Hamsterkooi

Sorteer op
Opzoek naar een hamsterkooi voor je harige vriend? Wij bieden allerlei soorten hamsterkooien aan! Ook beschreven met de juiste informatie over hoe jou vriend gehuisvest moet worden.

Waar moet je op letten bij het huisvesten van jou kleine vriend. Hieronder vind je alle relevante informatie wat het verblijf van jou hamster stukken aangenamer maakt.

Hamsterkooi

Hamsters hebben genoeg ruimte nodig in hun verblijf. Er zijn minimale afmetingen voor een hamsterkooi, 70 x 50 of 80 x 40. Voor Syrische hamsters is het belangrijk dat de kooi nog wat groter is. De hamsterkooien die wij aanbieden zijn knaagdier proof en zijn goed geventileerd, dit is erg belangrijk bij een hamsterkooi. De horizontale tralies zorgen ervoor dat de hamster genoegd ventilatie krijgt in zijn verblijf, deze moeten niet te ver uit elkaar staan want dan kan een hamster gemakkelijk ontsnappen.

Hamster zijn natuurlijk helemaal gek van graven, het is daarom fijn als zijn verblijf ook diep genoeg is, denk hierbij aan +- 50 centimeter diep. Ook kan je een hamster prima huisvesten in een aquarium bijvoorbeeld, hier kan hij lekker diep graven.

Aanvulling van de hamsterkooi

Voor het verblijf van de hamster is het ook belangrijk dat hij donkere plekken heeft in zijn verblijf, hier kan hij dan gerust zijn slaap pakken. Ook is het voor de hamster fijn als hij verschillende objecten in zijn verblijf heeft liggen, waar hij uit kan, speel tributen of waar hij uit kan eten. Voor je kleine vriend is het ook fijn als je een hoekje in de kooi inricht waar hij zijn behoeftes kan doen. Dit zorgt ervoor dat zijn verblijf een stuk hygiënischer blijft. Voor jou hamster is het ook chill als zijn verblijf met regelmaat word schoongemaakt, dit is voor hem en de verzorgers een stuk aangenamer. Wij adviseren dan ook om het verblijf 1 á 2 keer per week te verschonen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur