Aquarium bodembedekker

Sorteer op
Wij hebben een groot assortiment aan bodembedekking voor jouw aquarium. Beschikbaar in verschillende kleuren.

Waarom heb je bodembedekker nodig voor je aquarium?

Grind is erg handig als basisniveau van een aquarium. Deze laag is vaak 1 tot 2 centimeter diep, afhankelijk van de grootte van je tank. Het brengt vele voordelen met zich mee. Het kan namelijk helpen om levende planten, plastic planten en ander aquariumdecor op hun plaats te houden. Daarnaast groeien bacteriën die gunstig zijn voor het ecosysteem van je tank gemakkelijk op het oppervlak van deze bodem. Sommige wezens in je aquarium willen zich misschien verstoppen of graven in het grind.

Aquarium bodembedekker schoonmaken

Puin en algen kunnen ook op deze grind bodem groeien. Dus wanneer je je tank regelmatig schoonmaakt wil je het zichtbare afval volledig verwijderen. Als dit moeilijk schoon te maken is kan je een kijkje nemen in ons assortiment. We hebben verschillende gereedschappen die kunnen worden gebruikt om de tank schoon te maken. In ons assortiment kun je ook een algenmagneet vinden, deze verwijdert algen voor je zonder dat jij je handen in de tank hoeft te steken.

Opzetten

Tijdens het opzetten van je glazen bak moet je altijd het substraat spoelen voordat je het aan je tank toevoegt. Voor beginners zijn de volgende dingen er handig om te hebben bij je tank:

  • Waterconditioner voor vissen
  • Filter
  • Aquariumverwarmer
  • Luchtpomp
  • Bodembedekking
  • Ledverlichting
  • Test strips voor aquariumvissen

Tropische vissen

Ben je van plan om tropische vissen te houden? Dan is het belangrijk om te water dat ze warm water nodig hebben. Waar veel beginners de mist in gaan is dat ze denken dat 22 graden Celsius (dus kamertemperatuur) genoeg is. Je vissen zullen het wel overleven, maar als je comfortabel houdt dan worden ze gezonder en minder gestrest (ja, visjes kunnen gestrest raken).

Specifieke temperatuurvereisten variëren afhankelijk van de soort. Maar het algemene bereik voor tropische vissen ligt tussen de 24 en 27 graden Celsius. Maar hoe kan je een goede temperatuur behouden? Je kan een kijkje nemen in ons assortiment, we hebben verschillende soorten aquariumverwarmers die je hierbij kunnen helpen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur