Konijnenvoer

Net zoals ons hebben konijnen ook een gezonde voeding nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig staat Mr. Animal voor je klaar met een breed assortiment aan konijnenvoer.

  Beaphar care+ konijn senior

  11,95

  Beaphar knabbelsticks knaagdier

  3,30

  Bladerenmix

  7,59

  Bloemenhooi knaagdieren en konijnen

  9,95

  Bloemenmix

  5,2911,99

  Bunny nature back to the roots knaagwortel s

  12,99

  Bunny nature back to the roots knaagwortel xs

  8,99

  Bunny nature click & snack trainingssnack biet

  3,59

  Bunny nature click & snack trainingssnack groente

  3,59

  Bunny nature click & snack trainingssnack wortel

  3,59

  Bunny nature crunchy cracker appel

  3,09

  Bunny nature crunchy cracker banaan

  3,09

  Bunny nature crunchy cracker fruit

  3,09

  Bunny nature crunchy cracker kruiden

  3,09

  Bunny nature crunchy cracker peer

  3,09

  Bunny nature crunchy cracker peterselie

  3,09

  Bunny nature crunchy cracker rode biet

  3,09

  Bunny nature crunchy cracker wortel

  3,09

  Bunny nature enjoy nature allgau freshgreen snack met paardenbloem

  3,09

  Bunny nature hooi-active-snack de wilde 13

  3,09

Konijnen zijn dol op allerlei soorten voedsel, van gezond hooi tot verse groenten. Sommige konijnenhouders geven hun konijntjes pellets, maar het beste dieet is hooi van hoge kwaliteit en veel verse groenten en fruit. Konijnen voelen zich op hun best als ze een gezond en vers dieet krijgen.

Verschillende soorten hooi

Hooi is niet alleen voor paarden, het is ook voor konijntjes. Konijnenhooi is een belangrijk ingrediënt in het dieet van elk konijn. Het zorgt ervoor dat hun spijsvertering soepel verloopt en helpt nier- en gastro- intestinale problemen te voorkomen. In feite is het absoluut essentieel voor de gezondheid van je knaagdier. Enkele soorten hooi:

 • Timothy hooi. Dit kan aan het einde van het eerste levensjaar aan je knaagdier worden voorgesteld en gedurende hun hele leven worden gebruikt. Timothy hooi is eiwitrijk.
 • Boomgaardhooi, wordt beschouwd als een traktatiehooi en zal zelfs de meest kieskeurige knaagdier aanmoedigen om hun dagelijkse dosis hooi te eten. Je kan dit type hooi toevoegen aan het dieet van je knaagdiertje als gezonde snack.
 • Alfalfahooi is perfect voor baby konijntjes (jonger dan een jaar). Dit komt doordat het vol zit met vezels, eiwitten en vet. Alfalfa kan er wel voor zorgen dat oudere konijntjes aankomen, dus naarmate ze ouder worden is het beter om ander soort hooi of vers fruit en groenten te voeren.
 • Haverhooi geeft je harige vriend de zoomies (ploselinge energie-uitbarsting). Dit is door de heerlijke smaak en het hoge vezelgehalte. Als je dit hooi bij de hand houdt zal je harige vriend heel zijn leven van je houden.

Het is erg belangrijk om altijd hooi te hebben, zonder hooi zal het spijsverteringssysteem van je harige vriend kunnen stoppen. Wanneer het spijsverteringssysteem van een konijntje stopt met bewegen kan je een echte noodsituatie krijgen en een aantal zeer dodelijke situaties. Vermijd de schrik en rekeningen van de dierenarts door je vriend altijd vezels te geven.

Veilig konijnenvoer

Naast hooi houden deze knaagdieren van allerlei soorten lekkers. Het dieet van je harige vriend moet veel groen bevatten en kleine hoeveelheden vers fruit of groenten, plus af en toe een traktatie. Net als ons houden deze knaagdieren ook van diversiteit, dus als het kan probeer dan elke dag minstens drie verschillende soorten groenten te combineren met hun dieet.

Fruit en groenten kunnen af en toe als zoete traktatie worden gebruikt, maar alleen zeer spaarzaam. Wist je dat veel groenten veel suiker bevatten? Raad eens welke groente het meeste suiker bevat? Goed geraden, wortelen. Helaas niet erg leuk voor je harige vriend. Ze mogen niet meer dan een klein stukje wortel per dag krijgen. Let goed op de suikerinname van je harige vriend, zelfs als het allemaal natuurlijk is van fruit en groenten.

Groenten

Konijntjes houden erg veel van groenten, was het maar net zo lekker voor ons. Enkele van hun favorieten zijn:

 • Radijs en hun groene toppen
 • Paprika’s
 • Bladgroenten (koriander, romaine, basilicum, frisee, waterkers, paardebloemblaadjes)
 • Pompoen

Fruit

Fruit heeft een hoger suikergehalte dan groenten, dus ze mogen alleen worden gebruikt als aanvulling op je gewone konijnenvoer. Ondanks dat vormen ze een geweldige aanvulling. Sommige van deze heerlijke voedingsmiddelen kan je zelfs samen met je vriend eten. Zo kun je ook een band met je konijntje creëren. Enkele van hun favorieten zijn:

 • Appels
 • Mango’s
 • Kersen
 • Nectarines
 • Bessen
 • Bananen
 • Meloenen
 • Perziken
 • Kiwi’s
 • Gedroogde ananas

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl