Vogelkooi

Sorteer op
Wij hebben een groot assortiment aan vogelkooien voor jouw vogels. Beschikbaar in verschillende maten en vormen.

Een van de basisprincipes bij het hebben van een vogel als huisdier is om voldoende leefruimte aan te bieden. Met alle verschillende maten, kleuren en modellen vogelkooien van vandaag is het gemakkelijk om overweldigd te worden. Vooral tijdens het online shoppen. Hoewel het lijkt alsof er eindeloze keuzes zijn als het gaat om de soorten beschikbare vogelkooien, zijn er een paar eenvoudige richtlijnen die je kunt volgen. Deze maken het algehele proces van het vinden van een goede vogelkooi gemakkelijker.

Locatie

De eerste van deze richtlijnen gaat over de locatie van de vogelkooi. De locatie moet uit de buurt zijn van ramen en toch, maar in een actief deel van je huis. Dit is vooral om de sociale ontwikkeling van je kleine vriend te stimuleren.

De juiste maat

Vervolgens moet je rekening houden met de grootte van je vogel. Hoewel het prima kan zijn om een vink of kanarie in een kleine ruimte te houden, hebben grotere vogels grotere kooien nodig. Een zo groot mogelijke kooi voor je huisdier is altijd goed als het gaat om vogeltjes. Het houden van een vogeltje in een te kleine kooi kan leiden tot ongewenst gedrag. Voorbeelden zijn schreeuwen, bijten, psychische stoornissen en plukken van veren, om er maar een paar te noemen. Een goede kooi moet groot genoeg zijn om je huisdier comfortabel rond te laten lopen, volledig uit te laten strekken en met zijn vleugels te laten klapperen. Let er wel op dat je rekening houdt met de verloren ruimte als je zitstokken, voerbakjes en speelgoed toevoegt.

Afstand spijlen

Een ander dingetje om naar te kijken bij het selecteren van een kooi is de afstand tussen de staven. Kleinere vogeltjes zoals parkieten en tortelduifjes hebben kooien nodig met spijlen die niet meer dan een centimeter van elkaar verwijderd zijn. Waarom zou je denken? Dit is om te voorkomen dat ze erdoorheen knijpen of vast komen te zitten tussen de spijlen. Veel vogeleigenaren zijn verrast om te ontdekken dat hun huisdieren vrij kleine ontsnappingsartiesten zijn. Heb je grotere huisdieren? Dan wordt het aangeraden om naar staven te zoeken die horizontaal geplaatst zijn in plaats van verticaal. Hierdoor geef je je huisdier een manier om te klimmen en te oefenen.

Vorm en stijl

De stijl van de kooi is ook een belangrijke factor. Volgens sommige dierenartsen blijken ronde kooien schadelijk te zijn voor de psychische gezondheid van deze dieren. Schuine worden dus aangeraden. Veel van deze kooitjes kunnen worden opgehangen of op een standaard worden geplaatst en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen om elke soort huisdiervogel comfortabel te maken.

Kwaliteit

Beoordeel de algehele kwaliteit van een vogelkooi voordat je deze koopt. Lijkt de kooi stevig en solide? Zijn er losse onderdelen of scherpe randen? De beste zijn gemaakt van roestvrij staal, dat niet giftig is, gemakkelijk schoon te maken is en niet zal afbrokkelen. De nummer 1 functie moet het beschermen van je huisdier zijn.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur