Hamstervoer

Sorteer op
Net zoals ons hebben konijnen ook een gezonde voeding nodig om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Gelukkig staat Mr. Animal voor je klaar met een breed assortiment aan konijnenvoer.

Hamsters zijn van nature alleseters. Dit betekent dat ze genieten van een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder planten, insecten en groenten. Voorverpakte muesli of pellets, gekocht bij je plaatselijke dierenwinkel (of besteld hier op Mr. Animal), bieden een geweldige bron van voedingsstoffen en mineralen voor je harige vriend. Vers fruit, groenten en kruiden in kleine hoeveelheden kunnen een geweldige manier zijn om het dieet van je kleine vriend aan te vullen.

Welk voedsel kan mijn hamster veilig eten?

Er is een hele reeks soorten fruit, groenten en kruiden die geschikt zijn voor je harige vriend en die hij echt heerlijk zal vinden. Vooral als ze van tevoren worden gewassen en in kleine hoeveelheden worden gegeven. Denk hierbij aan:

  • Groenten zoals broccoli, kool, bloemkool, witlof, boerenkool, spinazie, paprika, komkommer, courgettes en wortelen. Sommige groenten bevatten erg veel suikers. Daarom moet je rekening houden met de hoeveelheid die je je harige vriend aanbiedt. Vooral niet dagelijks voeren. Biologische geteelde groenten worden ook geadviseerd. Dit komt doordat ze niet zijn behandeld met schadelijke pesticiden.
  • Fruit zoals appels, peer, perzik, meloen, mango, bramen en banaan zijn allemaal geweldige lekkernijen. Zorg er wel voor dat het snel wordt geconsumeerd en niet in de kooi van je harige vriend blijft rotten. Wordt het niet opgegeten? Haal het dan handmatig uit zijn kooi. Je wilt natuurlijk niet dat je kleine vriend bedorven voedsel binnenkrijgt. Citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen of grapefruits worden niet aangeraden
  • Kruiden kunnen overvloedig aanwezig zijn in je achtertuin, maar pas op voor deze scherpe takjes. Ze mogen namelijk slechts af en toe worden gegeven. Kruiden zoals munt, venkel, dille, salie en basilicum zijn prima geschikt voor je kleine vriend om te eten.

Neem een kijkje in ons assortiment, we hebben erg veel verschillende soorten hamstervoer.

Welk voedsel mag mijn hamster niet eten?

Hoewel je harige vriend graag kauwt op verschillende dingen, kan bepaald voedsel gevaarlijk zijn. Probeer het volgende te vermijden:

  • Amandelen bevatten ongelooflijk veel vet en zijn niet goed voor de spijsvertering van je kleine vriend. Hetzelfde geldt voor pinda’s. Ze bevatten namelijk ook veel vet en de gezouten variant kan zelfs uitdroging veroorzaken.
  • Appelzaden, huiden, en hele stengels kunnen allemaal een potentieel verstikkingsgevaar opleveren voor je harige vriend. Zorg er daarom voor dat je alle groenten en fruit grondig ontpit en in kleine stukjes snijdt voor een veiligere snack. Als je liever kant-en-klare snacks wilt kan je een kijkje nemen in ons assortiment. We hebben verschillende soorten hamstervoer voor je klaarstaan.
  • Chocolade wordt over het algemeen als slecht beschouwd voor alle dieren. De reden hiervoor komt door het stofje theobromine. Theobromine is giftig als het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Zelfs een klein blok is al enorm voor je kleine vriend.
  • Knoflook geeft je niet alleen een slechte adem. Bij hamsters kan het indigestie en bloedstoornissen veroorzaken. Daarnaast kan het voeren van ui schade brengen aan de rode bloedcellen van je harige vriend.
  • Bepaalde bonen, zoals bruine bonen, kunnen dodelijk zijn als ze ongekookt worden gegeven.
  • Ongewassen voedsel kan sporen van pesticiden bevatten. Was het voedsel van je harige vriend dus goed voordat je dit aan hem voert.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur