Nagelknipper hond

Sorteer op
Ben je opzoek naar een geschikte nagelknipper voor je hond? Wij hebben een breed assortiment waar je zeker een mooie nagelknipper voor je viervoeter zult vinden.

Nagelknipper hond

Nagelknippen is een essentieel onderdeel van de verzorging van je harige vriend, en het knippen van nagels is een duidelijke teken van de goede gezondheid en hygiëne van je viervoeter. Vaak wordt dit gedaan door professionele verzorgers, maar het knippen van hondennagels is een eenvoudige procedure als het correct wordt uitgevoerd.

Aangezien het knippen van nagels voor veel viervoeters een angstige ervaring kan zijn, moet je de voeten van je puppy vastpakken en hun nagels knippen als ze jong zijn. Dit wordt aangeraden omdat ze hierdoor aan het proces beginnen te wennen. Sommige viervoeters zullen op je schoot of op een tafel zitten terwijl je hun nagels knipt. Andere hebben misschien een vorm van terughoudendheid nodig. Een leuke tip om het proces leuker te maken is om een lepel met pindakaas aan je harige vriend te geven, nu kan hij likken aan de lepel terwijl jij zijn nagels knipt.

Nagelschaar hond

Het is belangrijk om een goede hondennagelschaar te kiezen die comfortabel in de hand ligt en scherp genoeg is om de nagels van je hond gemakkelijk en nauwkeurig bij te knippen. Er zijn verschillende soorten hondennagelscharen beschikbaar, waaronder scharen met een guillotine-stijl snijmechanisme en scharen met een schaarmodel.

Je hond comfortabel maken

In slechts een week tijd kan je een van die zeldzame viervoeters hebben die nagels knippen niet erg gaan vinden. Maar maak je geen zorgen als je pup er wat langer over doet om eraan te wennen. Blijf geduldig, vriendelijk en positief en blijf prijzen en traktaties geven. Een goede tip: Het helpt als je de pootjes van je puppy vanaf de eerste dag regelmatig aanraakt en vasthoudt, zodat ze niet gevoelig worden voor het vasthouden van hun voeten.

De nagels van je hond trimmen

Er zijn verschillende soorten nageltrimmers voor viervoeters, waaronder een schaar of een speciaal voor honden ontworpen slijpgereedschap. Je kunt zelf kiezen waar je gebruik van wilt maken. Kies iets waar je je prettig bij voelt, of wat het beste werkt voor je harige vriend. Het is een goed idee om wat bloedstelpend poeder of ander stollingspoeder bij de hand te hebben om het bloeden te stoppen voor het geval je een nagel te kort knipt.

Hoe knip ik de nagels van mijn viervoeter?

  • Pak een poot op en plaats stevig, maar voorzichtig, je duim op het kussentje van een teen en je wijsvinger op de bovenkant van de teen op de huid boven de nagel. Zorg ervoor dat de vacht van je harige vriend niet in de weg zit.
  • Duw je duim lichtjes omhoog en naar achteren op het kussen. Doe dit terwijl je je wijsvinger naar voren duwt. Als het goed is verlengd dit de nagel.
  • Knip alleen de punt van de nagel. Voeg de wolfsklauwen toe, die zich aan de binnenkant van de poot bevinden.
  • Voorkom dat je voorbij de curve van de nagel knipt. Anders kan je het risico lopen dat je het roze gedeelte van de nagel knipt dat de bloedvaten bevat. Een inkeping daar is pijnlijk en zal bloeden. Bij viervoeters met donkere nagels moet je letten op een kalkwitte ring.
Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur