Rattenvoer & muizenvoer

Sorteer op
Net zoals ons hebben ratten en muizen ook een gezonde voeding nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig staat Mr. Animal voor je klaar met een breed assortiment aan rattenvoer en muizenvoer.

Welk voedsel trekt muizen en ratten aan?

Belangrijk, dit gaat over wilde muizen en ratten.

Ratten en muizen kunnen in hun korte leven veel eten. Wat echt verassend is, is dat ondanks al dat knabbelen knagen de maag van een rat ongeveer half zo groot is als een duim. Volwassen vrouwtjesratten wegen ongeveer 225 gram en mannetjes wegen tot 267 gram. Hierdoor kunnen ze ongeveer 15 tot 20 gram per dag eten. Maar met wat voor voer vullen ze hun knaagdierbuikjes? Dat gaan we je nu vertellen.

Fruit & Bessen

Van al het voedsel dat knaagdieren consumeren, zijn hun twee belangrijkste liefdes over het algemeen fruit en bessen. In het wild consumeren ratten en muizen fruit en bessen bij elke gelegenheid. Wanneer niet geconsumeerd voer (fruit en bessen) ergens wordt achtergelaten en het begint te rotten kan dit plagen veroorzaken. Dit komt door de geur en zoetheid die dan vrijkomt. Aardbeien kan je daarom ook gebruiken als lokaas, ze worden weleens gebruikt op aasvallen.

Noten

Alle knaagdieren zijn dol op noten. Denk hierbij aan pinda’s, walnoten, amandelen en hazelnoten. In feite kan vrijwel elke noot dienen als voedsel voor ratten en muizen. Daarom zijn deze eiwitrijke energiebronnen altijd een favoriet.

Planten

Een veel gestelde vraag is of muizen planten eten. Het antwoord op deze vraag is ja. Knaagdieren voeden zich met de flora van hun omgeving. Ondanks sommige van de grotere planten eerder worden aangepakt door hun grotere broeders, zullen ratten en muizen zo ongeveer alles consumeren waar ze hun tanden op kunnen krijgen. In termen van de natuurlijke groei die de meeste huizen omringt, is het bekend dat deze kleine dieren aan alles knabbelen, van gras en onkruid tot kleine takjes en stukjes schors. Plantenzaden zijn een ander favoriet onder deze knaagdieren.

Granen & Zaden

Als je gaat kijken naar het meer natuurlijke voedsel voor deze kleine knaagdieren, dan kom je al snel uit op granen en zaden. Of ze nu zijn opgeslagen voor later gebruik of vast blijven zitten aan een plant. In agrarische omgevingen worden deze kleine harige dieren aangetrokken door graan opslagbakken en akkers. In een meer stedelijke omgeving kunnen ze smakelijke zaden zoals haver zoeken in je voorraadkast of tuin. Of ze kunnen vogelzaadcontainers overvallen en schuren binnensluipen.

Vlees

De consumptie van vlees onder knaagdieren varieert van soort tot soort. Hoewel deze kleine dieren de voorkeur geven aan zaden, granen en fruit, zijn de meeste muissoorten omnivoren wezens die vlees zullen eten als de gelegenheid zich voordoet. Ratten daarentegen zijn meer fervente vleeseters. Dit houdt in dat ze alle soorten rotte vis, gevogelte en rood vlees eten. Daarom kun je deze soort vaak vinden bij afvalcontainers en vuilnisbakken.

Afvalresten afval

Wat voor ons afval is, is een goudmijn voor deze harige knaagdieren. Ze houden van allerlei soorten voedsel in dit afval. Denk aan brood, kaas, vlees, fruit en groenten.

Dierenvoer

Is het goed genoeg voor je hond of kater? Dan is het waarschijnlijk ook goed genoeg voor deze knagers. Ze zullen zich ook vooral niet beperken tot katten- en hondenvoer. Verwacht dat muizen en ratten geïnteresseerd zijn in alles wat je een ander dier voedt. Je kan hierbij denken aan granen, zaden, hooi, viervoer en meer.

Heb je een van deze twee dieren als huisdier? Dan raden wij rattenvoer en muizenvoer aan dat specifiek is gemaakt voor deze twee dieren. Dit is vooral om aan alle voedingsbehoeften te voldoen die deze twee knagers nodig hebben om gezond te blijven. Neem een kijkje in ons assortiment voor verschillende soorten rattenvoer en muizenvoer.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur