Anti krab spray

Sorteer op
Opzoek naar anti krab spray voor je kat? Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan.

Anti krab spray

Katten krabben maar dat betekent niet dat je in een huis moet wonen met gerafelde tapijten, banken en gordijnen. Als je je harige vriend eenmaal een goed krabvlak hebt gegeven om te claimen, wordt het tijd om je waardevolle spullen als verboden terrein te markeren met anti krab spray.

Waarom krabben katten

Er zijn veel redenen waarom katers krabben. Allereerst is het een rustgevende activiteit voor katten, zoals krabbelen, fluiten of vingertrommel voor mensen is. In het wild houdt krabben de pootjes en nagels van een kater gezond en verspreidt het hun geur. Als ze aan een boom, of aan je bank krabben claimen ze het als hun eigendom. Daarnaast zorgt krabben ook voor de nodige beweging voor je harige vriend.

Begin goed

Voordat je je viervoeter gaat ontmoedigen om aan de meubels te krabben, moet je er eerst voor zorgen dat ze een goedgekeurde plek hebben om hun krabbehoeften te voldoen. Wij hebben een aantal geweldige krabpalen en krabplanken in ons assortiment die je hiervoor kunt gebruiken. Als je harige vriend een meubel dat je voor hem hebt gekocht niet gebruikt, kan het zo zijn dat het niet de juiste maat of vorm heeft. Bekijk voordat je een krabmeubel aanschaft, de krabplekken in huis waar je harige vriend graag krabt en kijk of je een krabpaal kunt vinden die zijn favoriete hangplek nabootst.

Sommige katers houden van plekken waar ze zich echt kunnen uitstrekken, maar andere geven de voorkeur aan iets plats waar ze op kunnen staan terwijl ze hun klauwen slijpen. Dus observeer je viervoeter goed voordat je een meubel voor hem aanschaft! Sommige katteneigenaren ontmoedigen krabben door voldoende beweging en speelmogelijkheden aan te bieden.

Anti krab spray

Als je je harige vriend een goede krabpaal of ondergrond hebt gegeven kan je proberen de juiste spray te vinden om te voorkomen dat hij zijn klauwen op de verkeerde plaatsen slijpt. Verschillende sprays lijken te werken voor verschillende katten, dus het kan zijn dat je met een paar moet experimenteren. Raak niet ontmoedigd als de eerste spray die je probeert geen effect heeft. Kattensprays tegen krassen kunnen in twee categorieën worden verdeeld:

  • Kalmerende sprays. Deze gebruiken synthetische katachtige feromonen om de neiging van je kater om een meubelstuk te krabben of markeren te verminderen.
  • Afweermiddelen en insecten werende middelen. Deze gebruiken geuren (zoals citrusoliën) die katten afstoten. Hierdoor blijven ze uit de buurt van je meubels terwijl je ze traint om op een krabpaal te krabben.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur