Kattenmand

Wij hebben een groot assortiment kattenmanden voor jouw viervoeter. Beschikbaar in verschillende kleuren en maten.

  Afp lamswol donut bed grijs

  25,95

  Cupid & comet kattenmand teepee hygge gewei

  37,49

  Lief! kattenhangmat girls beige/roze

  22,95

  Ministry of pets kattenmand tribal teepee

  39,49

  Noseys cats kattenmand poef antraciet

  37,99

  Noseys cats kattenmand poef blush roze

  37,99

  Noseys cats kattenmand poef mintgroen

  37,99

  Noseys cats kattenmand slaapzak antraciet ovaal

  32,99

  Noseys cats kattenmand slaapzak antraciet vierkant

  32,99

  Noseys cats kattenmand slaapzak blush roze ovaal

  32,99

  Noseys cats kattenmand slaapzak blush roze vierkant

  32,99

  Noseys cats kattenmand slaapzak mintgroen ovaal

  32,99

  Noseys cats kattenmand slaapzak mintgroen vierkant

  32,99

  Radiator hangmat grijs

  16,95

  Radiator hangmat ivoor

  16,95

  Radiator hangmat zwart

  16,95

  Rosewood kattenmand snuggle plush 2 in 1 pyramide / deken

  15,99

  Rosewood kattenmand toren cave massief hout

  174,99

  Rosewood radiator tunnel voor kat wit

  32,49

  Trixie cat activity tunnel feeder denkspel rood / wit

  19,99

Tips om je kat zijn nieuwe kattenmand te laten gebruiken

Om te beginnen zijn katers koppig en laten ze je niet vertellen wat ze moeten doen en waar ze moeten zitten. Dat gezegd hebbende, is er een kans dat je recente aankoop, kattenvoer met een nieuwe smaak of een gloednieuwe kattenbak volledig wordt genegeerd. Maar geef de moed vooral niet op! Ze blijven eenmaal nieuwsgierige huisdieren.

Tijd

Geef het wat tijd. Zoals eerder werd gezegd blijven katers nieuwsgierig. Ook al springen ze niet allemaal in hun nieuwe kattenbed, ze hebben zeker gemerkt dat er iets nieuws op hun territorium is gekomen. Daarnaast moet je niet vergeten dat de meeste katten een routine volgen. Ze hebben hun zogenaamde dagelijkse ritme. Vaak veranderd deze routine in de loop van de tijd, zoals seizoenen. Hierdoor kan hun dagelijks gedrag ook veranderen. Ze vinden nieuwe slaapplekken, nieuw speelgoed om mee te spelen en accepteren de nieuwe items die hun territorium zijn binnengekomen. Trek daarom na 2 weken geen conclusie en denk vooral niet dat je harige vriend zijn nieuwe mand nooit zal gebruiken. Hij heeft gewoon tijd nodig om zich aan te passen en te ontdekken.

Verschillende plekken

Probeer eens je harige vriend voor een dag te observeren. Je zult gaan merken dat er niet een vaste plek is waar hij de hele dag verblijft (oudere of zieke katers kunnen een uitzondering zijn). In de ochtend zou het bijvoorbeeld de verwarmde vensterbank kunnen zijn, en in de middag zou het je bank kunnen zijn. Je harige vriend beweegt van plek naar plek en heeft verschillende veilige plekken om te slapen, zich te wassen en te ontspannen. Je kan op dit gedrag inspelen en een aantrekkelijke plek vinden om de nieuwe kattenmand te plaatsen. Als dit de vensterbank is, kan je opzoek gaan naar een mand die daarvoor geschikt is. En hier is het ook weer belangrijk om je viervoeter de tijd te geven en niks te forceren.

Geuren

Voor je harige vriend is zijn neus een erg belangrijk zintuig. Katers gebruiken hun neus voor meerdere doeleinden en laten geuren achter om hun territorium te bepalen. Een nieuw item met een onbekende geur wordt niet meteen geaccepteerd door elke kater. Het kan even duren voordat de geur herkend wordt. Het kan helpen om de nieuwe mand aantrekkelijker en vertrouwder te laten ruiken. Je kunt hierbij denken aan een dekentje waar je kat al op heeft geslapen, of schoongewassen kleding (een T-shirt bijvoorbeeld).

Hoge locatie

Hoe hoger hoe beter. Katers houden namelijk van hoge en veilige plekken. Het geeft ze een goed overzicht van hun omgeving en een veilig onaantastbaar gevoel. Dit wetende, is het logisch dat het voor sommige katers erg lastig kan zijn om een nieuwe slaapplek op de grond te gaan ontdekken. Probeer eens een locatie die iets hoger ligt. Bijvoorbeeld boven op een kast, op de rugleuning van de bank of op het plateau van je krabpaal. Op deze manier heeft je harige vriend een rustig plekje om zijn nieuwe kattenmand te ontdekken en uit te proberen.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 – 553 23 34

info@mranimal.nl