Visvoer

Sorteer op
Net zoals ons hebben vissen een gezonde voeding nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig biedt MrAnimal jou een breed assortiment aan goedkoop visvoer aan. Op deze manier kun jij je vis de best mogelijke verzorging geven met producten uit onze viswinkel. Bestel dus nu het beste visvoer online bij MrAnimal.

Visvoer dieet

Veel mensen kunnen van hun dieet levensstijlkeuze maken. Als iemand ervoor kiest om bijvoorbeeld geen vlees meer te eten, dan is dat voor een mens geen probleem. Voor een vis is dit totaal geen keuze. De ene vissoort heeft namelijk alleen maar vlees nodig en de andere kan alleen maar leven op een plantaardig dieet. Het soort dieet waarop een vis moet leven, wordt grotendeels bepaald door hun omgeving, maar ook door specifieke kenmerken zoals hun mond, tanden en spijsverteringskanaal. Het is dan als huisdiereigenaar van groot belang, dat je van tevoren goed weet wat voor vis je hebt. Als je dit weet, kun je ook het passende visvoer kopen.

Over het algemeen hebben vissen eiwitten, koolhydraten, vetten en sommige mineralen en vitamines nodig om gezond te blijven. De hoeveelheid van elk voedseltype dat ze nodig hebben, hangt volledig af van de soort vis en of ze een vleeseter, herbivoor of alleseter zijn. Over het algemeen vallen vissen in drie categorieën:

• Carnivoor
• Herbivoor
• Alleseter

Carnivoor

Carnivoren zijn vleesetende dieren. Dit zijn dieren die een eiwitrijk dieet nodig hebben. Dit dieet bestaat uit veel vlees in levende of dode vorm. Piranha’s, Cichliden, Arowana’s, Betta’s, Killifish en Pipefish zijn voorbeelden. Carnivoren hebben meestal een grotere mond met puntige tanden waardoor ze hun prooi kunnen verscheuren. Daarnaast heeft deze soort dieren ook kortere spijsverteringskanalen en grotere magen in vergelijking met alleseters. In het wild eten ze levende soortgenoten, insecten, larven en schaaldieren. Alle carnivoren vissen hebben bij dit dieet een bepaalde hoeveelheid eiwit nodig. Het dieet van een carnivoor bestaat uit:

• Moet 45% tot 70% uit eiwitten bestaan.
• Heeft vetten nodig om het lichaam te isoleren
• Heeft kleine hoeveelheden koolhydraten nodig om energie te leveren. Ze kunnen geen grote hoeveelheden verwerken of verteren, daarom zijn de kleine hoeveelheden plantaardig materiaal die ze eten voldoende.

Herbivoren

Herbivoren consumeren alleen plantaardig materiaal. Plantaardig materiaal is voor vissen moeilijker te verteren dan vlees. Het dieet van deze soort vissen bevat grote hoeveelheden vezels die moeilijk verteerbaar zijn. Daarom hebben deze soort vissen een langer spijsverteringskanaal dan carnivoren. Herbivoren vissen hebben een dieet dat bestaat uit planten, algen, groenten en fruit. In tegenstelling tot een vleesetende vissoort hebben ze geen echte maag. In plaats daarvan breekt hun darm het voedsel af. Dit is ook een reden waarom ze vaker moeten eten. Ze kunnen voedsel malen voordat ze het inslikken door hun platte tanden. Voorbeelden van herbivoren vissen zijn doktersvissen en papegaaivissen.

Aanbevolen voedsel

Het voeren van je vis kan op veel verschillende manieren gebeuren. Een vis kan namelijk op verschillende manieren visvoer in zich opnemen. Je kan je vis voeren door middel van het gooien van vlokken, korrels of voertabletten in het aquarium van je vis. Dit type voer moet je twee keer per dag geven aan je vis. Hierbij moet je ervoor zorgen dat je iedere keer kleine hoeveelheden voer geeft aan je vis geeft. Bij MrAnimal bieden wij ook diepvriesvoer aan voor je vis. Bij diepvriesvoer moet je blokjes voer in een beker met water gaan doen. Hierbij moet je dan geen gebruikmaken van warm of lauw water. Dit omdat dan de eiwitstructuur van het voer dan zal veranderen en de vitaminen verloren zullen gaan. Nadat het voer goed ontdooid is, moet je voer nog een door een zeefje spoelen. Dit moet opnieuw in koud water gebeuren. Nadat dit is gebeurd kan het voer worden toegediend aan je vis.

Planten & algen

Je kunt er ook voor kiezen om je vis te voeren met planten en algen. Een goed begin hierbij is dan het plaatsen van een aantal levende planten en algen in je aquarium om je vissen te voeren. Maar vertrouw niet alleen op deze twee opties. Echte herbivoren vissen lijden vaak in aquaria. Dit komt doordat er simpelweg niet genoeg plantaardig materiaal is om ze op de juiste manier te voeden als je ze alleen levende planten en algen als opties geeft. Daarom kan je ze ook algenwafeltjes (visvoer) aanbieden als aanvulling op hun dieet of vlokkenvoer dat speciaal is ontwikkeld voor herbivoren. Neem een kijkje nemen in ons assortiment voor een breed scala aan visvoer.

Groenten & fruit

Als laatste kan je je vis ook en gebalanceerd dieet bestaande uit groeten en fruit geven. Denk hierbij aan groenten zoals:

• Courgette
• Erwten
• Sla
• Spinazie

Groenten zitten vol met de vitamines en mineralen die herbivoren vissen nodig hebben. Als je wilt kun je ook kleine hoeveelheden fruit aan je huisdier voeren, denk hierbij aan appels en peren.

Meer visspullen kopen?

Ben je nog zoekende naar andere visspullen voor je vis en heb je niet alleen maar visvoer nodig? Dan zit je momenteel op de juiste website. MrAnimal biedt namelijk nog veel meer aan, dan alleen maar visvoer. Er zijn nog genoeg categorieën die de verzorging van jouw vis, nog gemakkelijker zullen maken. Bij MrAnimal bieden wij jou ook nog verschillende aquariums aan en producten voor de verzorging voor je aquarium aan.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur