Hondenshampoo

Sorteer op
Hondenshampoo voor jouw trouwe vriend!
cat image

Shampoo bar hond

cat image

Droogshampoo hond

Hondenshampoo

Als je wel eens films kijkt waarin honden in bad zitten dan ziet het er vaak allemaal leuk en aardig uit, maar in het echte leven is het wassen van je hond niet altijd een positieve ervaring. Honden maakt het niet uit om vies en stinkend te zijn sterker nog ze vinden het zelfs wel fijn om te stinken en vies te zijn. Vele honden zijn ook niet bang om te vechten om niet in bad te hoeven. Terwijl je in films alle honden onder de hondenshampoo ziet lopen zal jouw viervoeter vast worstelen en klauwen om zo ver mogelijk het bad vandaan te blijven. In deze blog geven wij een aantal tips om het badderen soepeler te laten verlopen.

Belonen

Het eerste dat je moet doen, zoals het geval is met bijna alle nieuwe dingen die je aan je hond introduceert, is het badderen koppelen aan iets positiefs. Met andere woorden, bied traktaties, speelgoed aan om je vriend naar het bad te lokken. Ook tijdens het badderen is het belangrijk om de hond te blijven trakteren.

Begin door ze eraan te laten wennen om in een leeg bad te springen en daar gewoon tijd door te brengen terwijl je ze traktaties of speelgoed geeft. Probeer vervolgens rustig het bad vol te laten met warm water. Wees niet bang om acties te herhalen totdat ze het echt lijken te begrijpen. Als je hond eenmaal in bad springt zonder een traktatie kan je dus stoppen met trakteren.

Begin jong en bescherm de oren

Als je een puppy hebt, begin dan zo snel mogelijk met het wassen. Ze zullen dan minder snel weigeren omdat de puppy’s nog geen negatieve ervaringen heeft met badderen. Dus door vroeg te beginnen, zul je later minder problemen ervaren.

Tijdens het wassen wil je heel voorzichtig zijn, zodat er geen water in de oren komt. Het is niet alleen vervelend voor de hond, maar kon leiden tot gezondheidsproblemen. Om dit te voorkomen kun je wattenbolletjes in je viervoeters oren stoppen en anders moet je heel voorzichtig doen

Gebruik de juiste hondenshampoo

Een manier om een bad nog onaangenamer te maken, is door een shampoo te kiezen waardoor ze gaan krabben of dat hun huid uitdroogt. Idealiter wil je een milde hondenshampoo kiezen die reinigt en ongewenste geuren verwijdert. Neem contact op met je dierenarts om de juiste shampoo te kiezen.

Werk vanaf de nek

Je wilt niet alleen de oren en van je hond beschermen, maar ook de ogen en de mond. Hoe doe je dit? Simpelweg door vanaf de nek te wassen. Je kunt dit bereiken door een emmer of beker te gebruiken en zo je hond nat te maken. Je kunt ook een speciale hondensproeier kopen, deze zijn speciaal ontworpen om je hond te wassen.

Droog goed af

Veel mensen gebruiken een hondenföhn, maar het geluid en het gevoel is zeker iets waaraan je hond zal moeten wennen. Je moet natuurlijk oppassen dat je de huid van je viervoeter niet verband. Een andere manier is om je vriend gewoon af te drogen. Als je dit gaat doen, dan is het belangrijk om een meer absorberende hondenhanddoek te gebruiken.

Door aangename associaties te maken met bad tijd en een positieve ervaring terwijl je je viervoeter wast, kun je een nieuwe gelegenheid creëren om een betere band te krijgen met je beste vriend!

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur