Kattenbed

Sorteer op
Wij hebben een groot assortiment kattenbedden voor jouw viervoeter. Beschikbaar in verschillende kleuren en maten.

Kattenbed

Waar moet je op letten als je een kattenbed koopt? Wil je dat je harige vriend lekker comfortabel een dutje kan doen? Waarschijnlijk heb je gemerkt dat je viervoeter op verschillende plekken heeft geslapen, vaak op de meest onmogelijke plaatsen. Toch zou het leuk voor hem zijn als die zijn eigen kattenmand zou hebben. Hier kan die dan regelmatig naar toe ontsnappen als die even alleen wilt zijn. Maar als je een nieuwe mand voor je harige vriend wilt kopen, waar moet je dan eigenlijk op letten?

Comfort

Comfort voor je kat. Ben je op zoek naar de perfecte mand voor je viervoeter? Elke kater heeft een warme en comfortabele plek nodig waar die rustig kan slapen. Katers brengen immers het grootste deel van de dag slapend door. Dus een plek waar ze dit ongestoord zouden kunnen doen zou ideaal zijn. Het is goed om een product kopen dat van goede materialen is gemaakt, zodat katers echt alle comfort tot hun beschikking hebben. Een goed voorbeeld is een kattenbed waarvan de bodem is gemaakt van traagschuim. Traagschuim vormt zich zorgvuldig naar de vorm van je harige vriend. Hierdoor krijgt je viervoeter een fijn plekje voor zichzelf.

Veilig aanvoelen

Een kattenmand moet veilig aanvoelen. Katers zijn misschien harde vechters, maar het zijn nog steeds kleine dieren. Ze zullen altijd op zoek zijn naar een plek waar ze zich veilig voelen. Een plek waar ze rustig kunnen slapen, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze worden aangevallen. Als je wilt kun je hierop inspelen. Er zijn namelijk manden waar katers niet alleen in kunnen liggen, maar ze kunnen er ook daadwerkelijk in kruipen. Een mand van stevig materiaal, met een kleine opening waar grotere vijanden niet zomer in kunnen lopen. Het plaatsen van de kattenmand op een veilige plek is ook erg belangrijk. Midden in de woonkamer is bijvoorbeeld niet de handigste plek. Je harige vriend zal zich daar niet snel oprollen voor een dutje.

Onderhoud

De mand moet gemakkelijk te onderhouden zijn. We weten allemaal dat katten schone dieren zijn. Ze besteden namelijk een groot deel van de dag aan het wassen van hun vacht. Toch kan er altijd een ongeluk gebeuren of wordt het bed door langdurig gebruik minder schoon. Bij zulke situaties is het belangrijk om een bed te hebben die gemakkelijk schoon te houden is. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een mand met hoezen die eraf gehaald kunnen worden. Deze hoezen kan je gewoon in de wasmachine gooien. Wat je ook kan doen is af en toe van hoes wisselen voor een beetje verandering.

Grootte

Hoe groot moet een mand voor je harige vriend eigenlijk zijn? Als je een kattenbed gaat kopen, dan is het erg belangrijk dat deze groot genoeg is. Je viervoeter kan goed oprollen en op de meest onmogelijke, kleine plekjes passen. Maar toch zou het fijn zijn voor je harige vriend als het bed net groot genoeg is. Katers houden ervan om lekker te strekken en dat kan niet of gaat moeilijk als ze in een mand zitten waar ze nauwelijks opgerold in passen. Een te groot bed is ook niet fijn, hierdoor kunnen ze zich ongemakkelijk gaan voelen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur