Chinchillavoer

Sorteer op
Net zoals ons hebben chinchilla’s ook een gezonde voeding nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig staat Mr. Animal voor je klaar met een breed assortiment aan chinchillavoer.

 

Pellets

Het dieet van een chinchilla moet eenvoudig zijn. Korrels, voldoende vers hooi, en onbeperkte toegang tot water. Als je deze 3 dingen bij elkaar kunt krijgen heb je een gezonde en goed gevoede chinchilla. Je kan korrels speciaal gemaakt voor chinchilla’s gebruiken of je kunt kiezen voor konijnenkorrels.

Fruit & Groenten

Fruit en groenten bevatten veel suikers in hun natuurlijke en gedroogde vorm. Huisdierchinchilla’s hebben deze overtollige suiker niet nodig. Dit kan er namelijk toe leiden dat je harige vriend ziek kan worden. Diabetes en hyperglykemie zijn risico’s bij het voeren van een suikerrijk dieet. Veel mensen realiseren zich niet dat een klein stukje gedroogd fruit slechts een gekrompen groot stuk is. Best logisch eigenlijk, als je fruit droogt krimpt het. Maar de suiker is er nog steeds. Het is nu gewoon geconcentreerd in een kleiner stuk.

Fruit en groenten bevatten in hun natuurlijke vorm erg veel vocht. Chinchilla’s komen oorspronkelijk uit een droog klimaat. Hierdoor hebben deze knaagdieren een droge voeding ontwikkeld. Als ze veel vocht binnenkrijgen kan dat leiden tot een opgeblazen gevoel. En dit kan een gevaar zijn omdat je harige vriend zichzelf niet kan ontlasten van gassen.

Noten & Zaden

Noten en zaden bevatten veel vet. Wanneer je harige vriend een dieet met veel vet krijgt, worden ze vatbaarder voor aandoeningen zoals leververvetting. Een leververvetting staat bekend als een “sluipmoordenaar” bij dit knaagdier. Dit is omdat ze verdwenen zijn voordat je beseft dat dit de oorzaak was van eventuele problemen. Dus let goed op wat je je harige vriend voert, hou dit bij en maak goede keuzes. Als je wilt kun je een kijkje nemen in ons assortiment, we hebben verschillende soorten chinchillavoer.

Hooi

Als je denkt aan chinchillavoer kan je hooi niet vergeten, het is namelijk erg belangrijk in het dieet van je harige vriend. De voedingsstoffen die ze niet uit hun brokken krijgen, halen ze uit hooi. En zo werkt dat ook andersom. Wat ze niet uit hun hooi krijgen, halen ze uit hun brokken. Hooi is een goede basis om de spijsvertering van je kleine vriend op het goede spoor te houden. Maar naast het bevorderen van zijn spijsvertering helpt het ook bij het gezond houden van zijn gebit.

Verschillende soorten hooi

Chinchilla’s kunnen een verscheidenheid aan hooi aangeboden krijgen. Hooi dat het meest voorkomt is Timothy-hooi. Je hebt ook Alfalfahooi dat zoeter is en rijk aan voedingsstoffen. Alfalfa is het beste voor jonge/ groeiende knaagdieren, of voor ondervoede dieren. Het kan weleens worden aangeboden aan volwassenen, maar dan als traktatie. Het is niet de bedoeling dat dit hun voornaamste hooi wordt.

Boomgaard gras is een vezel- en bladrijk hooi. Dit kan soms een mix van Timothy, Garrison en Alfalfa. Het is een goed alternatief voor Timothy. Groen en helder van kleur.

Haverhooi is een hard, met stengel gevuld hooi dat taai en geel/ bleek van kleur is. Het wordt weleens geleverd met haverkoppen, dus het moet spaarzaam worden gevoerd.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur