kg. Of je nu op zoek bent naar een mand voor op de voor- of achterkant van je fiets, wij hebben verschillende kleuren en maten beschikbaar. We bieden diverse merken aan, waaronder de populaire Trixie fietsmanden, met opties zoals een draadkoepel of een volledige kap voor extra comfort en veiligheid van je viervoeter.

Het kiezen van de juiste hondenfietsmand kan echter lastig zijn. Het hangt af van factoren zoals het type hond dat je hebt, het type fiets dat je gebruikt en de locatie waar je gaat fietsen. In dit artikel bespreken we een aantal opties en hun voor- en nadelen voor viervoeters van ongeveer 10 kg of minder. Voor grotere honden zou een fietsbeugel een alternatief kunnen zijn.

Hondenfietsmand aan de voorkant

Als je een voormand wilt, zorg er dan voor dat je fiets compatibel is. Sommige fietsen zijn niet gebouwd voor bagagedragers of kunnen niet overweg met steunen om het gewicht aan de voorkant te verdelen. Hoewel rieten manden die alleen op het stuur worden gemonteerd er schattig en leuk uitzien, zijn ze vaak veerkrachtig en vaak niet in staat om het gewicht van een huisdier te dragen. Een mand met degelijke bodemsteun of op de vork gemonteerde stutten is de enige manier om op weg te gaan. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de voorste mand het gewicht van je harige vriend kan dragen. Zorg er ook voor dat de mand diep genoeg is zodat je viervoeter zich kan verplaatsen tijdens de rit.

Voordeel: Je harige vriend is altijd in zicht

Nadeel: Je viervoeter is nu best hoog van de grond. Als je om de een of andere reden een beetje hard stuurt zal je harige vriend waarschijnlijk een beetje schrikken.

Mand aan de achterkant (Bagagedrager/ Koffer)

Een andere optie: een aan de zijkant /bovenkant gemonteerde fietstas/ fietsmand, bevestigd aan de bagagedrager van je fiets. Zorg ervoor dat het rek het gewicht kan dragen en dat de tas of mand een stevige en vlakke bodem heeft.

Voordelen:

  • Lager op de grond.
  • Sturen gaat gemakkelijker met het gewicht aan de achterkant.
  • Je bagagedrager kan meer gewicht aan.

Nadelen:

  • Je hebt een goede bagagedrager en betrouwbare tas/mand nodig.
  • Je hebt weinig zicht op je harige vriend. Ook is het een uitdaging om je viervoeter met je hand te bereiken.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur