Kooien & hokken

Sorteer op
Konijnenhok kopen? Op zoek naar een hamsterkooi? Caviakooi bestellen? Wij bieden allerlei soorten kooien en hokken aan voor uw trouwe knaagdieren aan.
cat image

Caviahok

cat image

Hamsterkooi

cat image

Knaagdier transportbox

cat image

Konijnenhok

cat image

Konijnenren

cat image

Kooi & hokken Accessoires

cat image

Rattenkooi

Konijenhok/Hamsterkooi/Caviakooi

Konijnenhok, hamsterkooi, caviakooi en konijnenkooi. Mr. Animal biedt alle soorten kooien en hokken aan voor je lieve viervoeter, zodat zij ook een fijn onderkomen hebben. Ook bieden wij verschillende accessoires aan voor in de hokken & kooien.

Konijnenhok

Een konijnenhok is een dierenverblijf voor een tam konijn. Kant-en klare konijnenhokken die zowel online en in winkels worden verkocht zijn eigenlijk te klein voor je konijn. Daarom is het van belang dat u er ook een konijnenren bij aanschaft, zodat het konijn heer lekker in kan rond spelen, klimmen en leuk kan graven. De dierenbescherming in Nederland gaat ervan uit dat een keun ongeveer twee vierkante meter nodig heeft om zich te huisvesten. Konijnen houden van ondergrondse graafplekken, mocht u dit hebben adviseren wij wel om dit goed af te schermen met stevig gaas. Konijnen zijn helaas heel gevoelig voor warmte, daarom raden wij aan een goed geïsoleerde konijnenhok te kopen. Wij bieden verschillende hokken aan van het merk Trixie, deze variëren in groottes en materialen.  Wij verkopen zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde konijnenhokken, ook verschillen de konijnenhokken van kleur in ons assortiment. Ook bieden wij verschillende toiletartikelen aan voor de knaagdieren.

Hamsterkooi

Heb je net een hamster gekocht of gaat je er één kopen wil je natuurlijk dat het beestje een goed huisvesting heeft. Nu wil je er nog voor zorgen dat je hamster zich helemaal thuis voelt en moet de hamsterkooi nog aangevuld worden. De ideale grootte voor een hamsterkooi is 80x40x50, meestal zijn kleinere kooien uitbreidde middels een buizen systeem. Voor de viervoeter is het ook fijn als hij horizontale spijlen heeft in zijn verblijf, zo kan hij fijn klimmen in zijn verblijf. De temperatuur is ook erg belangrijk voor de hamster, aangeraden word een kamertemperatuur tussen de 18 en 23 graden. Hamster houden niet van een te warme kamer, mocht de kamer te koud zijn, krijgt de hamster snel de neiging om te hamsteren. Ook kun je de kooi nog goed aanvullen met hamsterspeelgoed.

Caviakooi

Een fijne huisvesting voor je cavia is meer dan aangeraden, de algemene maten zijn 80×50 voor één cavia en 100×50 voor twee cavia’s, maar laat je de cavia’s niet vaak loslopen is dit veel te klein. Het wordt dan ook aangeraden om er een ren bij te doen, zo kan de cavia zijn energie kwijt. De behoeftes van de cavia’s verschilt per beest, afhankelijk van zijn behoeftes verschilt het schoonmaken van zijn kooi dus ook. Aangeraden wordt om dit wel minimaal één keer per week te doen zodat hij/zij wel een schoon en fris verblijf heeft. Wij bieden alleen plastic caviakooien aan, dit omdat dit meer voordelen biedt voor de viervoeter. Wij bieden ook nog caviahokken aan dus neem gerust daar ook een kijkje.

Zoals hierboven uitgelegd bieden wij verschillende soorten hokken en kooien aan voor je knaagdier. Voor hen is het fijn als ze een mooi en groot verblijf hebben. Zo kunnen zij hun energie kwijt en hebben ze een echt thuis gevoel.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur