Kattenvoer

Een uitgebalanceerde voeding voor je kat is essentieel voor hun algehele gezondheid en welzijn. Omdat elke kat andere behoeften en voorkeuren heeft, is hun voer verkrijgbaar in veel verschillende texturen, ingrediënten en smaken. Daarom hebben wij een groot assortiment voor je klaarstaan met genoeg keus.

  Advance cat adult chicken / rice

  54,95

  Advance cat junior sterilised chicken

  12,43

  Advance cat kitten chicken / rice

  56,95

  Advance cat sensitive sterilized salmon

  22,71

  Advance cat sterilized hairball

  13,1558,95

  Advance cat sterilized sensitive salmon

  58,95

  Advance cat sterilized sensitive senior 10+

  56,95

  Advance cat sterilized turkey

  5,3856,95

  Advance kat veterinary diet urinary care

  14,58

  Advance kat veterinary diet weight balance

  14,58

  Advance veterinary cat gastro sensitive

  14,58

  Advance veterinary cat urinary

  24,26

  Advance veterinary cat urinary sterilized

  14,5851,95

  Advance veterinary cat urinary stress

  14,58

  Advance veterinary cat weight balance

  24,26

  Advance veterinary cat weight balance

  51,95

  Almo daily menu mousse met kip

  16,56

  Almo daily menu mousse met lam

  16,56

  Almo nature cat atlantic tonijn

  31,20

  Almo nature cat droog kip/rijst

  14,95

Katten hebben veel eiwitten en vetten nodig om gezond te blijven, dus het is belangrijk dat je ze kattenvoer geeft dat qua voedingswaarde uitgebalanceerd is. Katers zijn obligatie carnivoren, wat betekent dat ze een biologische behoefte aan vlees hebben. Je kater kan bepaalde plantaardige producten mogelijk in beperkte hoeveelheden verteren, maar proteïne moet centraal staan in zijn dieet. Daarnaast moet het afkomstig zijn van hoogwaardige dierlijke bronnen. Een voedzaam kattenmaaltijd vermeldt altijd een bron van dierlijke eiwitten als het eerste ingrediënt met veel gezonde dierlijke vetten en beperkte koolhydraten.

Basisvoedingsbehoeften van katten

 • Eiwit van een genoemde bron van vlees, vis of gevogelte.
 • Taurine, een essentieel aminozuur.
 • Bepaalde andere vitamines zoals mineralen, enzymen en vetzuren.
 • Water.

Katers hebben geen koolhydraten nodig, hoewel maïs, tarwe en rijst worden gebruikt als vulstoffen voor zowel ingeblikt als droog kattenvoer. Andere ingrediënten, zoals bindmiddelen, smaakstoffen en kleurstoffen worden door fabrikanten toegevoegd om aan de esthetische wensen van de consument te voldoen. Hoewel conserveermiddelen nodig zijn om voedsel voor onze poezen vers te houden, mag ingeblikt voedsel in ieder geval niet voor langere tijd buiten blijven.

Ingeblikt voedsel of brokjes

Veel voedingsdeskundigen zijn het erover eens dat katers verschillende soorten voer moeten krijgen, zowel droog als ingeblikt, om verschillende redenen:

 • Terwijl droogvoer gemakkelijk is en kan worden weggelaten voor “gratis voeren”, bevat ingeblikt voedsel water en veel poezen drinken niet regelmatig water.
 • Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. Waarschijnlijk voegt het “bijna perfecte” voedsel dat je hebt geselecteerd, misschien te weinig (of te veel) bepaalde mineralen en vitamines toe.
 • Poezen kunnen zich dag in dag uit vervelen met hetzelfde maaltijd en gewoon stoppen met eten. Wees eerlijk, zou je maandenlang genieten van pizza’s in de ochtend, middag en avond? Je zou niet alleen verveeld raken met hetzelfde maaltijd, maar je gezondheid kan er ook erg aan lijden.
 • Katers ontwikkelen net als mensen in de loop van de tijd allergieën, dus het is goed om afwisseling te bieden om mogelijke allergieën voor bepaalde ingrediënten te voorkomen. Hoewel de incidentie van voedselallergieën bij poezen zeldzaam is, kunnen katteneigenaren voorzichtig zijn. Vooral als hun katers in het verleden tekenen van allergieën hebben vertoond.
 • Voorkom voedselverslavingen die ontstaan door een gebrek aan opties. Er werd namelijk in de The Whole Cat Journal, in zijn uitgave van oktober 2001 geciteerd dat er een geval was van een kater die verslaafd was aan een bepaalde smaak van een bepaald merk voer. Dit soort verslaving kan moeilijk zijn om mee om te gaan als dat laatste blikje op is. Dit kan gemakkelijk worden vermeden door vanaf het begin verschillende soorten voedsel te voeren.

Dit betekent niet dat je harige vriend elke dag een andere maaltijd zou moeten krijgen. Maar een verscheidenheid aan hoogwaardig ingeblikt voer, aangevuld met droogvoer voor poezen die de hele dag alleen gelaten worden, zal zijn dieet extra pit geven.

Hoeveel voer moet ik mijn kater voeren?

Alle poezen hebben een andere hoeveelheid voer nodig, afhankelijk van hun ras, grootte, leeftijd, gezondheidsoverwegingen en levensstijl. Lees het etiket van je kattenvoer om te bepalen hoeveel en hoe vaak je je kater moet voeren.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl