Hondenkam

Sorteer op
Hondenkam kopen? Wij bieden verschillende varianten aan!
cat image

Ontklitter hond

cat image

Vlooienkam hond

Verschillende hondenkammen voor jouw hond

Er zijn verschillende soorten kammen voor viervoeters, honden verschillen van vacht dus de kammen verschillen ook per hond/vacht. Over het algemeen zijn het vooral de viervoeters met een ondervacht of een vacht die snel klitten krijgt. die baat hebben bij een hondenkam.

Klittenkam

Hondenvachten verschillen van aard per hondenras, sommige hondenvachten klitten snel. Dit komt vaak voor bij: labradoodles of poedels met een fleecevacht of een krulvacht. Ook komt het vaak voor bij de cocker spaniël of schapendoes met een langharige vacht. Met regelmaat de haren kammen en vooral voorzichtig kammen is erg belangrijk. Meestal is het onmogelijk om door de klitten heen te komen met de kam, in dit geval kan een klittenkam goed helpen. Deze kam heeft speciaal gevormde tanden en snijd snel door klitten heen.

Verzorgingskam

Voor de meeste honden is een verzorgingskam geschikt. Het merk Trixie heeft kammen met roterende pennen, waardoor deze verzorgingskam makkelijk door de vacht heen gaat. Fijne verzorgingskammen, waarbij de pennen dicht op elkaar staan, zijn vooral geschikt voor honden met middel en korte vacht. Grote verzorgingskammen, waar de pennen ver uit elkaar staan, zijn geschikt voor vachten met lange tot grove haren.

Roskam

Roskammen heeft één enkele rij met metalen pennen – een soort hark. Dit maakt deze kam uitermate geschikt voor honden met een dikke onder vacht. Dit geldt voor de hondenrassen: herdershonden, labradors of rottweilers. Als je trouwe vriend in de rui zit verliest hij al helemaal veel haren, dan is de roskam wel nodig. De bredere roskammen zijn geschikt voor honden met een dunnen ondervacht en de smallere roskammen zijn geschikt voor viervoeter met een dikke ondervacht.

Ruikam

Ruikammen en roskammen hebben eigenlijk dezelfde functie. Alleen de beweging is anders, de roskam wordt gebruikt met trekkende bewegingen, de ruikam wordt gebruikt met een rustige kammende beweging. De stevige pennen van een ruikam dringen door in de ondervacht en maakt deze vacht los. Deze kam wordt veelal gebruikt bij langharige honden en de ondervacht.

Vlooienkam

Vlooien komen vaak voor bij de viervoeters. Vaak nestelen de vlooien zich bij de achterkant van je hond, hier is het stukken warmen en vochtiger, maar dit is ook afhankelijk van het hondenras. De vlooienkam beschikt over lange metalen tanden en dringen dieper in de vacht door.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur