Hondenluiers

Sorteer op
Als je een hond hebt die moeite heeft om zijn behoefte op de juiste plaats te doen, kan een hondenluier een handige oplossing zijn. Hondenluiers zijn ontworpen om te voorkomen dat urine en ontlasting op de vloer of het meubilair terechtkomen en bieden een effectieve manier om je huis schoon en geurvrij te houden.

Hou je hond gelukkig en schoon met hondenluiers - Alles wat je moet weten

Honden zijn geweldige metgezellen, maar soms hebben ze extra verzorging nodig, vooral als het gaat om zindelijkheidstraining of het beheersen van incontinentieproblemen. Gelukkig bieden hondenluiers een handige oplossing om je hond comfortabel, schoon en je huis vlekvrij te houden. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over hondenluiers, inclusief hun voordelen, gebruikstips en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste luiers voor je hond. Lees verder om meer te weten te komen!

De voordelen van hondenluiers:

 • Zindelijkheidstraining: Hondenluiers zijn ideaal voor puppy’s die nog niet zindelijk zijn of voor oudere honden die moeite hebben om hun behoeften op te houden.
 • Loopse teven: Tijdens de loopsheid bieden hondenluiers een effectieve manier om het bloedverlies op te vangen en je huis schoon te houden.
 • Incontinentie: Voor honden met incontinentieproblemen bieden luiers bescherming tegen ongewenste lekkages, waardoor je hond comfortabel blijft en je huis fris ruikt.

Tips voor het gebruik van hondenluiers:

 • Maat en pasvorm: Zorg ervoor dat je de juiste maat hondenluiers kiest die comfortabel passen bij je hond. Een goede pasvorm voorkomt lekkages en zorgt ervoor dat je hond vrij kan bewegen.
 • Introduceer de luiers geleidelijk: Laat je hond wennen aan het dragen van luiers door ze eerst voor korte periodes te gebruiken en positieve versterking te bieden.
 • Verwissel regelmatig: Zorg ervoor dat je de luiers regelmatig verwisselt om je hond schoon en comfortabel te houden. Volg de instructies van de fabrikant voor het verwijderen en weggooien van gebruikte luiers.
 • Combineer met regelmatige uitlaatmomenten: Hondenluiers mogen geen vervanging zijn voor regelmatige uitlaatmomenten. Bied je hond voldoende gelegenheid om buiten zijn behoeften te doen.

Waar op te letten bij het kiezen van hondenluiers:

 • Absorptievermogen: Kies luiers met een hoog absorptievermogen om lekkages te voorkomen en je hond droog te houden.
 • Ademend materiaal: Zoek naar luiers gemaakt van ademende materialen om huidirritatie te voorkomen.
 • Handige sluitingen: Luiers met verstelbare en stevige sluitingen zorgen voor een goede pasvorm en voorkomen dat de luier verschuift.
 • Duurzaamheid: Kies luiers van goede kwaliteit die lang meegaan en herbruikbaar zijn als je dat verkiest.

Soorten hondenluiers

Er zijn verschillende soorten hondenluiers beschikbaar, waaronder:

Wegwerp hondenluiers: Wegwerp hondenluiers zijn een populaire keuze vanwege hun gemak en eenvoudige gebruik. Ze zijn gemaakt van absorberende materialen en hebben een handige sluiting om de luier op zijn plaats te houden. Deze luiers zijn ideaal voor situaties zoals zindelijkheidstraining, loopsheid en lichte incontinentie. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten om een goede pasvorm voor jouw hond te garanderen. Na gebruik kunnen ze gemakkelijk worden weggegooid, waardoor ze een hygiënische oplossing bieden.

Wasbare hondenluiers: Wasbare hondenluiers zijn een duurzamere optie, omdat ze herbruikbaar zijn. Ze zijn meestal gemaakt van zachte, ademende materialen zoals katoen of microvezel en hebben verstelbare sluitingen om een goede pasvorm te bieden. Deze luiers zijn geschikt voor herhaaldelijk gebruik en kunnen worden gewassen en opnieuw worden gebruikt. Ze zijn ideaal voor honden met langdurige incontinentieproblemen. Het regelmatig wassen van de luiers zorgt ervoor dat ze schoon en fris blijven voor je harige vriend.

Buikbanden: Buikbanden zijn een specifiek type hondenluiers dat voornamelijk gericht is op mannelijke honden. Ze bieden bescherming en absorptie voor het gebied rondom de geslachtsdelen van de hond. Buikbanden zijn ideaal voor honden die markeringsgedrag vertonen of moeite hebben met zindelijkheidstraining. Ze zijn ontworpen met verstelbare sluitingen en kunnen eenvoudig om de buik van de hond worden bevestigd. Buikbanden zijn meestal wasbaar en kunnen hergebruikt worden.

Luiers voor puppy’s: Speciale luiers voor puppy’s zijn ontworpen om te passen bij de kleinere lichaamsgrootte van puppy’s. Ze bieden bescherming tijdens de zindelijkheidstraining en helpen ongelukjes in huis te voorkomen. Deze luiers zijn meestal verkrijgbaar in kleinere maten en zijn voorzien van verstelbare sluitingen voor een goede pasvorm. Ze zijn vaak gemaakt van zachte en comfortabele materialen die geschikt zijn voor de gevoelige huid van puppy’s

Maat hondenluiers

Het is belangrijk om de juiste maat hondenluier te kiezen, zodat deze comfortabel past en niet wegglijdt. Meet de taille en heupen van je hond om de juiste maat te bepalen. Zorg ervoor dat de luier niet te strak zit, maar ook niet te los zit om lekkage te voorkomen.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur