Knaagdierspeelgoed

Sorteer op
Het actief houden van je knaagdier is een belangrijk onderdeel van het verrijken van zijn leven. Knaagdierspeelgoed kan hier goed bij helpen. Wij hebben een breed assortiment voor je klaarstaan waar je het perfecte speeltje voor je harige vriend kunt vinden.
cat image

Buizen & Tunnels

cat image

Knaagdierhuisjes

cat image

Ladders & Bruggen

cat image

Snuffelmat

cat image

Voerbal

Het leukste knaagdierspeelgoed

Veel knaagdieren hebben beweging en mentale stimulatie nodig voor een optimale gezondheid, dit geldt vooral voor ratten en muizen. Dit zijn namelijk intelligente en actieve dieren. Er zijn veel leuke en gemakkelijke manieren waarop je knaagdierspeelgoed kunt leveren en de omgeving van je huisdier kunt verrijken.

Tunnels & Buizen

Ratten en muizen gebruiken en maken van nature tunnels. Je kunt tunnels kopen of ze zelf maken. Tunnels van gehard plastic of PVC kunnen in de kooi worden geplaatst of worden opgehangen. Zorg er wel voor dat je een diameter kiest die groot genoeg is om te voorkomen dat je harige vriend vast komt te zitten in de buis. Er zijn ook blokken hout waar tunnels in gemaakt zijn, in ons assortiment kun je deze vinden.

Oefenwielen en ballen

Een oefenwiel is een uitstekende manier voor een knaagdier om te oefenen in de beslotenheid van zijn kooi. Let er wel op om een veilig wiel te kopen, niet één waar zijn voeten of staart vast kunnen zitten. Ratten hebben over het algemeen een wiel met een diameter van 11 inch nodig. Sommige wielen kunnen aan de bovenkant of zijkant van de kooi worden gehangen.

Oefenballen zijn ideaal voor een goede oefening buiten de kooi. Houd je harige vriend wel goed in de gaten terwijl ze spelen met een bal. Ze zijn erg snel en ook makkelijk kwijt te raken, daarnaast kunnen ze ook oververhit raken. Kies daarom een veilige plek waar je je harige vriend goed in de gaten kan houden.

Klim speelgoed

Ladders, touwen, takken, buizen, betonnen zitstokken voor vogels, gestapelde dozen (goed vastgemaakt), hangmatten en andere items kunnen onwijs veel klimactiviteit bieden aan je harige vriend. Je kan sommige van deze items aan de bovenkant en zijkanten van de kooi bevestigen. Hierdoor kan je de speelruimte in de kooi aanzienlijk vergroten.

Kauwspeelgoed

Knaagdieren hebben vaak knaagdierspeelgoed nodig waarop ze kunnen kauwen. Dit is nodig voor hun gebit. Dit is omdat de tanden van je harige vriend blijven groeien en voortdurend moeten worden versleten.

Versnipperen van objecten

Je zult merken dat bijvoorbeeld ratten en muizen genieten van het versnipperen van zachtere stoffen zoals toiletpapier, stro, sisal en andere soortgelijke items. Deze items kunnen geweldig amusement bieden aan je harige vriend. En soms worden deze items ook gebruikt als een zacht materiaal om hun slaapplek mee te bekleden.

Verplaatsbaar speelgoed

Veel knaagdieren houden van kleine speeltjes die ze kunnen dragen of duwen. Sommige stevige holle plastic kattenspeeltjes met bellen erin zijn goed speelgoed voor knaagdieren. Geef ze geen speeltjes van zacht rubber. Kleine stukjes speelgoed waar ze op kunnen kauwen en daarna kunnen inslikken, kan darmobstructie veroorzaken. Houd altijd de gewoonten van je harige vriend in de gaten om er zeker van te zijn dat het speelgoed dat hij heeft veilig wordt gebruikt.

Voerbal

In het wild brengen knaagdieren een groot deel van hun wakende uren door op zoek naar voedsel. Vaak zetten we gewoon een bak met voer voor ons huisdier. Hierdoor kan je knaagdier snel lui worden, en overgewicht kan een gevolg zijn. Je kan je harige vriend mentale stimulatie bieden door voer te verstoppen in speciaal ontworpen knaagdierspeelgoed. Neem een kijkje in ons assortiment voor dit soort speelgoed.

Medewerker

Wij staan voor je klaar bij hulp en advies!

Openingstijden klantenservice:
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur