Kattenshampoo

Sorteer op
Opzoek naar kattenshampoo? Wij hebben een groot assortiment voor je klaarstaan met verschillende soorten merken.

Kattenshampoo

Zelfs als je je harige vriend meeneemt naar een dierenkliniek voor een scrub en trimbeurt, is kattenshampoo altijd een goede zaak om bij de hand te hebben. Misschien komt je viervoeter bedekt met modder naar huis, dan wil je hem wel schoon maken. Anders kan je huis vies worden als gevolg. Maar niet alle shampoos zijn goed voor je harige vriend.

Huisdierhouders moeten voorzichtig zijn bij het kopen van shampoo voor hun viervoeter. We hebben een paar redenen voor je opgesteld waarom dit zo belangrijk is.

Ingrediënten

Het eerste waar je op moet letten wanneer je een shampoo kiest voor je harige vriend is of het geschikt is voor katten. Shampoos voor mensen zijn niet geschikt voor katers. Het wordt altijd aanbevolen om een huisdier specifieke haarzeep te kopen om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke ingrediënten in zitten die je harige vriend ziek kunnen maken. Katers likken zichzelf als ze borstelen, dus alles op hun vacht kan in hun mond terecht komen. Honden verzorgen zichzelf misschien niet zo uitgebreid als katers dat doen, maar ze kunnen nog steeds hun vacht likken. Giftige ingrediënten uit shampoos kunnen erg gevaarlijk zijn. In haarzeep voor mensen kunnen ingrediënten voorkomen die gevoelig zijn voor de huid van je harige vriend. Deze zeepjes kunnen de neiging hebben om de tere huid van je huisdier uit te drogen. Hierdoor kan hun vacht dof en broos worden.

Vachttype

Heeft je harige vriend een dunne vacht, of is deze lang en dik? Heeft zijn vacht de neiging om droog of olieachtig te zijn? Is het lang en dreigt het in de knoop te raken, of is het kort? De juiste haarzeep kiezen op basis van deze aspecten is erg belangrijk. Laten we een hond als voorbeeld nemen. Honden met een lange, dikke en gekrulde vacht hebben meestal baat bij een verzorgende shampoo die de vacht gehydrateerd houdt en klitten tot een minimum beperkt. En deze soort haarzeep is weer niet geschikt voor huisdieren met kort en vettig haar. Anders kan de vacht er vuil uitzien. Andere formuleringen, zoals die voor extra glans, zijn ideaal voor huisdieren met doffe vachten.

Huid conditie

Heeft je kater een aandoening die de huid aantast? Veel voorkomende huidproblemen zijn namelijk onder meer droogheid en allergieën die jeuk en gevoeligheid veroorzaken. Een droge, jeukende huid die door allergieën wordt veroorzaakt kan bijvoorbeeld veel baat hebben bij een vocht inbrengende shampoo die kalmerende ingrediënten zoals Aloë vera en honing bevat. Heeft je harige vriend een gevoelige huid? En reageert zijn huid met ontstekingen, bultjes en jeuk na een wasbeurt? Dan kunnen diezelfde verachtende ingrediënten verlichting bieden. Het wordt ook aangeraden om weg te blijven van geuren en onnodige ingrediënten. Een goede tip is om na het wassen van je viervoeter te checken op ontstekingen of irritatie op zijn huid. Dit kan een namelijk een teken zijn dat een ingrediënt de huid van je harige vriend irriteert, en moet worden vermeden in de toekomst.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur