Caviavoer

Sorteer op
Net zoals ons hebben cavia’s ook een gezonde voeding nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig staat Mr. Animal voor je klaar met een breed assortiment aan caviavoer.

Cavia’s eten meestal niet te veel, maar het is belangrijk om te zorgen voor de juiste balans tussen pellers, hooi en verse groenten. Net zoals mensen kunnen cavia’s hun eigen vitamine C niet maken, dus hebben ze vitamine C-rijk voedsel nodig in hun dagelijkse voeding.

Commercieel caviavoer

Kies met vitamine C verrijkte korrels zonder toegevoegde zaden of gedroogd fruit. Dit is omdat vitamine C meestal vrij snel wordt afgebroken. Daarom is het cruciaal om ook dagelijks vitamine C-rijke groenten en fruit aan te bieden. Ongeveer 1/8 kopje pellets eenmaal per dag met hooi en verse groenten is voldoende.

Timothy hooi: Zorg voor een onbeperkte hoeveelheid vers Timothy hooi per dag. Cavia’s hebben namelijk continu toegang tot hooi nodig om hun spijsvertering te bevorderen en de groei van hun tanden te beperken.

Fruit & Groenten

Verse groenten kunnen één keer per dag worden aangeboden en zouden gelijk moeten zijn aan ongeveer één kopje per cavia per dag. Bladgroenten zoals snijsla, boerenkool, koriander of peterselie zouden het grootste deel van de verse producten van je harige vriend moeten uitmaken. Groenten die veel vitamine C bevatten en geweldige dagelijkse opties zijn:

  • Groene paprika
  • Rode paprika
  • Broccoli
  • Tomaten

Voeg één of twee keer per week wortels, courgette of een zoete aardappel toe.

Fruit werkt goed als een traktatie die één keer per dag of meerdere keren week wordt aangeboden. Net zoals bij konijnen moet je goed opletten op de suikerinname aangezien fruit veel suiker bevat, dus let goed op de portiegrootte. Klein stukje sinaasappel of appel, meerdere bosbessen of een dun plakje banaan is perfect geschikt. Kiwi’s, aardbeien en citrus bevatten veel Vitamine C.

Wat je kan doen om diarree te voorkomen is geleidelijk nieuw fruit en groeten introduceren. Als je harige vriend losse ontlasting krijgt, verminder dan de hoeveelheid verse producten gedurende een aantal dagen en voer ze dan opnieuw in kleinere porties.

Snacks

Er is een verscheidenheid aan commerciële lekkernijen op de markt voor cavia’s en andere kleine dieren. Geladen met kunstmatige zoetstoffen zoals fructose- glusosestroop, fructose of sucrose. Ze bieden eigenlijk weinig voedingswaarde en veel lege calorieën. Kijk dus goed bij de ingrediënten als je een product koopt. Wat je ook als speciale snack kan aanbieden aan je harige vriend is bijvoorbeeld gerolde haver door de pellets heen of een kleine kartonnen buis vol met vers hooi. Als je wilt kun je ook een kijkje nemen in ons assortiment, we hebben erg veel verschillende soorten caviavoer en snacks voor je klaarstaan.

Hou het vers

De constante hoeveelheid producten in het dieet van je harige vriend betekent dat je niet opgegeten fruit, groenten en ander bederfelijk voedsel moet verwijderen voordat ze bederven.

  • Controleer ongeveer een uur nadat ze aan je kleine vriend zijn aangeboden op onaangeroerde of onafgemaakte lekkernijen.
  • Vervang de pellets dagelijks. Cavia’s schoppen strooisel of uitwerpselen vaak in hun voerbak en oude korrels zullen weinig of geen vitamine C bevatten.
  • Blijven er elke dag pellets over in de voerbak van je harige vriend? Dan geef je hem waarschijnlijk te veel. Een achtste kopje is alles wat nodig is.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur