Kattenvoer

Sorteer op
Een uitgebalanceerde voeding voor je kat, is essentieel voor hun algehele gezondheid en welzijn. Doordat elke kat andere behoeften en voorkeuren heeft, is hun katten voeding verkrijgbaar in veel verschillende texturen, ingrediënten en smaken. Daarom hebben wij bij Mr.Animal een groot en divers assortiment voor je klaarstaan. Bij Mr.Animal kun je nu goedkoop kattenvoer bestellen.
cat image

Diepvries kattenvoer

cat image

Katten melk

cat image

Katten snoepjes

cat image

Katten sticks

cat image

Kattenbrokken

cat image

Kattengras

cat image

Nat kattenvoer

Goedkoop kattenvoer

Katten hebben over het algemeen veel eiwitten en vetten nodig om gezond te blijven. Het is daarom van groot belang dat ze het juiste kattenvoer krijgen. Goedkoop kattenvoer dat qua voedingswaarde goed uitgebalanceerd is. Katten zijn obligatie carnivoren, wat betekent dat ze een biologische behoefte aan vlees hebben en dus eigenlijk niks plantaardig eten. Je kat kan bepaalde plantaardige producten mogelijk in beperkte hoeveelheden verteren, maar proteïne moet centraal staan in het dieet. Daarnaast moet het voer afkomstig zijn van hoogwaardige dierlijke bronnen. Een voedzame katten maaltijd voor een kat bestaat uit altijd een bron van dierlijke eiwitten, veel gezonde dierlijke vetten en een beperkt aantal koolhydraten. Bij Mr.Animal kun je nu het beste kattenvoer online kopen. Een bijkomend voordeel van het online bestellen van kattenvoer is het feit dat dit voordelig is. Eén van onze bekendere merken is de Royal Canin kattenvoer. Met dit type kattenvoer kun je je kat met al benodigde voedingstoffen voorzien.

Basisvoedingsbehoeften van katten

• Eiwit van een genoemde bron van vlees, vis of gevogelte
• Taurine, een essentieel aminozuur
• Bepaalde andere vitamines zoals mineralen, enzymen en vetzuren.
• Water

Katten hebben geen koolhydraten nodig, hoewel maïs, tarwe en rijst wel worden gebruikt als vulstoffen voor zowel ingeblikt als droog kattenvoer. Andere ingrediënten, zoals bindmiddelen, smaakstoffen en kleurstoffen worden door fabrikanten toegevoegd om aan de esthetische wensen van de consument te voldoen. Hoewel conserveermiddelen nodig zijn om voedsel voor onze katten vers te houden, mag ingeblikt voedsel in ieder geval niet voor langere tijd buiten de koelkast worden gehouden. Kattenbrokjes kun je sowieso al buiten de koestal bewaren.

Type kattenvoer

Het type kattenvoer kan enorm gaan variëren. Bij MrAnimal bieden wij jou heel veel verschillende type kattenvoer aan voor jouw kat. De twee hoofdkeuzes zijn in dit geval het natvoer voor katten en het diepvrieskattenvoer. Wanneer je een kieskeurige kat hebt, kun je het beste kiezen voor natvoer. Dit omdat de smaak en geur van natvoer zo sterk is, dat het een kat sneller aanzet tot eten. Bij het gebruik van diepvriesvoer kan de kwaliteit van vers vlees langer bewaard worden. Dit komt omdat het eten onder nul wordt bewaard. Hierdoor gaat het verse vlees ook langer mee. Als je het diepvriesvoer dan aan je kat wilt geven, moet je eerst het kattenvoer even laten ontdooien. Dit kun je onder andere doen, door middel van het leggen van het kattenvoer in een afgesloten doos in de koelkast. Verder kun je bij MrAnimal ook nog andere type kattenvoer aanschaffen. Denk hierbij aan:

Kattenbrokken
Kattensnoepjes
Kattengras
Kattenmelk
Kattensticks

Waarom gevarieerd eten?

Veel voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat katten gevarieerd moet eten. Op deze manier krijgen ze al hun vereiste voedingstoffen binnen. Hieronder worden verschillende redenen gegeven, waarom een kat gevarieerd moet gaan eten.

• Droogvoer kan je gemakkelijk geven aan je kat. Je hoeft hier verder geen moeite voor te doen. Je vult het bakje en je kat begint gelijk te eten. Terwijl droogvoer zo gemakkelijk is, bevat ingeblikt voedsel veel water. Katten drinken over het algemeen niet veel water. Hierdoor zullen ze minder snel dit type kattenvoer eten.
• Zorg ervoor dat jouw kat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt.
Zeker is je gebruikmaakt van voer, wat weinig voedingstoffen bevat. Denk er dan over na om af en toe over te gaan op een voeding rijker type voeding.
• Als katten alleen maar hetzelfde voedsel binnenkrijgen, raken ze vrij snel verveeld. Jij zou het namelijk ook niet zo leuk vinden als je dag in dag uit hetzelfde voedsel zou moeten eten. Verder is het ook niet heel goed voor de gezondheid van je kat.
• Katten kunnen net zoals mensen allergieën ontwikkelen. Doordat er afwisseling zit in het voer van de kat, worden mogelijke allergieën voor bepaalde ingrediënten voorkomen. Hoewel de incidentie van voedselallergieën bij katten vrij zeldzaam zijn, kan een katten eigenaar nooit voorzichtig genoeg zijn. Zeker als hun katten in het verleden tekenen van allergieën hebben vertoond.
• Door middel van variatie in het voer, kan voedselverslavingen worden voorkomen. Met dit soort verslavingen, kan soms moeilijk mee om worden gegaan als bijvoorbeeld het laatste blikje kattenvoer op is. Dit kan gemakkelijk worden vermeden door vanaf het begin je kat verschillende soorten voedsel te voeren.

Dit betekent niet dat je harige vriend elke dag een andere maaltijd zou moeten krijgen, maar een beetje verscheidenheid in de voeding kan nooit kwaad. Je kunt dan het beste ingeblikt voer aanvullen met droogvoer, zodat het dieet van jouw kat net dat extra beetje pit krijgt. Hierdoor zal je kat ook al zijn nodige voedingstoffen binnenkrijgen.

Hoeveel voer heeft mij kat nodig?

De hoeveelheid voer die een kat nodig heeft, kan per kat verschillen. De hoeveelheid voer is afhankelijk van hun ras, grootte, leeftijd, gezondheidsoverwegingen en hun levensstijl.
Lees dus goed het etiket van je kattenvoer door, om te bepalen hoeveel en hoe vaak je je kat moet voeren. Een kat heeft over het algemeen 4kg per dag nodig. Het is de bedoeling dat bij elke maaltijd je kat een klein beetje wordt voorzien van eten. Je kunt dan het beste deze 4kg verdelen over vijf aparte maaltijden op een dag. Als je de hele dag weg bent, is dit natuurlijk niet te doen. Je kat maar twee keer per dag voeren, is hiervoor ook de niet de beste oplossing. Je kunt het beste het eten de hele dag beschikbaar stellen voor je kat, waardoor je kat zelf continue kleine beetjes gedurende de dag kan eten. Het gevaar is hier dan wel, dat katten soms geen maat kunnen houden en veel te veel gaan eten. Houd hier dus goed rekening mee.

Nog meer katten spullen?

Heb je nu een kat en ben je geïnteresseerd in meerdere katten spullen, neem dan een kijkje op de rest van onze website. Op deze manier kun je alle behoefte van jouw kat bevredigen. Kijk dus ook bij de categorieën van kattenspeeltjes, kattenbak, verzorging en reizen & vervoer.

Bekijk ook onze andere categorieën

 

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur